czasie wielkanocnego śniadania w tradycji polskiej nie może zabraknąć jajek. Zima nas nie oszczędzała w tym roku, że postanowiłam dodać im trochę barwy. Dlatego proponuję nafaszerować je zieloną pastą, by nacieszyć oczy dawno niewidzianym kolorem. Składniki : 6 jajek 200 g różyczek brokułu 2 liście pietruszki pół łyżeczki granulowanego czosnku sól pieprz Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą i odstawić
Weekendy w domu i ogrodzieArtykuł WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEWielkanoc za pasem! A wraz z nią wyczekiwany MAZUREK Z KAJMAKIEM I MIGDAŁAMI! Klasyczny, prosty i smakowity! Musisz go spróbować! Artykuł MAZUREK Z KAJMAKIEM I MIGDAŁAMI
COOKMAGAZINEPrzygotowałam dla Was przepis, który przyda Wam się na co dzień, jak również na nadchodzące święta Wielkanocne - pyszny, aromatyczny Kurczak po prowansalsku pieczony z kolorowymi warzywami... Do przyrządzenia tego prostego, a zarazem wykwintnego dania, użyłam Kurczaka Zagrodowego z Podlasia , którego w ramach współpracy otrzymałam do wypróbowania. W dzisiejszych czasach w wielu sklepach często można trafić na wątpliwej jakości kurczaka
Słodko-Słony Świat Ilonysię do życia, jest bogactwo świeżych warzyw. Czym są nowalijki? Wraz z nadejściem wiosny w sprzedaży pojawiają się nowalijki, do których zaliczamy m.in.: rzodkiewki, sałatę, ogórki, polskie pomidory, marchewki, wielkanocną rzeżuchę, szczypiorek oraz botwinkę. Świeże warzywa można dostać już w marcu! Czemu warto jeść warzywa? Spożywanie warzyw wiąże się z szeregiem zalet. W związku z tym, że stanowią podstawę zdrowego
Moja smaczna kuchniaZbliżają się Święta Wielkanocne na których nie może zabraknąć jajek. Oto jedna z moich propozycji. Marynowane jaja w burakach Takie jajeczka na świątecznym stole idealnie wkomponują się w świąteczną atmosferę. Składniki: jajka 10 szt sok z buraków 200 ml 4 łyżki majonezu Jajka gotujemy przez 3 minuty. Zalewamy zimną woda, odstawiamy na 15 minut
Podróż w kulinariaMagda Trochę z jajem lub trochę na serio, co powiecie na taką sałatkę na wielkanocny stół? Kto powiedział, że musi być tradycyjnie? A może dla odmiany coś innego, nawet bardzo innego, ciekawego, inspirującego i aromatycznego? Aby stworzyć to danie sięgnęłam do dania znanego w Wielkiej Brytanii, a czerpiącego swoje inspiracje z kuchni indyjskiej – chodzi o kedgeree, danie z ryżu
Smaczna Stronaochotę na coś bardzo słodkiego i słonego zarazem, taka tarta spełnia zachciankę w 100 %. Wspaniale sprawdzi się także jako mazurek na wielkanocnym stole. ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 65 g naturalnego serka homogenizowanego (lub kremowego twarożku) 0/5 łyżeczki soli opcjonalnie łyżka cukru pudru dodatkowo: 65 g naturalnego serka homogenizowanego 65 g kremu pistacjowego (użyłam słodzonego, jeśli
Mienta blogwidok tych zdjęć ponownie cieknie ślinka, bo wyszedł naprawdę pyszny i był idealnym dodatkiem do obiadu, kanapek, sałatki. Może to tez być propozycja na świąteczny stół wielkanocny z dodatkiem sosu chrzanowego. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniktacy, którzy nie wyobrażają sobie świąt wielkanocnych bez babki. Prosta i pyszna wegańska babka orzechowa oblana lukrem lub czekoladą. Polecam! Polecam również babkę cynamonową . Składniki (na formę na babkę z kominkiem): 1 szklanka (240 ml) zmielonych orzechów laskowych 1 1/2 szklanki (360 ml) mąki pszennej 1/3 szklanki (80 ml) brązowego cukru 1/2 szklanki (120 ml) posiekanych orzechów laskowych (lub innych
Lamarida.plWszystkim tu zaglądającym na bloga życzę zdrowych wesołych świąt Wielkanocnych
Moje WyrobyCiasto jako sadzone świetnie wpisuje się w Święta Wielkanocne. Pyszne ciasto z dodatkiem morel lub brzoskwiń zalane krystaliczną galaretką nadającą niepowtarzalny urok, ciasto to będzie hitem niejednej imprezy ;) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny DODATKOWO Puszka
RAROSSAWitajcie! Dziś mam dla Was bardzo prosty, ale pyszny przepis na jajka faszerowane panierowane . Jest to tradycyjny polski przepis na jajka wielkanocne. Takie jajka, z chrupiącą skorupką z przyrumienionej bułki tartej, wyglądają niezwykle apetycznie, a co więcej są bardzo smaczne. Gorąco polecam, świetnie sprawdzą się w roli ciepłej przekąski na świąteczny stół. Jajka możecie przygotować wcześniej, a tylko usmażyć
Codzienne Gotowanieproblemu je rozdzielimy). Każdą pizzerinkę smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Pieczemy do zrumienienia- ok 30 minut. Podajemy na ciepło, np. jako dodatek do wielkanocnego żurku
Kuchnia w czekoladzie