Dzisiaj przepis na klasyczną wielkanocną babkę o intensywnym cytrynowym aromacie. Babka jest pyszna, wilgotna, polana cytrynowym lukrem i dla urozmaicenia przełożona dżemem. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 40 min Składniki: (na formę o poj. 1,7-2 l) 4 większe jajka lub 5 małych 1 szklanka cukru szczypta soli 3/4 szklanki oleju skórka otarta z jednej cytryny
Słodki BlogPyszna babka z ajerkoniakiem, jest idealnym smakołykiem na Wielkanocnym stole SKŁADNIKI Szklanka cukru 5 jaj łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy szklanka mąki pszennej 3/4 mąki ziemniaczanej szklanka ajerkoniaku szklanka oleju SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Cukier, cukier waniliowy oraz jajka zmiksować na puszystą masę, cały czas miksując wlewać na przemian ajerkoniak i olej. Mąkę z proszkiem
RAROSSASmakuje pysznie, a dodatkowo suszone pomidory nadają pieczeni ciekawego smaku. Można podać ją na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako wędlinę do pieczywa. Idealna propozycja na wielkanocny stół. Składniki: 400 g mięso mielonego z udźca indyka 400 g mięsa mielonego z piersi indyka/kurczaka 1/2 słoika pomidorów suszonych w oleju 1 jajko 2-3 ząbki czosnku 1 cebula
Kuchnia MagdaLenyzależności od stopnia uwędzenia makreli. Ilość majonezu lub sosu tatarskiego najlepiej dostosować do stopnia tłustości makreli, aby farsz nie był zbyt rzadki. Jajka faszerowane świetnie sprawdzą się na wielkanocną przystawkę. Liczba porcji: 12 Czas przygotowania: 30 minut Składniki na jajka faszerowane wędzoną makrelą: 250 g wędzonej makreli 6 jajek 3 - 4 kawałki suszonych pomidorów z oliwy 2 - 3 łyżki
Kuchcik gotujeSmakuje pysznie, a dodatkowo suszone pomidory nadają pieczeni ciekawego smaku. Można podać ją na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako wędlinę do pieczywa. Idealna propozycja na wielkanocny stół. Składniki: 400 g mięso mielonego z udźca indyka 400 g mięsa mielonego z piersi indyka/kurczaka 1/2 słoika pomidorów suszonych w oleju 1 jajko 2-3 ząbki czosnku 1 cebula
Kuchnia MagdaLenyBardzo pyszny pomysł na jajka w sosie tatarskim. Idealna propozycja na święta wielkanocne i jako przekąska na imprezę. Artykuł Jajka w sosie tatarskim pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąPrzed nami kolejne święta w tych dziwnych czasach... O ile rok temu myśleliśmy, że to na chwilę, tak coraz częściej zastanawiamy się co dalej i jak długo. Zostawiam wielkanocne zajączki, które zdaje się całą sytuację mają gdzieś. Są z gotowego ciasta francuskiego, roboty przy nich tyle co nic. A uśmiechu dostarczą, zapewniam :) Tego akurat bardzo potrzebujemy. Kalorii trochę mniej
bistro mamaWiosna na talerzu chociaż za oknem jeszcze na wiosnę musimy poczekać. Taka lekka sałatka z jajkiem, szynką i pastą z awokado. Polecam zrobić ją na święta Wielkanocne. 50 g roszponki 3 jajka 1 awokado 1/2 cytryny 1 garść kiełków mix 1/2 papryki czerwonej 70 g kiełbasy żywieckiej 1 kawałek sera feta sos: 4 łyżki oliwy z oliwek
wesoła kuchniałatwo przyswajalnego białka i stanowi jeden z głównych składników diety wegetariańskiej i wegańskiej. Tę kompozycję warzyw uzupełniają jajka (koniecznie od szczęśliwych kur!) Możecie również przygotować tę sałatkę na śniadanie wielkanocne. Zapraszam Was również do sprawdzenia wartości kalorycznej sałatki. Na blogu https://wszystkoojedzeniu.pl/ znajdziecie praktyczny kalkulator kalorii . Czas przygotowania: 30 min + 10 min. Czas gotowania: 20 min. + 5 min. Proporcje
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaŚwięta wielkanocne nie mogą się obejść bez sernika. Taka już nasza piękna kulinarna tradycja. Na stole pojawiają się różnego rodzaju serniki, i te pieczone i te na zimno, no i oczywiście pascha. Dziś mam dla Was przepis na delikatny i mega kremowy sernik na zimno z jeżynami. Powiem Wam, że wyszedł obłędny . Zrobiłam go ma spodzie z owsianych ciasteczek, także
Kulinarne przygody Gatityracji zbliżających się świąt Wielkanocnych, rozpoczęłam próby żurkowe. Ten zakwas sprawdził się idealnie, żur wyszedł kwaśny i dosyć gęsty. Zakwas na żur najlepiej przygotować ok. 5-6 dni przed Świętami. Samodzielnie przygotowany zakwas na żurek jest najlepszy ze wszystkich dostępnych zakwasów w butelkach. Przygotowanie zajmuje dosłownie parę minut, a potem cieszycie się porządnym zakwasem bez konserwantów. Smacznego! Składniki: 1 szklanka
psgotujemyjednych jest żurek, u innych biały barszcz, najlepiej z dodatkiem chrzanu. Jednak w tym okresie, jajek i jajek faszerowanych vel nadziewanych robimy najwięcej. Szybki farsz do jajek , wielkanocne jajka faszerowane, jajka z chorizo, proszę bardzo. Zapraszam na przepis 🙂 Przepis na jajka nadziewane chorizo jajka gotowane na twardo 4 sztuki chorizo 8 cienkich plasterków majonez 2 łyżki szczypiorek
Dieta moja pasjaPachnąca cytrusami babka z dodatkiem kisieli. Zaskakujący dodatek, ale jak za to istotny. Babka jest idealna na święta wielkanocne. Artykuł Babka cytrynowa z kisielami pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z Fantazjąimieniny czy zwykłe spotkanie w gronie znajomych. Sałatka warstwowa sprawdzi się zawsze, a dodatkowo pięknie udekoruje Wasz stół. PRZEPISY NA SAŁATKI WARSTWOWE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka Wiosenna Sałatka Wielkanocna Sałatka z Chipsami Sałatka Gyros (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z Brzoskwiniami Sałatka Brokulanka Sałatka Hawajska Sałatka z Prażoną Cebulką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka Kebabowa Sałatka Balanga Leśna Polana Sałatka
Przepiski.pl