Pełnoziarnista babka bez cukru powstała rok temu, gdy miałam cukrzycę ciążową. Wszystkie potrawy przygotowałam wtedy tak, bym również mogła je jeść bez wyrzutów sumienia. Babka ma w sobie ksylitol, a na wierzchu lukier cytrynowy na bazie ksylitolu. Mimo, że pełnoziarnista i bez cukru to wyszła naprawdę smaczna i bardzo ładnie wyrosła. inne przepisy na potrawy wielkanocne znajdziecie TUTAJ . Składniki: 4 jajka 210 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g ksylitolu lub erytrolu 170 g masła 1,5 łyżeczki proszku do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...