przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:195/300)

Pieczone gruszki z serem rokpol 63

Dawno temu trafiłem w restauracji na klasyczną pizzę cztery sery z nieklasycznym dodatkiem - gruszką. Połączenie smakowało mi na tyle, że zastanawiałem się jak będzie smakować danie w odwrotnych proporcjach - gruszka zapiekana z serem pleśniowym typu rokpol. Dodatek małej ilości imbiru do każdej gruszki podkreśla smak i odświeża kubki smakowe. Nawet jeśli połączenie wydaje się wam nietypowe to warto spróbować

Milion Smaków
Pizza razowa Trzy sery 79

Coś dla miłośników serów - pyszna domowa pizza na cieście z mąki pełnoziarnistej z pomidorowym sosem i serami: mozzarellą, rokpolem i camembertem. Składniki pasują do siebie tak idealnie, że ten wariant nigdy Wam się nie znudzi

Milion Smaków
Tarty z ricottą i szparagami 149

blasze, pamiętając o kilkucentymetrowym rancie. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 250 g ricotty 2 jajka 4 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego 3 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki ziół do pizzy 1 łyżeczka curry sól i świeżo mielony pieprz kilka szparagów 1 pomidor 3-4 łyżki kukurydzy Z ciasta wyciąć kółka i wylepić dno i boki tartaletek lub formy do tarty

Czerwień i błękit
Wędzony sos Barbecue. 148

blogu jest już przepis na standardowy sos Barbecue , o którym pisałam, że pasuje do   żeberek i pikantnych skrzydełek, kanapek z mięsem oraz jako sos do pizzy (smarujemy nim ciasto przed wypieczeniem lub po, jak kto woli). Tym razem przygotowałam go ze słodką papryką wędzoną, która dodała mu dodatkowego posmaku, co moim zdaniem idealnie do niego pasuje. Do jego przyrządzenia

MamaOskarka
JAK PRZYGOTOWAĆ SZPARAGI? 153

dodatkiem sosów – świetnie smakują z sosem holenderskim lub zapiekane w szynce parmeńskiej. Mogą być przygotowane w formie kremów i zup lub stanowić dodatek do zapiekanek, omletów, sałatek, tart, pizz, czy też risotta. Ja będę miała dla Was przepis na przepyszne szparagi w chrupiącej panierce z dodatkiem słodko-ostrej salsy. Wypatrujcie

Ostra na Słodko
Sałatka Polio 336

ulubiony lokal do którego od czasu do czasu chętnie zaglądamy. Lokalem tym jest pizzeria, której właścicielem zresztą jest Włoch z krwi i kości. W menu owej pizzerii prócz szeregu pizzy i makaronów spotkać można również sałatkę polio. Mój przepis jest odwzorowaniem właśnie tej receptury z tamtejszej karty dań. W sałatce jest wyczuwalny delikatny posmak sosu czosnkowego, jednak każdy zamawiający otrzymuje

Kuchenne aromaty
Domowe Pesto Rosso! 170

wyśmienite :) Poniżej przedstawiam przepis w opcji obiadowej aczkolwiek Pesto Rosso można śmiało przechowywać zamknięte w lodówce także idealnie sprawdzi się również jako dodatek do sałatek, tostów, kanapek, bazę to pizzy (zamiast koncentratu i ketchupu) oraz nadzienie do faszerowania mięs i ryb. Składniki/ Pesto Rosso: - 100g orzechów włoskich - 140g suszonych pomidorów (Ja użyłam Pomidory Suszone w oleju z ziołami "Sotille Gusto

upichcona
Food Truck czyli Wrocławscy Ulicożercy / Festiwal Food Trucków i Zacnego Piwa 153

plus stanowiła piecza Oddziału RWR z Wrocławia, którzy doglądali bezpieczeństwa podczas zlotu.  Różnorodność serwowanych potraw i napojów sprawił, że każdy mógł znaleźć coś dla siebie, począwszy od sytych pizz i burgerów, poprzez francuskie naleśniki, kolorowe szejki oraz sałatki, z finiszem na tybetańskich pierożkach i orzeźwiającym piwie. Organizatorom oraz wystawcom należą się ogromne brawa! Życzę również sukcesów w kolejnych edycjach

upichcona
SOCZYSTE STEKI SOJOWE 217

użycia noża. Oczywiście noża przy jedzeniu jak najbardziej używamy :) chodzi tylko o zobrazowanie miękkości takich "steków". W taki sam sposób można przygotować pyszne, soczyste kawałki do położenia na pizzy (wystarczy gotowe steki pociąć na paski) albo przygotować smaczny gulasz, można je włożyć do wegańskich burgerów albo nafaszerować nimi (pociętymi na kawałki) ciasto drożdżowe ( przepis tutaj) . Super pasuje do nich

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 226

malinami i orzechami 2.  Cynamonowo-orzechowe orkiszowe ciasto z nutą malinową 3.  Penne z ostrymi małżami 4. Jogurt z orzechami i płatkami owsianymi 5.  Ryżowa pizza z patelni 9 1.  Mini protein cakes 2.  Czekoladowa babeczka z lodami kokosowymi 3.  Makaron z sosem pomidorowym 4. Wafle ryżowe z masłem migdałowym 5. Placuszki proteinowe

Czarnawisienka
Jakie produkty wybierać, żeby nie odczuwać głodu? 153

Nadmiar spożywanego tłuszczu zwiększa gęstość energetyczną diety. Produkt Ilość kcal w 100 g Majonez 714 Chipsy 552 Czekolada mleczna 549 Wafle nadziewane 519 Pączki 414 Płatki śniadaniowe czekoladowe 386 Pizza mięsno-ziołowa 332 Cheeseburger 286 Frytki 270-350 Risotto z mięsem 228 Dorsz w jarzynach 120 Gołąbki z mięsem, ryżem 108 Jogurt naturalny 2% tłuszczu 60 Jabłko 46 Pomarańcza

Powiedz dietom nie
Mini pizza na spodzie graham z mięsem mielonym 175

Kiedy ja ostatnio jadłam zdrowego fast food'a? Prawie rok temu, kiedy dodałam po raz pierwszy na bloga przepis na pizze. Jak ja mogłam wytrzymać? Sama nie wiem. Oto kolejna propozycja na odchudzony posiłek. :) Składniki: Spód: 1/2 szklanki mąki pszennej graham T1850 10g drodży 1/2 łyżeczki cukru 1/3 szklanki ciepłej wody 1 łyżka oleju sól Dodatki: 50g mięsa mielonego wieprzowego

Truskawkowa Fiesta
Przepis na… – Polpette al pesto, włoskie pulpeciki 173

gotowana potrawa mięsna, natomiast jej smażonym odpowiednikiem są klopsy. We Włoszech takie rozróżnienie nie przyjęło się i oba warianty (swoją drogą szalenie popularne, a mniej znane za granicą od pizz i makaronów) naszą to samo szanowne określenie – polpetta. W ojczyźnie Dantego przyrządza się je na mnóstwo sposobów, w tym z ryżem, skorupiakami czy skórką pomarańczy. Oto jeden z wybornych

Bon Ton Italia
Focaccia – włoskie pieczywo 142

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ciasto na focaccię jest podobne do ciasta na pizzę, ale nie wymaga tak długiego wyrabiania i wyrastania. Rozmaryn cudownie wyostrza … Przeczytaj cały artykuł Post Focaccia – włoskie pieczywo pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Najlepsze pieczone pomidory 157

będzie strzał w dziesiątkę! Musiałam je zrobić!  Cztery kilogramy zostały już tak upieczone - część została zjedzona od razu, część schowana do słoików na później, część wylądowała w pizzy, a część w zupie - ale o tym w następnym poście :) Możecie być pewni, że jeszcze - póki sezon na pyszne pomidory trwa - zrobię je ponownie. I Was zachęcam do ich zrobienia, pracy

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania