Myślę, że to doświadczenie powtórzymy jeszcze nie raz. Bo świetnie nadaje się ona na puszyste ciasta czy inne słokości. Dla porównania nie za bardzo udało mi się ciasto na pizzę przygotowane z mąki ryżowej. Jej delikatny smak bardziej pasuje do ciast. Jeżeli chodzi o cukier, biję się w piersi, poszliśmy na całość (o ile całością można nazwać całe 2 opakowania
MODA NA BIOJedną część masy nakładamy na pierwszy krążek i równomiernie ją rozsmarowujemy, przykrywamy drugim krążkiem ciasta, dociskamy ciasto do siebie i nakładamy kolejną warstwę masy. Ciasto za pomocą noża do pizzy kroimy na 8 równych części. Każdy trójkącik zwijamy w rogalik zaczynając od zewnętrznej części i przekładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blachę. Zachowujemy odstępy. Tą samą czynność powtarzamy z kolejnymi
Moniki SmakołykiProsty przepis: Tarta na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. Porcja dla 4 osób : Przygotowanie 10 minut. Pieczenie w piekarniku 15 minut. Potrzebne nam będzie: Ciasto na pizzę lub ciasto francuskie na tartę. Można użyć gotowe lub przygotować je samodzielnie. Przepis na najprostsze ciasto pizzowe z 200 g mąki plus 4 łyżki oliwy z oliwek plus
MODA NA BIOkroku dalej? Jedna więcej szczypta pieprzu? Odwrócenie kolejności? Zmiana ról? Ciekawość co jest po drugiej stronie lustra i czy parmezan w lodach może smakować tak samo dobrze jak na pizzy? W oazie spokoju i utartych ścieżek klasyka bywa najkrótszą drogą do nudy. A nuda w kuchni to coś nie-do-pomyślenia! To związek bez przyszłości i smacznych perspektyw
KUCHARNIAcienkim strumieniem. Doprawić. Gotowe pesto można przełożyć do szczelnie zamykanego słoika, zalać z góry oliwą tak, żeby było przykryte (dopiero wtedy zamknąć słoik ;) Przechowywać w lodówce. Dodawać do makaronów, pizzy, mięsa, ryb, pieczywa. Smacznego
Pełny talerzCukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym, czyli Zucchine ripiene di carne con sugo di pomodoro Jakie jest Wasze pierwsze skojarzenie z kuchnią włoską? Pizza, makaron, czy risotto? Wszystkie te dania są niewątpliwie pyszne, jednak chciałabym zaproponować Wam inne bardzo włoskie danie, które nie zalicza się do żadnej z wymienionych kategorii. Pierwszy raz tak przyrządzonej cukinii spróbowałam prawie 10 lat temu
Pełny talerzsię, czy nie wrzucać co jakiś czas właśnie takich pomysłów nie tylko na śniadanie, co o tym myślicie? :) pszenny chleb z garnka z suszonymi pomidorami i słonecznikiem zrolowana pizza makaron (z sosem sojowym) z warzywami (brokuł, papryka, fasolka, marchewka) i orzeszkami ziemnymi orzechowy makaron ryżowy ( z masłem orzechowym) z kurczakiem i warzywami (marchewka, fasolka, brokuły) troszkę
More food, love and dreamspolecić - w szczególności wszystkim ojcom. Jest naprawdę niezły ;) Po powrocie zachciało nam się coś przekąsić. Oboje, zatem wybraliśmy PIZZERINY! Są mega dobre! Ci co lubią domowe pizze, zapewne polubią jej małe kopie –podzielne idealnie nadają się na party. Podajemy Wam przepis na ok. 14 sztuk - cena za składniki ok. 25zł. Każdemu woli je na inny sposób - jedni na ciepło, inni
WeAreCrazyCzasami w pośpiechu chcemy przygotować sos, który będzie dodatkiem do pizzy czy gołąbków, świetnym pomysłem jest błyskawicznie wykonany, pyszny sos pomidorowy, niezbędny dodatek do tych właśnie potraw. składniki na 2 porcje łyżeczka masła łyżeczka mąki pszennej 220 ml soku pomidorowego sól do smaku szczypta cukru odrobinę suszonej bazylii przepis Stapiamy łyżeczkę masła, wsypujemy mąkę i zasmażamy
Smakowite Daniaczosnku, wyraźny aromat papryki i pomidorów, jest umiarkowanie pikantny. Ma żywo czerwoną barwę i gęstą konsystencję, posiada poręczne opakowanie. Sos paprykowo-czosnkowy to doskonały dodatek do różnego rodzaju zapiekanek, pizzy a także do drobiu i czy też dań z ryżem. Może być spożywany na zimno i na gorąco. W mojej kuchni zastosowałam go w wersji na gorąco do pieczonych udek
Smakowite Daniagrzałkami, wszystkie ciasta i inne pieczone potrawy właśnie są z prodiża, prodiż spisywał się dobrze ale ograniczał mnie wielkością i kształtem form czy foremek - np. muffinki, babeczki itp. czy pizze piekłam na 2-3 razy....trzeba było sobie jakoś radzić ale od dzisiaj to mam już tylko komfortowe i przyjemne warunki pieczenia, właśnie piekarnik przeszedł bojowy chrzest z ciastem pomarańczowym
W Mojej Kuchni Lubięmodyfikacji widać na zdjęciu a przepis poniżej. Składniki : (na 4 porcje) podwójna pierś z kurczaka połowa brokułu łyżka ulubionego majonezu - u mnie dekoracyjny ser żółty mozzarella (taki jak do pizzy) sól, pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie : Filet z kurczaka oczyszczam, dzielę na pół a każdą z połówek dzielę dodatkowo na 2 kotleciki. Doprawiam i lekko rozklepuję tłuczkiem. Brokuł wrzucam
Mechanik w kuchnimożna ten deser podawać też od razu po przygotowaniu. Smacznego :) Jeśli ktoś z Was woli musy z białej czekolady, zapraszam: Mus z białej czekolady (KLIK) Zapraszam do obejrzenia pizzy z patelni z wyzwania lutowego , faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I zajrzyjcie na pozosałe blogi biorące udział w wyzwaniu: PAULINA www.mojapasjasmaku.blogspo t.com MARTA www.magicznezyciemarty.pl KASIA
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!nasmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą podłużnej formy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec godzinę. Smacznego :) Zapraszam Was na trwający do 8 kwietnia KONKURS! Do wygrania KAMIEŃ DO PIZZY FIRMY BAKERO! Zasady i szczegóły: - na blogu: http://ewakuchennie.blogspot.com/2014/04/konkurs-do-wygrania-kamien-do-pizzy.html - na facebooku: https://www.facebook.com/pages/Ewa-Kuchennie-Kuchnia-to-serce-domu/683595538318332?ref=hl Zapraszam
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!