przepis na karkówkę - 3004 przepisów (strona:115/201)

Karkówka pachnąca Orientem 126

kurkumę? Potrawy z tymi przyprawami są świeże i aromatyczne a smakują wybornie. Postanowiłam dziś przedstawić mięso, kruche, wilgotne i przepyszne dzięki przyprawom orientalnym, popróbujcie tej wersji bo warto. Karkówka pachnąca Orientem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Podglądamy grille Polaków 177

różnych postaciach Polski grill to przede wszystkim mięso w wielu postaciach. Najpopularniejszą i najwygodniejszą formą są kiełbasy, które nie wymagają wcześniejszego przygotowania, a jedynie doprawienia. Równie popularna jest karkówka, którą z kolei należy zamarynować przed usmażeniem. Wymagające większego zachodu, a jednocześnie bardziej delikatne mięso to drób, zazwyczaj grillowany w postaci filetów z kurczaka , skrzydełek i nóżek. Nie należy zapominać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
DOMOWY PASZTET W SŁOIKU 160

trochę jest,ale warto. Zalega mi w zamrażalce podgardle więc trzeba go dobrze wykorzystać. Tym razem padło na pyszny domowy pasztet. Składniki:   ok 1,20 kg wieprzowiny ( łopatka,karkówka,szynka) ok 300 g podgardla bądź boczku surowego ok 300 g wątróbki wieprzowej bądź drobiowej 2 cebule 2-3 jajka 1 czerstwa bułka 4 ziela angielskie 3 liście laurowe

Niespełnione zdolności kulinarne
Gulasz z cytrynową nutą i fasolką szparagową. 217

razem z fasolką szparagową i delikatną cytrusową nutką - a to za sprawą aromatycznych liści limonki. Mimo iż użyłam suszonych aromat w daniu był wyczuwalny. Zapraszam! Składniki; 50 dag karkówki lub szynki 2 marchewki 2 łyżki suszonej cebuli w płatkach  Skworcu 20 dag fasoli szparagowej 2 listki limonki Skworcu pieprz biały   Skworcu do smaku 3 łyżki

Radość kipiąca uśmiechem.
Kabanosy wieprzowe- classic 400

SKŁADNIKI -2 kg szynki -1 boczku bez skóry -1 kg karkówki -2 kg podgardla PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -kminek 1 g/kg -czosnek wyciśnięty przez praskę dobrej jakości 3 g /kg -jelita baranie 30 m kaliber 22-24 mm WYKONANIE Kupione mięso myjemy i tkniemy w kawałki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Swojska, domowa biała kiełbasa 271

różnych proporcjach. To wersja podstawowa, którą najczęściej przygotowuję używając tylko mięsa z łopatki wieprzowej. Ale jeśli ktoś lubi bardziej tłustą wędlinę może dodać boczku wieprzowego surowego lub na przykład karkówki. Składniki: 1kg mięsa z łopatki wieprzowej 5g majeranku 3g świeżo mielonego pieprzu czarnego ( często dodaję pieprz kolorowy) 19g soli peklowej lub kuchennej w zależności jaka kiełbasę chcę uzyskać 1 spory

W garach u Gosi
Gulasz mięsny z dynią. 174

mięsny to takie danie które wystarczy "podrasować" jakimś jednym lub więcej  dodatkowymi składnikami i gotowe. Dziś proponuje z dodatkiem dyni... Zapraszam!  Składniki 50 dag karkówki 25 dag dyni hokaido 1 cebula sól, pieprz, słodka papryka, majeranek  3 łyżki mąki 2 łyżki oleju ziele angielskie i liść laurowy natka pietruszki   Przygotowanie; Mięso myjemy, osuszamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Przepis na chinkali z mięsem - gruzińskie pierożki. 247

warta przygotowania. Składniki na około 35 - 40 chinkali: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka gorącej wody 1 jajo płaska łyżeczka soli łyżeczka oleju Farsz: 500 g karkówki wieprzowej ząbek czosnku nieduża cebula 250 ml rosołu pęczek natki pietruszki pieprz, sól Wykonanie: Mięso wraz z rosołem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, drobno posiekaną cebulką i garścią posiekanej natki umieścić

Poezja Smaków - blog kulinarny
Mega kotlety a’la gołąbki 99

gołąbki na szybko, w naszej wersji...oczywiście pogołąbkowej ;) takiej standardowej...czasami farsz zostaje, jedzenia nie wyrzuca się Składniki 1 cebula 100 g wędzonego boczku 300 g karkówki 250 g boczniaków 250 g kapust włoskiej 300 g ryżu 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki cząbru 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku 2 jajka 100 g bułki tartej 100 ml oleju

R'n'G Kitchen
Schab inaczej – pieczone kotlety z musztardą francuską, ziołami i octem balsamicznym 379

Schabowych pieczeni nie lubię – wolę wilgotną wieprzowinę, jak pulled pork czy żeberka . Na kotlety (które jemy może dwa razy do roku) wybieram grubo krojone mięso z kością lub karkówkę. Schab bez kości? Ok, zjem, ale naszykowany i podany tak, jak w dzisiejszym przepisie. Zapisz Schab to zwyczajowa nazwa całego świńskiego mięśnia biegnącego przy grzbiecie – od łopatki do biodra

Karo in the Kitchen
Kotlety z wątróbki wieprzowej 160

moje dziecko, który wręcz jej nienawidzi, natomiast pasztet uwielbia. Kotlety z wątróbki wieprzowej to jeden z pomysłów na jej wykorzystanie i polubienie. Ostatnio bardzo podobnie przygotowałam kotlety siekane z karkówki wieprzowej. Wątróbkowe kotleciki są chrupiące i bardzo smaczne . Najlepiej smakują na ciepło, wprost z patelni z surówką i np. ziemniakami. Wątróbka poza tym jest zdrowa, ma dużo żelaza, który nasz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kulki mięsne z niespodzianką zapiekane w cieście francuskim 163

francuskim. Są bardzo smaczne i bardzo fajnie prezentują się na talerzu. Można podać je na ciepło ale równie smaczne są na zimno. składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie karkówka pół suchej bułki 2 opakowania ciasta francuskiego sól, pieprz 1 opakowanie mrożonej brukselki Hortex 2 opakowania warzyw na patelnię z przyprawą włoską Hortex czarny sezam białko do posmarowania ciasta Suchą

Monia miesza i gotuje
Surówka z jabłek i pora 260

pora drobno posiekać, doprawić a obiad będzie zdrowy i urozmaicony w smaku. Taką surówkę przygotowuję przeważnie jako dodatek do mięsnego drugiego dania, tym razem była urozmaiceniem kotletów z siekanej karkówki . Pyszna była. Inne moje propozycje surówek obiadowych: surówka z marchewki Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cudowny domowy pasztet 174

Pasztet wyśmienity. Robię go od wielu lat i 2 przygotowane keksówki znikają w mgnieniu oka. Wiem, co jem, wiem czym karmię swoją rodzinę. Pasztet można zrobić z szybki, schabu, karkówki, mięsa drobiowego. Tak na prawdę sami decydujemy jakie mięso się w nim znajdzie. Ważne by nie było go więcej niż 2 kg (łącznie – połączonych mięs

MojaQchnia.pl
Gołąbki w liściach kiszonej kapusty z sosem grzybowym 97

kuchni chorwackiej nazywają się - sarma, w polskiej kiszeniaki.  Składniki 1 duża główka kiszonej kapusty 1 duża cebula 100 g surowego wędzonego boczku 500 g mielonej karkówki 500 g lekko podgotowanego i dokładnie odcedzonego ryżu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku kilka kawałków wędzonego mięsa ( żeberka, podgardle ) cząber majeranek  tymianek  sól pieprz     Przygotowanie Na patelni przesmażyłem

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania