Ten przepis na bigos jest moim ulubionym i korzystam z niego nie tylko na święta. Bigos przygotowuję również na urodziny czy imprezę, jednak raczej w sezonie jesienno zimowym. Bigos staropolski jest pyszny i dość tłusty, chociaż wybieram mięso, które zawiera jak najmniej kawałków tłuszczu, ale za to dodaję wędzony boczek i kiełbasę :) Najlepszym mięsem do bigosu będzie łopatka albo karkówka. Kapustę dodaję i świeżą, białą jak i kiszoną. Jeśli lubicie kwaśny bigos dodajcie 1,5 kg kapusty kiszonej na 1,2 k... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Jestem fanką kulinarnych smaków i uwielbiam moją kuchnie w której spędzam mnóstwo czasu na gotowaniu i pieczeniu rozmaitych pyszności. Ponieważ kulinarne szaleństwa to moja ogromna pasja założyłam bloga w którym umieszczam przepisy na sprawdzone dania , przekąski, sałatki, i różnego rodzaju słodkie pyszności.
Zapraszam na mojego pysznego bloga :
http://ekspansja-smaku.blogspot.com/
ekspansja-smaku na Facebooku :
https://www.facebook.com/ekspansjaStylu/