Kuchnia Wielkopolska Składniki 250 g mielonego mięsa wieprzowego (np. karkówka) 80 g ryżu 1 cebula 1 jajko 3 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka posiekanej mięty 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki pó łyżeczki pieprzu pół litra rosołu pół szklanki śmietany Przygotowanie Normal 0 21 false false false
R'n'G Kitchenponieważ w składzie jest boczek), który po zastygnięciu staje się smalcem w czystej postaci i można nim smarować kanapki pod pieczeń :)) Składniki: 1,5 kg mielonego mięsa wieprzowego ( użyłam karkówki, łopatki i boczku ) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bułki tartej + 1/2 szklanki mleka 2 jajka Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, kolendra, gałka muszkatołowa tłuszcz do smażenia cebulki
Blog z ApetytemWbrew pozorom na grillu można przyrządzić nie tylko ciężkie, tłuste dania mięsne, jak żeberka czy karkówka, ale również wiele lekkich potraw. Najlepszym przykładem są grillowane szaszłyki z chudego mięsa kurczaka i mnóstwa kolorowych warzyw. Podane z wcześniej przygotowanym ryżem, który smakuje tak samo dobrze na ciepło jak i na zimno to świetny pomysł na pełnowartościowe danie, którym możemy ugościć sympatyków
Fitsweet.mepoczuć smak domowej kiełbasianki, to koniecznie wypróbujcie przepis. Jak nie ze śliwką czy żurawiną, to przynajmniej samą. Na pewno nie pożałujecie! Składniki na 7 słoiczków: 700g łopatki wieprzowej 300g karkówki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 jajko 2 łyżki oleju rzepakowego z oliwą Konfitura żurawinowa (łyżka na słoik) Suszone śliwki
Kuchnia w czekoladziemąki + ok 50 g do podsypania kostka masła 1 jajko 100 g gęstej śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 500 g mięsa,najlepsza łopatka bądź karkówka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól,pieprz czerwona czubryca 1-2 łyżki sosu sojowego 2 liście laurowe 4 ziela angielskie warzywa na bulion Dodatkowo: 1 jajko Farsz: mięso ugotować
Niespełnione zdolności kulinarnezamiast pieczarek do farszu dodamy namoczone i podsmażone z cebulką suszone grzyby, danie nabierze bardziej wykwintnego i świątecznego charakteru. Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie z karkówki) 2 jajka 2 - 3 cebule 3 ząbki czosnku 1 bułka pszenna 100 ml mleka 1 łyżka śmietany 250 g pieczarek 100 g żółtego sera mozzarella 1 łyżka mielonego kminku
Kuchcik gotujedomu często jemy jagnięcinę. Piekę polędwicę z jagnięciny , gotuję curry lub gulasz . Dzisiaj proponuję przepis z jagnięciny, marokański tagine. Przepis z jagnięciny -tagine Składniki: 800 g jagnięciny, karkówka 1 cebula 1 czosnek solo ½ łyżeczki suszonych chili płatków po 1 łyżeczce kurkumy, mielonej kolendry, cynamonu i kminu rzymskiego 2 łyżki pomidorowego przecieru 50 ml jabłkowego octu 300 ml wywaru z kurczaka
codojedzeniaulubione składniki czy zioła. Można ją przygotować wcześniej, a przez zaplanowanym obiadem lub kolacją - tylko podgrzać 😉 Składniki: kilkanaście sztuk makaronu penne rigate około 250 g mięsa mielonego (u mnie karkówka) 2-3 ząbki czosnku 1 cebula pieprz ziołowy oregano sól puszka pomidorów w sosie własnym 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego szczypta cukru kilka kulek mozzarelli olej Wykonanie: Makaron gotujemy
Walijskie Pichceniezrobiłam na włoskiej kapuście i muszę przyznać, że nie ostatni. Są bardzo smaczne i zdecydowanie szybciej się je robi bo kapusta ekspresowo się parzy. Jako mięso dałam tym razem karkówkę a przeważnie była to łopatka. Tak więc kapusta włoska będzie częściej gościć w moich gołąbkach. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSkładniki 1 duża główka młodej kapusty 70 dag karkówki 20 dag wędzonego boczku 30 dag fasolki szparagowej (może być mrożona) 3 marchewki 3 cebule 3 pomidory (bądź pomidory z puszki) 1 pęczek koperku 2 szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki posiekanego estragonu 1 łyżka przyprawy jarzynowej 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz Sposób
Kuchenne aromatySkładniki: 1 kg mięsa (łopatka, karkówka) 25 dag wątróbki drobiowej 2 marchewki 1 pietruszka 2 plastry gotowanego tłustego boczku 2 cebule 2 papryki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej + bułka do wysypania formy sól, pieprz, słodka papryka zioła prowansalskie Wykonanie: Wątróbkę sparzamy wrzątkiem. Mięso razem z warzywami (marchewka i pietruszką) dotujemy do miękkości. Po ugotowaniu przekręcamy przez maszynkę do mielenia
Olga Piecze i GotujeSzybki i prosty przepis na pyszny gulasz węgierki na łopatce lub karkówce wieprzowej z pieczarkami. Gulasz węgierski bardzo dobrze smakuje podany z kaszą gryczaną oraz kiszonymi ogórkami. Taki gulasz jest również idealny do placków ziemniaczanych
AniaGotuje.plbyły za małe na pieczenie czy wędzenie. Boczek był taki średnio tłusty, pół mięsa chudego mięsa i pół tłuszczu. Zamiast boczku można też stopić słoninę z dodatkiem łopatki czy karkówki. składniki: ok 1,5 kg boczku 2 średnie cebule 1 łyżka majeranku 1/3 łyżeczki soli Boczek pokroić na małe kawałki i zmielić na grubych oczkach. Przełożyć na patelnię
Monia miesza i gotujeSzukacie pomysłu na obiad „na cały tydzień”? Ten przepis powinien Wam się spodobać. Składniki*: pulled pork z tego przepisu -> PULLED PORK Z KARKÓWKI (KLIK) 2 butelki przecieru pomidorowego (w sumie 1380g) 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka czarnej fasoli woda do wypłukania butelek dodatki tj kukurydza, ser żółty, kolendra do [...] Artykuł PULLED PORK
SandraFrej.comjest łatwy do rozsmarowania. Nie mniej jednak Rodzinka obiad chwaliła, a słowa poparte były pustymi talerzami:) Mięso podałam z tartymi buraczkami z jabłuszkiem od JAMAR:) 800-850 g mielonej karkówki lub łopatki wieprzowej 2 średniej wielkości cebule 1 jajko około 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól, pieprz Dodatkowo: 5-6 plastrów boczku ok. 80 g serka
Smaki Na Talerzu