przepis na karkówkę - 3004 przepisów (strona:101/201)

Cukinia faszerowana (grillowana) 115

raczej bardziej z mięsem się kojarzy. Ale faszerowana grillowana cukinia jest tak dobra, że jednak warto o niej wspomnieć i zrobić jej trochę miejsca na grillu obok kiełbasy i karkówki. Ot, taka mała odmiana od tego co zwykle robimy na grillu. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Gulasz z meksykańskim chili sin carne 136

dodatkiem chili sin carne Bonduelle i przyprawami Galeo. Można go podać z ziemniakami, ryżem czy kaszą co lubicie i na co macie czas. Zapraszam :) Składniki : około 700 g karkówki 1 cebula 1 puszka chili sin carne Bonduelle 1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego Galeo 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Galeo 1łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżeczki soli  kilka igiełek świeżego

Sama słodycz i szczypta chili
Karkówka konserwowa z ogórkiem i cebulką 142

SKŁADNIKI -karkówka 1,5 kg -ogórek korniszon premium z miodem -cebulka luksusowa ,,Nasza spiżarnia'' -woda 80 ml. -peklosól 13 g/kg -2 duże ząbki czosnku -pieprz czarny 2 g/kg WYKONANIE Mięso myjemy pod bieżącą wodą. Tniemy w kawałki 3 cm, dodajemy wodę, peklosól, pieprz oraz czosnek i mieszamy aby wszystko się  połączyło.Chowamy do lodówki na 24 godz. w temp

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Aromatyczne, grillowane szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami 157

miłej atmosferze? Poza tym, korzystanie z grilla to naprawdę świetny pomysł na przygotowanie potraw. Ten specyficzny aromat jest jedną z najlepszych przypraw, dzięki któremu nawet najzwyklejsza kiełbasa czy kawałek karkówki smakuje świetnie! Dzisiaj chciałbym zaproponować Ci absolutny grillowy must-eat, czyli rewelacyjne szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami. Te ówcześnie marynowane w idealnie dobranej mieszance przypraw zaskakują swoim smakiem

Pogotujmy.pl
ŻEBERKA Z GRILLA 144

grilla z sosem chrzanowym i chrupiącym chlebem żeberka z grilla z sałatką " Duch Korsyki" żeberka z grilla z pieczonymi ziemniakami i korniszonami Smacznego :)   Zobacz również przepis na karkówkę z grilla

Moja Książka Kucharska
Łosoś w miodowej glazurze / Honey glazed salmon 133

Znudziły się już Wam grillowe karkówki i kiełbaski? Może spróbujcie tego pysznego, soczystego łososia w słodkiej glazurze z dodatkiem miodu. Jest ultra szybki w przygotowaniu, wystarczy zamarynować go godzinę wcześniej i już można wrzucać go na ruszt. Jeżeli chcesz go zrobić w domu to też nic trudnego, wystarczy użyć funkcji grilla w piekarniku;) Jeżeli lubisz łososia w postaci grillowanej, zajrzyj

karmelowy
Majówka: Polędwiczki w kowbojskiej marynacie 120

było pieczone na węglach, bo spalone drobinki kawy dają posmak drzewnego popiołu. Jeśli chcecie zrobić wrażenie na gościach niecodziennym daniem z grilla wypróbujcie tę marynatę. Świetni nadaje się do karkówki i polędwiczki wieprzowej, doskonale smakuje też z dobrą wołowiną. Mięso w takiej zaprawie można usmażyć też na patelni lub upiec w dobrze nagrzanym piekarniku. Przepis pochodzi od braci Matta

Niedzielny kucharz
Gulasz z łopatki z papryką 120

ziemniakami, ryżem, makaronem, kaszą lub kluskami. Ja najbardziej lubię z kaszą, a Wy? Na blogu znajdziecie przepisy na inne gulasze np. z wołowiny, kiełbasy kurczaka czy karkówki. Wszystkie są smaczne i godne polecenia. Jeżeli skorzystaliście Państwo z moich przepisów i przygotowaliście jakieś danie to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Z góry bardzo dziękuję. Składniki 80 dag łopatki wieprzowej

O kuchni z uczuciem
Sos cygański do potraw z grilla 299

poprzednim wpisie podałam Wam przepis na smaczną karkówkę z grilla, ale jak powszechnie wiadomo, bez dodatku pysznych i aromatycznych sosów, grillowane mięso nie smakuje tak dobrze ;)  U mnie w ruch zazwyczaj szły podstawowe czyli ketchup i musztarda, ale od dobrych kilku lat staram się też przygotować czosnkowy lub tzatziki. Jeden i drugi na bazie jogurtu, więc nie za ciężkie

Kuchnia w czekoladzie
Szaszłyki z kury w dressingu musztardowym 120

Okres grillowy można uznać za otwarty to i u nas z opcją na grill. Co poza kiełbaskami, karkówkami i schabami najlepiej smakuje - oczywiście że szaszłyki, ja smażyłem na grillu elektrycznym ale śmiało na węglowego grilla z nimi. Mięsko z kurczaka bo kto go nie lubi, do tego kilka warzyw lekki dressing do polania szaszłyków żeby nie były suche i mamy

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Potrawka z mięsem 139

ugotowanie go nie zajmuje dużo czasu. Jeżeli chcemy zrobić na bogato, uszlachetnić smak potrawy, dodajmy trochę czerwonego wina . Składniki 1 i 1/2 kg cebuli 300 g schabu lub karkówki 400 g pomidorów … Czytaj dalej Potrawka z mięsem

gotuj ze mną
Sos koktajlowy 164

trzeba podtrzymywać i kultywować. Dzisiaj mamy więc dla Was sos idealnie nadający się do czegokolwiek z grilla. Taki uniwersalny grillowy sos, komponuje się i ze zwykłą kiełbasą, i z karkówką, a nawet i z grillowanymi ziemniakami czy innymi warzywami. Po prostu przez całe lato warto mieć go pod ręką. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
KIEŁBASA W OSTREJ GLAZURZE 99

Nadszedł czas grillowy. Ciężkie, rozgrzewające dania zamieniamy na grillowaną kiełbasę, karkówkę czy szaszłyki z boczku. Jestem ciekawa czy majówka będzie ciepła czy chłodna. Dzisiaj zapraszam Was na przepis dla amatorów ostrzejszych smaków. Składniki: 3 kiełbasy podwawelskie 1 szklanka ketchupu pikantnego 2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1 ząbek czosnku pieprz imbir chilli Przeciśnięty przez praskę czosnek dodajemy do ketchupu

Kuchnia w oparach
Soczysta pierś z kurczaka w sosie miodowo - musztardowym na grilla 136

powietrzu. Grillowanie to chyba już nasz sport narodowy. Cały czas tworzone są nowe pomysły na to jak przygotować kolejne smakołyki. Są to już nie tylko kiełbaski, kaszanka i karkówka, ale przede wszystkim różnorodne dania, które przygotowywane są w folii aluminiowej. Czy to zdrowe, czy nie, nie będę ani potwierdzać, ani zaprzeczać, bo zwyczajnie nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. :) Dziś

MamaOskarka
Zaprawa na grilla z espresso i papryki 131

niesamowita zaprawa na grilla, o głębokim słodko-gorzkim smaku, pachnąca wędzonką i dymem. Można jej użyć także do mięs pieczonych w piekarniku. Najlepiej nadaje się do wołowych steków i karkówki. Przepis pochodzi od braci Matta i Teda Lee , właścicieli firmy Lee Bros (Dystrybutora orzeszków), podróżników, kucharzy i celebrytów. Czas grillowania : 20 minut Liczba porcji : Z podanej ilości składników powstanie zaprawa

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania