przepis na karkówkę - 3004 przepisów (strona:110/201)

Szaszłyki z kurczaka na grilla 145

Sezon grillowy w pełni, dlatego warto korzystać. Dla mniej najlepsze są zawsze szaszłyki na grilla z kurczaka, ponieważ nie są, aż tak ciężko strawne jak kiełbasa czy karkówka, no i zawierają warzywa.  Składniki 500 g piersi z kurczaka 1/2 dużej lub 1 mała cukinia 1 duża papryka 1 duża czerwona cebula 1 łyżka sosu worcestershire 1 łyżka oregano (adsbygoogle

Delusional Trine
Kiełbasa ze słoika 1138

łatwiej można wyciągać ze słoika. A to inne nasze przepisy na domowe wędliny ze słoika, co wybieracie? łopatka mielona ze słoika wędlina drobiowa ze słoika Kiełbasa słoikowa Karkówka ze słoika pasztet do słoika Najlepsza kiełbasa ze słoika, przepis. Kiełbasa ze słoika składniki: 1,5 kg mięsa z boczku wieprzowego 4 ząbki czosnku 25 g soli peklowej ( do peklowania na sucho

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczeń z mielonego mięsa - low carb, LCHF 156

dodatku jakiekolwiek bułki, czy to tartej czy namoczonej. Pieczeń z mielonego mięsa LCHF Dodaj napis Składniki (na długą foremkę, keksówkę): 1 kg mięsa mielonego - ja mielę samodzielnie (np. karkówka, łopatka) 3 jajka 2 cebule średniej wielkości 25 dkg sera żółtego sól, pieprz do smaku Wykonanie: ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach mięso i cebulę zmielić razem w maszynce

Marta próbuje
Domowy pasztet. 157

tylko dzielę na porcje i zamrażam. Kiedy mają ochotę na domowy pasztet to mam go pod ręką. Do pasztetu użyłam przypraw od firmy CYKORIA . Zapraszam do wypróbowania :) 2 kg karkówki 1 kg wątróbki z indyka 3 cebule 1 szklanka oleju 1 szklanka wywaru z mięsa 400 g kwaśnej śmietany 2 łyżki  mielonego pieprzu CYKORIA sól do smaku 2 łyżki

Sama słodycz i szczypta chili
Marynata czosnkowo-śliwkowa (do mięsa na grilla i nie tylko) 141

Marynata jest rewelacyjna i przyznam, że często ją przyrządzam - nie tylko w sezonie grillowym. Nadaje się również do pieczonych mięs.  Przeważnie używam jej do karkówki, ale nawet zamarynowany kurczak - dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego oraz powideł nabiera głębokiego smaku. Wystarczy zachować poniższe proporcje i jedynie odpowiednio ją doprawić. Po prostu sami spróbujcie jak łatwo uzyskać pyszne mięsko! (Marynata

Di gotuje
Bitki drobiowe z kurkami 185

Bitki idealnie smakują z młodymi ziemniakami z koperkiem i np. z mizerią . Bo bitki nie tylko robi się z wołowiny, czy wieprzowiny! Polecam nasze przepisy na bitki wieprzowe z karkówki , bitki wieprzowe z kurkami , no i oczywiście tradycyjne bitki z wołowiny . Jak zrobić bitki drobiowe z kurkami? Składniki na obiad dla 3-4 osób: podwójna pierś kurczaka sól, pieprz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klopsiki na grilla 12866

znajomymi i rodziną, przy zimnym piwku i dobrym jedzeniu. Ze swoimi znajomymi już rozpoczęliśmy sezon grillowy jakiś czas temu, ale szczerze muszę przyznać, że znudziły mnie już te wszystkie karkówki i kiełbaski dlatego staram się wymyślać za każdym razem coś nowego. Pomysł na tak przygotowane mięso mielone podpatrzyłam w internecie. Wcześniej próbowałam już grillować klopsiki lub burgery ale nie wychodziło

Delusional Trine
Karminadle z fasolką szparagową i chili 199

smak przyprawom i suszonemu pomidorowi... Nie mogło być inaczej! Do tego puree z mlekiem i ulubione dodatki - smacznego:) Składniki (na 9 kotletów): 330 g mięsa mielonego wieprzowego (łopatka, karkówka lub schab) 1 mała cebulka 1 suszony pomidor z zalewy połowa papryczki chili nieduża garść zielonej ciętej fasolki szparagowej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, lubczyk, słodka papryka, kebab-gyros 1/3 szklanki

Zasmakuj Kuchni
Mięso z szynki pieczone w plastrach we francuskiej marynacie 234

Francuskiej marynaty można użyć do każdego innego rodzaju mięsa, np. łopatki czy karkówki. Ja wybrałam nieco chudszą szynkę. 1 kg szynki wieprzowej 2 cebule 300g pieczarek Marynata: 1/3 szklanki białego wina 4 łyżki musztardy 4 łyżki keczupu 3 łyżki śmietany 4 łyżki octu winnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, estragon, tymianek, gałka muszkatołowa natka pietruszki

Szefowa kuchni
Warzywne talarki z grilla 135

Większości grill kojarzy się z kiełbaskami, karkówką, boczkiem i mnóstwem kalorii. Ale na grillu można przygotować również przepyszne lekkostrawne i zdrowe dania oraz dodatki do tłustych mięs. Tym razem banalnie prosty przepis na włączenie warzyw do grillowego menu. SKŁADNIKI: 1 duży batat (ok. 250 g) 10 małych ziemniaków 2 małe cukinie 1 papryka 2 małe cebule 2 łyżeczki ziół prowansalskich

Kuchnia od dwojga
Mielone pieczone w piekarniku. 167

zdrowiej:) Zapraszam :) około 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2 jajka małe 2 ząbki czosnku  sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka przyprawy do karkówki Cykoria 3 łyżki oliwy 1 duża  kajzerka 1 szklanka mleka 1 szklanka bułki tartej Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, następnie ją mielimy razem z cebulą lub blendujemy.Do miski

Sama słodycz i szczypta chili
Grillowana karkówka. 182

Składniki: -0,5 kg. karkówki -0,5 szklanki oliwy z oliwek -2 ząbki czosnku -1 łyżeczka musztardy dijon -2 łyżki ketchupu -1 łyżeczka ziół prowansalskich -1 łyżeczka majeranku -1 łyżeczka ostrej papryki -2 łyżeczki słodkiej papryki -sól -pieprz Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry o grubości 1,5 cm. Do miski wlewamy oliwę z oliwek

Magia jedzenia.
Surówka z kalarepy 160

Surówka z kalarepy z marchewką. Idealna do obiadu. Podałam ją z młodymi ziemniaczkami i pieczoną karkówką. Bardzo lubię młodą kalarepę w surówkach, faszerowaną czy w zupie. Pamiętam jako dziecko zawsze jadłam ją na surowo jak jabłko prosto z ogródka. A ja polecam Wam kalarepę zapiekaną Składniki 1 duża kalarepa 1 średnia marchewka 1/2 pęczka koperku 1 jabłko 1 łyżeczka posiekanego

O kuchni z uczuciem
Szynka pieczona ze skórą 153

mięsa i indywidualnych predyspozycji piekarnika.  Po upieczeniu wyjąć goździki, a przed krojeniem chwilę odczekać, aby mięso doszło i zatrzymał się proces pieczenia. Zobaczcie również przepis na pyszną  karkówkę z kminkiem

Kuchcik gotuje
Grillowane szparagi w boczku 162

Zamiast klasycznej kiełbasy czy karkówki zachęcam do poszerzenia grillowego menu o sezonowe szparagi. Ich lekko gorzki smak świetnie współgra z ostrą musztardą i wyrazistym boczkiem. Składniki: Pęczek szparagów (zielonych lub białych) Boczek parzony plastry (tyle szt. ile szparagów) Musztarda dijon Sól, cukier Sposób przygotowania: Szparagi obieramy (białe) lub odrywamy końcówki (zielone). Gotujemy we wrzątki z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania