przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:286/600)

Owocowy sernik na zimno 213

Fruity cheesecake cold Składniki. 1 kg serka homogenizowanego 3 galaretki agrestowe 10 dag biszkoptów 10 dag drażetek czekoladowych herbatnikowych 50 dag winogron 1 owoc granatu 1 galaretka pomarańczowa Wykonanie. Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Tortownicę,24 cm, wyłożyć biszkoptami i drażetkami. Galaretki agrestowe rozpuścić i przestudzić. Galaretki wymieszać z serkiem. Połowę wyłożyć na biszkopty. Ułożyć część winogron

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto z prince polo 3594

cukru 100 g mielonych orzechów włoskich 100 g siekanych orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g prince polo orzechowego (2 batony xxl, możecie też użyć klasycznego smaku) Biszkopt kakaowy 5 jajek 5 łyżek cukru 3,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 3 szkl mleka 7 żółtek 4 łyżki cukru 3 łyżki(...)rozpuścić w garnuszku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Podgrzewacz chwilkę do rozpuszczenia się wszystkich składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na herbatnikach.Warstwy ciasta: biszkopt, połowa kremu, beza orzechowa, krem, herbatniki i polewa. Inspiracja z moimi modyfikacjami stąd

Ala piecze i gotuje
Oczy Carycy 385

oleju Składniki na masę: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 litra mleka 1 cukier wanilinowy  25 dag masła Dodatkowo: 2 galaretki w tym samym kolorze paczka okrągłych biszkoptów 5 - 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 2-3 kieliszki amaretto, rumu lub likieru 250 ml wrzątku do zalania kawywiórki kokosowe Polewa: 10 dag masła 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao(...)międzyczasie przygotowujemy kawę z alkoholem.4. Teraz zostało tylko przełożenie.Na dno blaszki ląduje pierwszy blat ciasta, który nasączamy delikatnie kawą. Następnie połowa kremy budyniowego. Na krem nasączone w kawie biszkopty. Na biszkopty idzie galaretka. Później druga połowa kremu i na wierzch drugi blat ciasta.5. Została tylko polewa (składniki na polewę umieszczamy w rondelku i podgrzewamy do rozpuszczenia). Wierzch posypujemy wiórkami

Apetyczna babeczka
Leon 196

Ciasto miodowe, biszkopt i jabłka....rozpływa się w ustach....Biszkopt jasny: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki  łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać. Dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotowa masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec(...)Ugotowane jabłka podzielić na 2 części: do pierwszej dodać czerwoną galaretkę, do drugiej - żółtą galaretę. Przełożenie placka:Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwoną galaretką - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy. Źródło ,, ciasta siostry Anastazji

Apetyczna babeczka
Tort Czekoladowy 388

więc spełniłam je. To efekt. W smaku pyszny, dzięki dodaniu serka mascarpone do masy nie wyszedł mega słodki i mdły, tylko smaki się zrównoważyły. Wszystkim bardzo smakował. Przepis na biszkopt pochodzi z Moje Wypieki. Składniki:Biszkopt: 6 jajek 150 g cukru drobnego do wypieków 115 g mąki pszennej 25 g kakao 40 g masła roztopionego i wystudzonego Wykonanie: Wszystkie(...)czasie przygotowujemy blaty biszkoptowe w celu złożenia tortu.  Dodatkowo: połowa opakowania takich owalnych ciasteczek w czekoladzie (ja użyłam takich z Biedronki) 200 g czekolady ciemnej   Wykonanie: Biszkopt kroimy na 3 równe blaty. Każdy blat smarujemy kremem czekoladowym. Obsmarowujemy zarówno wierzch jak i boki tortu. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wylewamy

Blondynka Gotuje
Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe 139

mąka,1 łyżka ocet 10%,MASA BRZOSKWINIOWAbrzoskwinie -1 puszka dużabudyń śmietankowy -2 opakcukier -2 łyżkisok pomarańczowy -2 szklWIERZCH CIASTAśmietana 36%-0,5 lśnieżki -2 opakczekolada gorzka starta -3 łyżkiPRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka oddzielić od żółtek Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka,ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem(...)blenderze, dodać do soku pomarańczowego,przelać do garnka, zagotować.  Budynie rozmieszać w soku zlanym z brzoskwiń,wlać na gotujący się sok pomarańczowy,mieszając zagotować. Gorący budyń wylać na biszkopt, ostudzić.  WIERZCH CIASTA  Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno,dodać śnieżki ubijając jeszcze ok.4 minut.  Ubitą śmietanę wyłożyć na ostudzoną masę budyniową,posypać startą na tarce czekoladą

Kuchnia Danusi
Smerfetka 358

Smerfetka TO CIASTO ROZPŁYWA SIĘ W USTACH BISZKOPT mąka pszenna 1/2szkl proszek do pieczenia 1łyżeczka woda zimna -2 łyżki jajka 4szt mąka ziemniaczana 1/2szkl. cukier 0,5 szkl ocet -1 łyżeczka MASA BUDYNIOWA mleko -2 szkl cukier -4 łyżki margaryna -210 g mąka -5 łyżek PIANKA śnieżki 2 opak mleko -1,5 szkl galaretka niebieska -2 opak woda(...)szkl delicje jagodowe -2 opak WIERZCH CIASTA galaretki niebieskie -2 opak woda -0,5 l PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka ubić na sztywno.  Pod koniec ubijania dodać cukier ubijać.  Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.  Do ubitej piany dodawać żółtka wymieszane z 2 łyżkami wody,octem i na końcu wsypać mąki, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej

Kuchnia Danusi
ANANASOWIEC 388

gbiałka jaj -3 sztKREM ANANASOWY:margaryna palma -250 gżółtka jaj -3 sztcukier puder -0,5 szklananasy -2 puszkibudyń waniliowy -1 opakWierzch do posypaniawiórki kokosowe -2 łyżkicukier kryształ -2 łyżeczkiPRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać szczyptę soli,ubić pianę na sztywno. Do ubitej piany stopniowo dodawać żółtka i cukier,dalej ubijając. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem(...)WIÓRKOWA:  Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Do ubitej piany wsypać wiórki kokosowe,wymieszać. Wylać pianę do wysmarowanej tłuszczem blachy o takich samych wymiarach co piekł się biszkopt. Włożyć bezę do piekarnika,piec 25 minut w 175 stop.  KREM ANANASOWY  Ananasy odlać z syropu,osączyć. Pokroić ananasy w kosteczkę. Na soku ananasowym z 2 puszek ugotować

Kuchnia Danusi
Cappuccino z ajerkoniakiem 178

tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Piec w 180 stop.przez ok.25 minut. KREM Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino,wymiksować. Ostudzony biszkopt nasączyć ajerkoniakiem,wyłożyć krem na ciasto,posypać posypką czekoladową

Kuchnia Danusi
Kolorowy sernik na zimno 270

przecisnąć przez praskę,dodać śmietanę,cukier ,dobrze ubić mikserem. Do ubitej masy serowej,dodać żelatynę,dokładnie wymieszać,podzielić na 3 części. Na brytfannę o wymiarach 25 x 36 wyłożyć biszkopty,na biszkopty masę serową,wstawić do lodówki do stężenia. Następnie wylać galaretkę niebieską,masę serową,galaretkę agrestową,masę serową. Na masie serowej ułożyć rodzynki i zalać galaretką wiśniową,odstawić

Kuchnia Danusi
Zielony przekładaniec 175

składnikówBiszkoptjajka 4 sztmąka 1 szklcukier 1 szklproszek do pieczenia 1 łyżeczkaMasasok pysio - 3 szklbudyń śmietankowy 3 sztDodatkowośmietana 18 % 2 kubeczkigalaretka agrestowa 1 sztgalaretka truskawkowa 1 sztdelicje 2 paczkiJak zrobić?Biszkopt  ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę, gdy jest ubita dodajemy po jednym żółtku. Na koniec dajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Pieczemy w 170 stop(...)wlać budynie i chwilę gotować. Śmietanę dobrze schłodzić, galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szkl wody. Galaretkę truskawkową przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać galaretkę agrestową. Składanie ciasta biszkopt + masa + delicje + pianka agrestowa + tężejąca galaretka truskawkowa

Kuchnia Danusi
Tęczowe ptasie mleczko 128

Moje dzieci uwielbiają takie desery Tęczowe ptasie mleczko SKŁADNIKI: mleko skondensowane niesłodzone - 2 puszki biszkopty -1 opak duże galaretka pomarańczowa -1 opak galaretka niebieska - 1 opak galaretka cytrynowa -1 opak galaretka agrestowa - 1 opak galaretka truskawkowa - 2 opak listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Galaretki truskawkowe rozpuścić w 700 ml gotowanej wody. Następne galaretki, każdą oddzielnie rozpuścić w 1/2 szkl gotowanej(...)ubić robotem to momentu aż zwiększy objętość o 2 razy. Mleko podzielić na 4 części, do pierwszej części dodaj agrestową galaretkę, dobrze ubij. Brytfannę o wymiarach (22x40 cm) wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać pierwszą część mleka, odstawić do lodówki do stężenia. Powtórz te same czynności z pozostałymi trzema galaretkami.  Galaretki truskawkowe wylać na wierzch deseru, odstawić do lodówki

Kuchnia Danusi
Torcik rafaello 219

łyżkimąka pszenna - 4 łyżkicukier waniliowy - 3 opakmleko - 3 szklżółtko - 1 sztPONCZwoda gotowana - 1,5 szklsok z cytryny -1,5 łyżkiherbata - 1 saszetkacukier - 1 łyżkaspirytus -3 łyżkiDEKORACJA8 kulek rafaelloPRZYGOTOWANIE:BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek.Ubić białka z cukrem na sztywną pianę.Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, ocet, dalej ubijać.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy(...)żółtkowej, delikatnie wymieszać.Tortownicę o wymiarach 27 cm, wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, piec w temp.175 stop. przez około 30 minut.Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na 3 krążki. MASA KOKOSOWA Do rondla wlać dwie szklanki mleka, dodać 4 łyżki cukru, zagotować.W pozostałej szklance mleka, wymieszać obie mąki, cukier waniliowy i żółtko, wymiksować, wlać na gotujące się mleko, mieszając

Kuchnia Danusi
Tort błękitna laguna 203

Pyszny niezbyt słodki Tort błękitna laguna  Biszkopt mąka pszenna 1 szkl proszek do pieczenia 2 łyżeczki woda zimna -4 łyżki jajka 9 szt mąka ziemniaczana 1 szkl. cukier 1 szkl ocet -1 łyżka MASA BUDYNIOWA mleko -2 szkl cukier -4 łyżki margaryna -210 g mąka -5 łyżek PIANKA śnieżki 2 opak mleko -1,5 szkl galaretka niebieska -2 opak(...)woda -1 szkl delicje jagodowe -1 opak WIERZCH CIASTA galaretki niebieskie -2 opak woda -0,5 l migdały tarte- 3 łyżki PRZYGOTOWANIE BISZKOPT  Białka ubić na sztywno.  Pod koniec ubijania dodać cukier ubijać.  Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.  Do ubitej piany dodawać żółtka wymieszane z 4 łyżkami wody,octem i na końcu wsypać mąki, delikatnie

Kuchnia Danusi
Sernik marmurek na zimno 212

część masy zmiksować z inną galaretką, ostatnią zmiksować z kakao, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować, pokroić w plasterki. Na dnie tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć odłożoną masę i wkoło tortownicy ułożyć plastry truskawek. Następnie kolejno po łyżce w koło wylewać masy do wyczerpania składników. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia

Kuchnia Danusi