przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:295/600)

Mini serniczki z malinami i jeżynami 186

pyszne mini serniczki z bitą śmietaną i owocami. (ps. nawet posprzątali po sobie :) ) Ilość porcji: 12 sztuk Czas Przygotowania: 15 minut + czas na pieczenie Składniki: Na serniczki: 12 okrągłych biszkoptów (mogą być wyschnięte) 250g twarogu do serników 250g serka ricotta ½ szklanki cukru 20g budyniu waniliowego (mniej więcej połowa opakowania) Jajko Dodatkowo: 300ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Owoce(...)sporej miski od miksera wrzucamy oba rodzaje serów, jajko, cukier i budyń waniliowy. Całość miksujemy do otrzymania gładkiej masy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i układamy po jednym biszkopcie. Wykładamy masę serową do muffinek. Wkłądamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni na około 30 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce. W misce miksera umieszczamy śmietanę kremówkę i miksujemy do uzyskania

Kolizje Smaków
Serniczek na zimno z galaretką 193

sera na sernik 6 łyżeczek żelatyny garść rodzynek 6 łyżek cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 puszka brzoskwiń 250 ml kremówki 1 galaretka brzoskwiniowa 1 op. okrągłych biszkoptów   Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej, przegotowanej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Brzoskwinie osączamy z zalewy (5 łyżek zachowujemy). Kroimy na cieńsze plasterki. Galaretkę rozpuszczamy w półtorej szklanki gorącej wody. Odstawiamy do stężenia(...)mocno nie ogrzać, bo straci swoje właściwości żelujące) i łączymy z łyżką masy serowej, mieszamy. Zaprawioną żelatynę dodajemy do reszty sera. Prostokątną formę (21x28cm) wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy biszkoptami. Wlewamy masę serową, wyrównujemy. Na wierzchu układamy brzoskwinie. Zalewamy tężejącą galaretką

Smaki Na Talerzu
Szarlotka bez pieczenia na herbatnikach 4925

osobiście zakochaliśmy się w tym cieście od pierwszego kęsa – jabłuszka z lekko cytrynowym posmakiem plus bita śmietana i migdały – mówię Wam: Niebo w gębie! :) Herbatniki można zastąpić biszkoptami. Przepis na tradycyjną szarlotkę znajdziecie tutaj: Prosta szarlotka na kruchym cieście @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin(...)float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szarlotka bez pieczenia na herbatnikach – Składniki: ok. 120g herbatników Mini Betini (można je zastąpić biszkoptami wedle uznania) 10 jabłek (ok. 1,5 kg) – najlepiej słodko-kwaśna odmiana (z podanej porcji wyszły mi 4 szklanki musu po 250ml każda szklanka – razem 1 litr

Kulinarne Przeboje
Przed-poślubnie. I tort kawowo-malinowy z różaną nutą 214

albo się je kocha, albo nienawidzi . Wszystko zależy od Waszego stosunku do kawy; jeżeli nie pijacie, ciasto nie pobudzi u Was apetytu, ale jeśli lubicie -  przepadniecie . Miękki, wilgotny biszkopt migdałowy z  Moich wypieków  delikatnie nasączony amaretto, do tego mus malinowy na żółtkach i kawowy, również z dodatkiem jajek. Dzięki temu mają głębszy smak i nieco cięższą konsystencję(...)pyszna, jej słodycz idealnie komponuje się z wyrazistym wnętrzem. Spróbujcie koniecznie, jestem pewna, że Wam posmakuje. Tort kawowo-malinowy z różaną nutą Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) biszkopt migdałowy: 2 jajka 1 łyżka letniej wody  110 g cukru 85 g mąki pszennej 70 g mielonych migdałów 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki ekstraktu z migdałów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wuzetka 377

Wuzetka klasyczne ciasto przez wszystkich znane i uwielbiane. Delikatny kakaowy biszkopt nasączony alkoholem, przełożony  bitą śmietaną,  a całość polana polewą czekoladową. W-Z należny do moich ulubionych ciast  jest pyszna, delikatna do tego bardzo łatwa do zrobienia. Polecam 😊 Składniki: ciasto 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 4 łyżki kakao 1,5 łyżeczki proszku

magiczna kuchnia Kasi
Kokosowy sernik mango z tofu bez pieczenia 203

dziesiątkę! Wspaniałymi przepisami trzeba się dzielić, więc zapraszam do wypróbowania nieco zmienionego przeze mnie przepisu na tofurnik mango od Jadłonomii! Składniki na spód: – 100g herbatników pełnoziarnistych – 50g biszkoptów – 40g oleju kokosowego/masła o temperaturze pokojowej – 2 łyżki masła orzechowego Składniki na masę: – 560-600g tofu naturalnego – 400ml mleczka kokosowego (puszka), schłodzonego przez(...)pulpy z mango + 50-100g do dekoracji – 30-50g syropu daktylowego/klonowego – 2,5 łyżeczki agaru – skórka z otartej cytryny – laska wanilii Herbatniki i biszkopty mielimy na mąkę, łączymy z masłem i masłem orzechowym. Na dno (tortownicy z obręczą) wyłożone papierem do pieczenia, wykładamy przygotowany spód, lekko dociskamy zwilżoną łyżką i wstawiamy do lodówki

Be Fit Be Strong
Jak zrobić tort z truskawkami – prosty przepis 175

pory nie publikowałam tortów, ponieważ żaden mi nie wyszedł na tyle dobrze, by można było podzielić się przepisem. Po kilku próbach pieczenia ciasta, dalsze chęci opadały tak szybko jak biszkopt wyjęty z piekarnika. Pamiętam ostatni eksperyment tortowy – miał być z nutką cytrynową, orzeźwiający, z lekkim biszkoptem. I mimo wielkiego planu, zaliczyłam porażkę […] Artykuł Jak zrobić tort z truskawkami

Pink Envelope
Galaretkowiec z owocami na mleku 428

zrobienia deser ..bez pieczenia..w tym deserze dowolność doboru galaretek , owoców wg własnych upodobań..można zrobić z samych różnokolorowych galaretek, można dodać różne owoce itd.Można zrobić bez biszkoptów..wszystko wedle własnego gustu. 500 ml mleka  3 łyżki cukru 300 ml ciepłej wody 3 łyżki żelatyny 3 galaretki różne kolory na 0,5 l wody dowolne owoce(...)mnie mrożone jagody,maliny , porzeczki, truskawki] biszkopty Każdą galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej przegotowanej wodzie. 2 galaretki wylać do głębokich talerzy i odłożyć do stężenia. Po stężeniu pokroić w kostkę. Mleko zagotować z cukrem.Żelatynę rozpuścić w wodzie i wlać do mleka. Wymieszać , odstawić do ostudzenia.Biszkopty ułożyć w foremce [ namoczyć w odrobinie mleka z żelatyną].Owoce, pokrojone kostki

Moje domowe kucharzenie
Delikatny sernik z budyniem na biszkoptach. 219

lepiej niż wygląda. Masa twarogowa przepis ----->  TU Polewa: 100 g masła lub margaryny 3 łyżki cukry 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki mleka Oraz: 150 g okrągłych biszkoptów 3 budynie waniliowe bez cukru litr mleka papier do pieczenia Dużą blachę wykładamy papierem, na spodzie ciasno układamy okrągłe biszkopty. Masę twarogową przygotowujemy, według wyżej podaneo przepisu. Budyń gotujemy według

Dieta moja pasja
ciasto Kilimandżaro 331

składniki na biszkopt: (pieczemy dwa osobne lub z podwójnej porcji jeden a następnie go przecinamy na dwa blaty) 70 g mąki orkiszowej lub pszennej 110 g cukru 10 g kakao 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę łączymy z proszkiem(...)delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną (samo dno) papierem do pieczenia blachę o wymiarach ok. 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 250 g masła, miękkiego

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowy tort z chałwą 289

tortownicy o średnicy 23 cm lub klasycznej 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180ºC przez około 45 - 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Składniki na biszkopt: •          5 jajek •          1/2 szklanki cukru(...)mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia się składników). Ciasto przełóż do przygotowanej tortownicy. Piecz 30-40 min. (do tzw. suchego patyczka). Pamiętaj, że jak użyjesz mniejszej tortownicy to biszkopt wyjdzie wyższy, ale czas pieczenia się wydłuży, dlatego podany jest w "widełkach". Gorące ciasto wyjmij z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę

Kulinarna (nie)codzienność
Biszkopt budyniowy z kremem z ricotty i konfiturą malinową 177

zbiór świetnych inspiracji w klimacie świątecznym. W aktualnym numerze znajdziecie też moją propozycję - przepis na lekkie, biszkoptowe ciasto z malinową nutą :) Bardzo mi miło być częścią tego wspaniałego projektu! :) Biszkopt budyniowy z kremem z ricotty i konfiturą malinową tortownica 26 cm Ciasto: 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 opakowanie budyniu malinowego bez cukru (64 g) 1/4 szklanki ksylitolu(...)zimnej wodzie. Przełożyć do niewielkiego naczynia, dodać mleko skondensowane i rozpuścić w kąpieli wodnej (nie gotować!). Zmieszać z niewielką ilością masy, a następnie połączyć z pozostałą częścią kremu.  Biszkopt podzielić na 3 równe części, jeden z blatów nasączyć roztworem ekstraktu z wodą i posmarować konfiturą. Przykryć drugą częścią ciasta, nasączyć blat i wyłożyć krem, zostawiając część masy na dekorację

FitKot
Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 210

prezencie z okazji urodzin, jak zwykle w zdrowszej, odchudzonej wersji. Zamiast tradycyjnej, maślanej masy zrobiłam lekki krem cytrynowy, a jedna z warstw to konfitura bez dodatku cukru. Bazą jest biszkopt orkiszowy z karobem, który wygląda jak czekoladowy. Zupełnie odmieniona wersja biszkoptowego ciasta ;) To taki mój pomysł na lekki, fit tort bez cukru, ale za to bez uszczerbku na smaku(...)było kryształków). Dodać kremowy serek i ucierać jeszcze kilka minut. Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzątku i odstawić. Przestudzoną galaretkę połączyć z kremem, całość zmiksować.  Przestudzony biszkopt podzielić na 3 równe blaty. Pierwszy z nich nasączyć wodą z ekstraktem, wyłożyć konfiturę i rozsmarować równą warstwę. Przykryć drugim blatem, nasączyć i rozsmarować około 2/3 masy cytrynowej. Przykryć ostatnim blatem, lekko

FitKot
Kostka z brzoskwiniami i solonymi orzeszkami ziemnymi 410

Kakaowy biszkopt, krem śmietanowy z dodatkiem brzoskwiń, rodzynek i ... solonych orzeszków ziemnych:) Takie nietypowe połączenie proponuję dzisiaj jako dodatek do filiżanki kawy. Spróbujcie, naprawdę warto!    foremka 25x36cm   Biszkopt:    6 jajek, 2/3 szklanki cukru,  łyżeczka proszku do pieczenia,  3 łyżki mąki ziemniaczanej,  170g mąki pszennej,  2 łyżki kakao. Białka ubić na sztywno

Z miłości do słodkości