przekąska - 23005 przepisów (strona:781/1534)

Bezglutenowe muffinki kokosowe z malinami 150

Dzisiaj kolejna propozycja dla osób na diecie bezglutenowej. To mała słodka przekąska, którą można wykonać w półgodziny (czas liczymy już z pieczeniem). Muffinki kokosowe z dodatkiem świeżych malin powinny przypaść Wam do gustu pomimo, że ich smak jest nieco inny – taki bardziej piaskowy – niż tych pszennych, które standardowo robiliśmy Składniki: - 100g świeżych malin - 100g mąki ziemniaczanej - 100g mąki

Kuchenne Wariacje
Ciasteczka cebulowe- cebulaki 137

Pyszna słona przekąska, dla miłośników cebulowych przysmaków. Mniam! Składniki: 60 dag mąki, 25 dag margaryny , 2 białe cebule, 2 żółtka jaja, 1 łyżka maku, 1 łyżeczka octu, sól do smaku, szczypta sody oczyszczonej, papier do pieczenia. Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać posiekaną margarynę, żółtka, mak, ocet, sodę oczyszczoną, sól do smaku i zarobić ciasto. Następnie dodać posiekaną drobno cebulę

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka warzywna z kabanosami 199

kolejna wersja sałatki warzywnej. Ty razem z dodatkiem kabanosów. Połączenie to jest połączeniem doskonałym. Przygotowanie sałatki zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Watro w kilka chwil przygotować pyszną przekąskę dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 3 kabanosy wieprzowe, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1/2 słoika selera wiórki, 1 por, 4  ogórki  kiszone, 4  jajka , 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP Społem , sól

Tradycyjna kuchnia Kasi
Buleczki, Marchewkowe Slimaczki i Uciekajacych dni pare, Slodki Czwartek odc.88 207

odpowiednie pojemniki tzw. Lunchboxy. Pojemniki zostały wyszukane, zamówione ale jeszcze do nas nie dotarły. Tymczasem upiekłam bułeczki a jedząc je od razu pomyślałam o tym, że były by idealną przekąską własnie do naszych śniadaniówek. Jest to zdrowa, bez mleczna i bez jajeczna wersja drożdżówek. U nas część z cukrem i cynamonem, a druga z jagodami i malinami oraz drobinkami pistacji

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową 132

Uwielbiam lato i wszelkie sałatki przygotowane z sezonowych warzyw. Dosłownie jedna chwila i mamy na talerzu pyszną i zdrową przekąskę. Moim tegorocznym warzywnym odkryciem są żółte lub złote (spotkałam się z obydwoma nazwami) buraczki. Rewelacyjnie smakują na surowo. Oto ich kolejna odsłona ( pierwsza do obejrzenia tutaj ), czyli sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową. Sałatka z żółtymi buraczkami

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowe naleśniki z bananem 84

chwila prawdziwej przyjemności zaraz po obudzeniu... lub na obiad, czy przekąskę, jeśli taką wersję wybierzecie. U mnie to danie pojawia się właśnie na śniadanie, żeby chciało się wstawać i żeby mieć energię na nadchodzący dzień. Właściwie to podwójnie czekoladowy naleśnik - bo sam smakuje czekoladą a nadzienie z nutelli uzupełnia pełnię czekoladowego szczęścia. No i daje posmak orzechów

Milion Smaków
Ser Farmhouse Cheddar 112

taki wyjdzie. Ten cheddar, na którego teraz wam przepis podajemy, należy do bardzo twardych serów. Jest idealny np. do pokrojenia w kawałki i podania na desce serów. Idealna przekąska o bardzo wyrazistym smaku. Potrzebujemy: 10 litrów mleka kultura starterowa MSE podpuszczka 1 łyżeczka soli niejodowanej parafina lub pasta polioctanowa ochronna do powlekania serów Nie przerażajcie się tymi dziwnie brzmiącymi składnikami

Marder&Marder Manufacture
Mini tarty z cebulą, antonówką, boczkiem i serem serwowane z pilsnerem :) 138

pilsnerem Na upalne wieczory z przyjaciółmi zimne piwo, to dobry pomysł. Jednak nie samym piwem człowiek żyje i warto do tego zestawu dorzucić coś dobrego do jedzenia. ;) Na małą przekąskę lub też preludium przed większym posiłkiem polecam Wam mini tarty. Do tych tymiankowych tarteletek wybrałam pilsnera, chociaż mam przeczucie, że klasyczny lager też mógłby pasować, ale ja nie jestem znawcą

Pełny talerz
Pieczona marchewka w pomarańczowo-miodowej glazurze 152

ryżem) stanowią dla mnie samodzielne danie (głównie jako kolacja), a pomijając chleb, można zaserwować je jako przepyszny dodatek do dań głównych, zapakować 'na wynos' czy pochrupać jako forma przekąski. 2 porcje: * młode marchewki- 4 szt. * sok ze świeżej pomarańczy- 1/2 szklanki * oliwa- 1/3 szklanki * miód- 1 łyżeczka * świeży rozmaryn, świeży tymianek- po kilka listków * szczypta soli * chleb- 2 kromki Piekarnik

Kraina Miodem Płynąca
Dżemowy deser z nasionkami chia 107

Sante znajdziecie  tutaj . Dziś zapraszam na dż emowy deser z nasionkami chia, borówkami amerykańskimi i jogurtem. Taki zestaw będzie też doskonałym  zdrowym śniadaniem lub przekąską w ciągu dnia. Dżemowy deser z nasionkami chia Proporcje dla 2 osób Składniki: 1 szklanka borówek amerykańskich 1 łyżka   nasionek chia Sante 6 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżeczka miodu borówki

Kulinarne przygody Gatity
Przyjęcie w ogrodzie – inspiracje 191

Zawsze marzyłam o pięknym, stylowym i uroczym przyjęciu w ogrodzie… Oczami wyobraźni widzę te małe i pyszne przekąski, lemoniady, kolorowe dekoracje i krąg uśmiechniętych znajomych. Niestety chociaż teren mam piękny, ale czasu na organizację przyjęcia w rodzinnym ogrodzie niestety brak. Zainteresowanego towarzystwa również. Poniżej kilka inspirujących zdjęć – tak naprawdę wystarczy trochę pracy i przyjęcie, którym z pewnością zaskoczysz

Pasja Smaku
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 część II 177

grosze. Przypraw specjalnych też nie było. Gratuluję kucharzowi, bo wymyślił danie, na którym restauracja prawdopodobnie nieźle zarobiła. Co nie zmienia faktu, że było bardzo smacznie. Dobry pomysł na przekąskę. 7/10 9. Ser Lanselot 5/10 pkt Wytrawna Koza, czyli sernik na zimno z koziego sera, z konfiturą z czerwonej cebuli z czerwonym winem. Podany z zieloną herbatą Pani była przesympatyczna

Życie zamknięte w smaku
Sernik z letnimi owocami: porzeczkami, jeżynami, malinami, jagodami i karmelizowaną brzoskwinią 116

sernik wymaga nieco pracy, ale ostateczny efekt warty jest zachodu. To deser dla wielbicieli niezbyt słodkich przekąsek, za to kremowych i delikatnych. Z pewnością zaskoczy niejednego swoją stroną wizualną, jak i smakową. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Życie zamknięte w smaku
Potrawka z mięsa mielonego z papryką konserwową i majonezem 130

serii "Zostaw, to na Święta". Lodówka jest pełna, ale zakazana. Wszyscy wciąż uwijają się w pocie czoła. Ale głód na to nie zważa, więc jakąś chwilkę na drobną przekąskę trzeba poświęcić. Oto moja propozycja. Coś, co kiedyś jadałam często, bo wracając po całodziennych zajęciach, nie miałam ochoty bardziej się wysilać. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Życie zamknięte w smaku
Tatar ze śledzia 151

Świetna, pikantna przystawka jak i przekąska. Składniki: 1 opakowanie solonych śledzi w oleju ½ małego słoika marynowanych pieczarek 3 ogórki korniszony 1 papryka marynowana 1 duża cebula 1 puszka filetów anchois Sok z ½ cytryny + otarta skórka Pieprz czarny ¼ łyżeczki pieprzy cayen Posiekany szczypiorek Wykonanie: Śledzie przed pokrojeniem moczymy przez około 1 godzinę, aby nie były zbyt słone. Cebulę kroimy w kostkę

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania