przekąska - 23005 przepisów (strona:783/1534)

Szaragi zapiekane w boczku z sosem holenderskim 198

Szybkie, zdrowe i pyszne śniadanie w zaledwie kilka minut :) Szparagi w boczku będą również wyśmienitą przystawką bądź szybką przekąską :) Wspaniale smakują również przyrządzone na grillu. Składniki: (na 1- 2 porcje) szparagi zielone- po 4-5 sztuk na osobę. Ja użyłam 4 sztuk plastry boczku- po 1 plaster na 1 szparag zielony; użyłam 4 plastry na 4 sztuki szparagów Sos holenderski

KreatywnePiny
Sałatka gyros 376

sałatka to stały punkt w moim "programie", bo wszyscy się nią zajadają :) smaki fajnie połączone, z kurczakową wkładką - sycąca i pożywna zarówno na przyjęcie jak i zwykłą kolację czy przekąskę do pracy :) Składniki: 1 duża pierś kurczaka sos słodko-kwaśny lub keczup (najlepiej pikantny) ogórki kiszone lub konserwowe (0,5 litrowy słoik) 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki majonezu kapusta

Kolorowy Przepisownik
Kawowo-kakaowy deser z ricotty 89

Pyszny, lekki jak piórko i błyskawiczny do przygotowania. Do zjedzenia w domu lub jako przekąska w pracy. Mało kalorii, dużo białka. Zamiast ziaren kawy można użyć np. migdałów ale jak dla mnie ziarna kawy są bezkonkurencyjne

Milion Smaków
Kolorowa sałatka z kuskus 103

Pyszna sałatka z grillowanymi warzywami i pomarańczą. Doskonała na kolację jak również jako przekąska do pracy. Pomysł zaczerpnięty z książki "Kuchnia włoska krok po kroku" wydawnictwa Jedność

Milion Smaków
Ciasto marchewkowe 115

ciasto nie zawsze oznacza potężną dawkę cukru i kalorii przy jednoczesnym braku wartości odżywczych. Ciasto marchewkowe przygotowujemy bez białej mąki czy cukru dzięki czemu jest naprawdę zdrową przekąską a przy okazji zaspokoi apetyt na słodkie co nieco... Przed podaniem udekorować można np. serkiem ricotta. W mniej restrykcyjnej wersji - pieczemy posypane chrupiącą kruszonką

Milion Smaków
Jabłka pieczone z migdałami i brązowym cukrem 88

Rozpływają się w ustach - jabłka upieczone z miodem, migdałami i brązowym cukrem. Idealne gdy macie ochotę na słodką przekąskę w długi, zimowy wieczór

Milion Smaków
Langosze 78

Langosza to tradycyjne danie kuchni węgierskiej choć można to danie spotkać również w Czechach i na Słowacji. Z odpowiednimi dodatkami może być pysznym obiadem albo przekąską między posiłkami

Milion Smaków
Ciasteczka z masła orzechowego 79

rodzaju pyszne, słodkie i lekkie - ciasteczka z masła orzechowego. Ja kupuję masło firmy Sante - bez sztucznych dodatków i cukru. Idealnie jako pożywana przekąska do pracy. Przechowywane w foliowym woreczku nie tracą świeżości przez wiele

Milion Smaków
Jajka po szkocku 123

Idealne na przekąskę, śniadanie czy danie do przegryzania na imprezę. Smakują przysznie na ciepło oraz na zimno. Najlepiej podawać z sosem tatarskim

Milion Smaków
Tarta z kurkami 102

Tarta "na słono" to świetna opcja nie tylko na przekąskę ale również na lunch do pracy. Dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych - tartę z kurkami. Prosta do przygotowania zachwyca smakiem przez kilka dni. Pyszna również na zimno

Milion Smaków
Lekki deser z malinami 102

Prosty, zdrowy, szybki pomysł na przekąskę w sezonie malinowym. Sprawdzi się zarówno jako dodające energii drugie śniadanie jak i poobiedni deser

Milion Smaków
Smoothie z awokado 106

Koktajl na bazie awokado? Teoretycznie nie brzmi to może zachęcająco, ale dzięki dodatkom (głównie banana) stworzymy pyszny, gęsty deser stanowiący zdrową i dodającą energii przekąskę w ciągu dnia

Milion Smaków
Rogaliki drożdżowe 112

Przepis z zeszytu mojej mamy, który nigdy się nie znudzi. Świeżutkie drożdżowe rogaliki z powidłami (moje ulubione) lub jabłkami to niezawodny sposób na słodki początek dnia czy też popołudniową przekąskę

Milion Smaków
Oscypek z kurkami 92

Jeśli tak jak ja uwielbiacie kuchnię góralską, polecam pyszną przekąskę podpatrzoną w zakopiańskiej restauracji - smażony oscypek z kurkami podawany na listkach rukoli

Milion Smaków
Tarta Lotaryńska - Quiche Lorraine 103

połączenie boczku, sera i cebuli. Quiche Lorraine to tradycyjne francuskie danie z Lotaryngii, które dość łatwo można zrobić w domu. Smakuje na ciepło jako obiad i na zimno jako przekąska

Milion Smaków