przekąska - 23005 przepisów (strona:774/1534)

energetyczny baton maratończyka 123

wyglądają, czy znaczy to że musimy zrezygnować z batonika. Niezupełnie, możemy przecież wykonać taki produkt sami, z kilku prostych, zdrowych składników. Wtedy ze spokojnym sumieniem, możemy wzmacniać organizm, smaczną przekąską, w trakcie wysiłku i nie tylko. składniki na spód 3/4 szklanki płatków pszennych 3/4 szklanki płatków żytnich 3/4 szklanki ziaren słonecznika 3/4 szklanki mąki żytniej razowej 1/4 szklanki siemia lnianego

Miód i pieprz
Pomidorki koktajlowe w galarecie 155

mnie w tym roku. Jemy na bieżąco ale jest ich sporo. Postanowiłam zamknąć trochę w słoiczku na potem i zrobiłam pomidorki w galaretce. Takie pomidorki idealnie nadają się na przekąskę lub jako dodatek do kanapek. składniki: 1 kg pomidorków koktajlowych listki laurowe pieprz ziarnisty ziele angielskie zalewa 1 l wody 2 łyżki cukru 1 łyżka soli 2 łyżki octu

Monia miesza i gotuje
Pieczarki duszone z czosnkiem i chili 207

przygotowane w konkretnej formie opisanej poniżej. Podane z pieczywem okazują się całkiem sytą, bezmięsną potrawą, która w przypadku wielu osób może zastąpić nawet obiad. Mogą być jednak także „niezobowiązującą” przekąską między większymi posiłkami lub dodatkiem do innych potraw, w tym w szczególności mięsnych. W charakterze dodatku będą pasowały np. do wielu dań z drobiu o jasnym mięsie, z wieprzowiny

Kulinarna Pokusa
Ciasteczka na każdą pogodę 124

plenerze; usiedliśmy na bulwarze i podziwialiśmy słońce chowające się za budynkami... Pięknie było. Taką jesień to ja lubię. Na tego typu wycieczki dobrze jest zabrać ze sobą jakąś drobną przekąskę. Ciasteczka na przykład. Owsiane sprawdzą się idealnie, dodadzą energii do dalszych spacerów. Słynne, australijskie ciasteczka anzac będą wprost wymarzone. O ich powstaniu czytaliście już za pewnie nie raz, więc daruję

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Batoniki musli 169

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowa wersja batoników musli. Są mega zdrowe, pożywne i bardzo smaczne, które świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska w ciągu dnia. Możemy zrobić je z ulubionych dodatków ja podaję wam moją ulubioną wersję Z podanego przepisu wyjdzie wam około 16 batoników. Przy krojeniu batoników pomocny jest ostry nóż – ja użyłam noża

Marta Gotuje
Kiszone pomidory 103

Wschodu, między innymi z Rosji i Ukrainy. Zainspirowana peanami na ich cześć wypowiedzianymi przez kolegę Artura postanowiłam i ja je przygotować. Pomidory są nie tylko wspaniałą przekąską, ale także doskonale nadają się do przygotowania zupy lub duszonych mięs. Tuż po ukiszeniu są w miarę jędrne, natomiast później po około 2 tygodniach stają się miękkie. W czasie kiedy kisiłam pomidory było

Kulinarne przygody Gatity
Koktajl śliwkowy z nutą pomarańczowo-imbirową 134

Koktajl dobry o każdej porze. Czy to na śniadanie, czy drugie śniadanie, jako przekąska, podwieczorek lub gdy najdzie ochota na coś, takie coś słodkiego. Zabrać możemy go do pracy, w podróż, na wypad za miasto. Koktajl, to niekończące się możliwości - raz na mleku, raz na kefirze, maślance, innym razem tylko z owoców, z sokiem, wodą, nawet herbatą ! Pożywny lub lekki

kolorowotorcikowo
Pomidorowe gofry na zdrowy lunch kids 224

utrzymującą świeżość? Ja jestem na tak i mam nadzieję, że Wy też będziecie :) Możecie zapomnieć o nudnych kanapkach na które dzieci nie chcą patrzyć, a tym bardziej o niezdrowych przekąskach. Jestem pewna, że goframi dzieciaki będą zachwycone tak samo jak była nimi moja dwulatka i my. Głównym składnikiem jest…zupa :) Tak, tak do tego taka kupna ze sklepu która

Mienta blog
Jogurtowe muffinki ze śliwkami 184

Dzisiaj mamy coś na słodko. W sklepach półki uginają się od śliwek, więc szkoda by było ich nie wykorzystać do przygotowania pysznej, słodkiej przekąski. Dzięki dodaniu jogurtu muffinki nie są suche i nawet po kilku dniach są pyszne jak świeże, chociaż wątpię, aby u kogoś zostały one tak długo. Najczęściej znikają prawie natychmiast. Muffinki to fajnie babeczki, ponieważ można łatwo

KasiaiKrzysiu.pl
Pieczone figi z kozim serem 97

Figi pieczone i ser kozi to naprawdę doskonałe połączenie. Wyraźny i ostry smak sera równoważy słodycz świeżych fig. Ta przekąska najlepiej smakuje podawana na ciepło, wręcz na gorąco, od razu po wyjęciu z piekarnika, kiedy ser jest jeszcze lekko płynny

Milion Smaków
Czipsy z jarmużu 128

kiedyś ktoś powiedział jarmuż to taka kapusta dostępna przez cały rok a do tego pyszna i zdrowa. Zajadajmy jarmuż pod każdą postacią a czipsy chrupmy jako przekąskę, zdrową na dodatek. Zajadajmy na zdrowie. Czipsy z jarmużu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Marchewkowe batony z bakaliami czyli idealny lunch kids do szkoły 103

sklepowych, jednak o niebo zdrowsza. Orzechy nerkowca, włoskie, rodzynki i suszone śliwki to samo zdrowie. Dodatkowo w batonikach są płatki owsiane, które w ogóle nie są wyczuwalne. Tego typu przekąska to świetny sposób by przemycić do naszej diety odpowiednie składniki mineralne i witaminy, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jest to również idealne źródło ważnego w naszej diecie

Mango Papaja
Surówka pomidorowo - ogórkowa z bazylią i czosnkiem 104

Surówka pomidorowo - ogórkowa z nutką bazylii i czosnku to  smaczna przekąska w ciągu dnia lub pachnący dodatek do kolacji, obiadu, czy mięsa z grilla. Składniki: 4 pomidory 3 małe ogórki gruntowe 1 duża czerwona cebula ząbek czosnku pół czubatej łyżeczki suszonej bazylii sól pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy

Smak mojego domu
Sałatka z pomidorów 112

Sałatka z pomidorów wspaniała na przekąskę  i do obiadu Składniki • 5 pomidorów • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • sól • pieprz • kilka łyżek oleju • kilka listków natki pietruszki Sposób przygotowania 1. • Pomidory pokroić na mniejsze kawałki  • Cebulę pokroić w małą kostkę  • Czosnek zetrzeć na drobnej tarce  • Natkę pietruszki posiekać  • Wszystko razem wymieszać doprawić solą  pieprzem

W królestwie smaków Beaty
Mortadela w cięśćie 162

użyteczną . Dawano ją na kanapki, smażono skwarki , dodawano do zup, zastępowała kotlet schabowy  a moja mama smażyła ją w mundurkach . Inaczej mówiąc w cieście naleśnikowym . Szybka i łatwa przekąska . Składniki 1/2 szklanki mleka( kefiru lub zsiadłego mleka) 1/2 szklanki wody 1 jajko 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli mortadela Sposób wykonania Mortadele pokroić na grube

Eli Gotowanie