internecie wiedziałam, że muszę je zrobić! Wykonane są z mąki pszennej i ziemniaczanej, które sprawiają, że po upieczeniu "pieczarki" są niezwykle kruchutkie i delikatne. Nadadzą się świetnie jako przekąska podczas przyjęć, w szczególności dziecięcych ;) Uwierzcie mi na słowo... nabierzecie każdego! :) Składniki: (na około 30 sztuk) Ciasto: 100 g miękkiego masła 1 małe jajko 50 g cukru pudru 1/2 szkl mąki
Nastoletnie Wypiekaniedawno! tak, trochę wstyd się do tego przyznać, ale jakos nie miałam okazji jej wcześniej jeść.(oczywiście chodzi o taką postać kukurydzy ;-)) Jak dla mnie fajna przekąska a córka jadłaby ją każdego dnia! Przygotowanie to żadna filozofia i pewnie każdemu znana, ale może komuś akurat się przyda a ja zapełniam kolejną kartkę mojego przepiśnika ;-) Składniki; 2 kolby
Radość kipiąca uśmiechem.planach jeszcze warsztaty a jutro dzień w kuchnie zapewne :) Czwartkowe słodkości a właściwie całotygodniowe. Batony skończyły się nam dopiero wczoraj. Zwarte, słodkie, bardzo sycące i pyszne. Idealne jako szkolna przekąska albo szybkie śniadanie. Miałyśmy je w pudełkach śniadaniowych i ja i Córcia. Trochę zdrowe, trochę nie bo zawierają cukru sporo ale lepsze takie niż baton
Dzieje kuchennej Wiewióryrazem ciastka pełnoziarniste, są bardzie twarde od poprzednich ale kruche z dodatkiem suszonych owoców, łatwo zabrać ze sobą na przekąskę. Zapraszamy na film Składniki: 150 g mąki pszennej 150 g mąki pszennej razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 150-200 g suszonych owoców typu: daktyle, rodzynki, morele, żurawina itp. 150 ml oleju roślinnego 1 banan
greenscarfGości, m.in.: · Koncert Zespołu The Chance · Koncert Dizzy Boyz Brass Band · Pokaz burleski · Pokaz tańca Rock & Roll z elementami akrobatycznymi · Casino · Bowling · Loteria z nagrodami · Atelier fotograficzne · Amerykańskie przekąski Na urodzinach ARCO bawić się będzie znakomite grono przyjaciół i bywalców Klubu. Wyjątkowy klimat imprezy z pewnością zapewni również styl Pin- up, który będzie motywem przewodnim imprezy. Urodziny poprowadzi znany
Roślinna - blog wegańskiPyszne włoskie ciasteczka, przepełnione bakaliami, bez mąki i jajek, dodające energii Świetna przekąska, której ciężko będzie się oprzeć Składniki: - 75g migdałów - 50g orzechów laskowych - 50g cukru trzcinowego - 40g masła - 30g miodu - 30g suszonej żurawiny - 20g suszonych rodzynek - 1 mała pomarańcza Składniki na 10-12 ciasteczek. Zaczynamy od uprażenia orzechów i migdałów, które wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
Kuchenne Wariacjesmakiem. Wyszły bardzo aromatyczne, miękkie i soczyste w środku. Takie roladki możemy podać na codzienny jak i odświętny obiad. Doskonale się również sprawdzą jako przekąska na zimno, wtedy wystarczy pokroić je w plastry i ułożyć na półmisku. Jeśli znudziły się wam zwykłe kotlety panierowane to polecam wam moją wersję wykorzystania piersi
Marta GotujeSzybka, lekka warzywna przekąska, która sprawdzi się na spotkaniu z przyjaciółmi i nie tylko. Jedna cukinia ma tylko 274 kcal, a 100 g czyli ok 2 plasterki to 46 kcal. Składniki: 2 cukinie kula mozzarelli light garść oliwek zielonych 200 g pieczarek Sos: 2 dojrzałe pomidory 2 ząbki czosnku łyżeczka oliwy bazylia, zioła prowansalskie, papryka ostra, sól, pieprz Przygotowanie Cukinie
e-PrzepisyKulinarnemediach od jakiegoś czasu trwa spór o szkolne sklepiki. W szkołach wprowadzono zakaz sprzedaży niezdrowych przekąsek, co wywołało falę sprzeciwu ze strony rodziców... Tylko dlaczego? Przyjrzałam się dzieciom, których rodzice tak zaciekle walczą o chipsy w szkolnym sklepiku i co? No i to, że na sam widok tych dzieci przypomina się maskotka pewnej bardzo znanej firmy. Kilogramy tłuszczu zwisające
W poszukiwaniu inspiracjiwyglądają, czy znaczy to że musimy zrezygnować z batonika. Niezupełnie, możemy przecież wykonać taki produkt sami, z kilku prostych, zdrowych składników. Wtedy ze spokojnym sumieniem, możemy wzmacniać organizm, smaczną przekąską, w trakcie wysiłku i nie tylko. składniki na spód 3/4 szklanki płatków pszennych 3/4 szklanki płatków żytnich 3/4 szklanki ziaren słonecznika 3/4 szklanki mąki żytniej razowej 1/4 szklanki siemia lnianego
Miód i pieprzmnie w tym roku. Jemy na bieżąco ale jest ich sporo. Postanowiłam zamknąć trochę w słoiczku na potem i zrobiłam pomidorki w galaretce. Takie pomidorki idealnie nadają się na przekąskę lub jako dodatek do kanapek. składniki: 1 kg pomidorków koktajlowych listki laurowe pieprz ziarnisty ziele angielskie zalewa 1 l wody 2 łyżki cukru 1 łyżka soli 2 łyżki octu
Monia miesza i gotujeprzygotowane w konkretnej formie opisanej poniżej. Podane z pieczywem okazują się całkiem sytą, bezmięsną potrawą, która w przypadku wielu osób może zastąpić nawet obiad. Mogą być jednak także „niezobowiązującą” przekąską między większymi posiłkami lub dodatkiem do innych potraw, w tym w szczególności mięsnych. W charakterze dodatku będą pasowały np. do wielu dań z drobiu o jasnym mięsie, z wieprzowiny
Kulinarna Pokusaplenerze; usiedliśmy na bulwarze i podziwialiśmy słońce chowające się za budynkami... Pięknie było. Taką jesień to ja lubię. Na tego typu wycieczki dobrze jest zabrać ze sobą jakąś drobną przekąskę. Ciasteczka na przykład. Owsiane sprawdzą się idealnie, dodadzą energii do dalszych spacerów. Słynne, australijskie ciasteczka anzac będą wprost wymarzone. O ich powstaniu czytaliście już za pewnie nie raz, więc daruję
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowa wersja batoników musli. Są mega zdrowe, pożywne i bardzo smaczne, które świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska w ciągu dnia. Możemy zrobić je z ulubionych dodatków ja podaję wam moją ulubioną wersję Z podanego przepisu wyjdzie wam około 16 batoników. Przy krojeniu batoników pomocny jest ostry nóż – ja użyłam noża
Marta GotujeWschodu, między innymi z Rosji i Ukrainy. Zainspirowana peanami na ich cześć wypowiedzianymi przez kolegę Artura postanowiłam i ja je przygotować. Pomidory są nie tylko wspaniałą przekąską, ale także doskonale nadają się do przygotowania zupy lub duszonych mięs. Tuż po ukiszeniu są w miarę jędrne, natomiast później po około 2 tygodniach stają się miękkie. W czasie kiedy kisiłam pomidory było
Kulinarne przygody Gatity