przekąska - 23005 przepisów (strona:763/1534)

DESER WANILIOWY Z DYNIĄ I GRUSZKĄ – dietetyczny – BE FIT! 129

dzięki czemu jest nie tylko smacznie, ale i wyjątkowo zdrowo. Taki deser śmiało można zajadać na ciepło, jak i mocno schłodzony z lodówki. Jest świetnym pomysłem na zdrową, słodką przekąskę! Polecam! Ps. to jeden z moich ulubionych dietetycznych deserów! CIEKAWOSTKA! Daktyle to owoce, które doceniają szczególnie sportowcy. Są skarbnicą cukrów prostych, będących źródłem energii podczas intensywnego wysiłku, a ponadto uzupełnią

Ostra na Słodko
ostatnie rabarbarowe ciasto w tym sezonie 123

rabarbarowa drożdżówka Wszystko co dobre szybko się kończy, tak też stało się z sezonem na rabarbar. Kwaśne i cierpkie, nie za bardzo nadają się by je spożywać jako samodzielną przekąskę, ale w drożdżowym cieście pasują wprost idealnie. składniki 0,5 kg mąki 1 spora łodyga rabarbaru lub dwie mniejsze 3 jajka 25 g drożdży 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru

Miód i pieprz
Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak - jak z McDonald's 2962

Klasyczny McWrap to jedna z popularniejszych przekąsek w restauracji McDonald's. Soczysty, chrupiący kawałek kurczaka z kawałkami żółtego sera, sałatą lodową, rukolą, sosem pomidorowym i sosem majonezowym, a wszystko w przepysznym pszennym placku - smakowita tortilla, której ciężko się oprzeć.  Wrapy z wspomnianymi składnikami możemy przygotować samodzielnie w domu.  Domowe McWrapy są równie smaczne, a przy tym mamy pewność

Słodka Strona
Domowe Nuggetsy w Płatkach Kukurydzianych 978

Przepyszne, soczyste, chrupiące kąski kurczaka w płatkach kukurydzianych to smakowita przekąska którą pokochają niemal wszyscy wielbiciele nuggetsów. Domowe nuggetsy są proste w przygotowaniu i co najważniejsze mamy pewność, że "wiemy co jemy". Domowe Nuggetsy w Płatkach Kukurydzianych - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól chili w proszku (opcjonalnie) (ewentualnie możemy dodać przyprawę

Słodka Strona
Zdrowe i sycące batoniki. 82

Sklepowe półki uginają się pod ciężarem przeróżnych zdrowych czy też mniej zdrowych batoników, przekąsek, ciasteczek itd. Ja postanowiłam przygotowywać je sama w domu mając pewność co jest w środku. A kiedy wyciągam je z torby w podróży czy też na spacerze wtedy mam satysfakcje ,ze zrobiłam je sama i są takie pyszne! Batoniki idealne na drugie śniadanie do szkoły

Radość kipiąca uśmiechem.
Kulki RAFAELLO. Praliny kokosowe 182

Pyszna kokosowa przekąska na bazie kremu Rafaello (przepis znajdziesz tutaj     ). Do gotowego kremu wystarczy dodać zmielone herbatniki, ewentualnie odrobinę likieru Malibu i obtoczyc w wiórkach kokosowych. Pycha;) Jeśli ktoś woli smak orzechowy, polecam wykorzystać w ten sam sposób krem Bueno, na który przepis znajdziesz tutaj Zamiast kokosu do obtoczenia użyć drobno pokrojonych

Maślane ciasteczko
Pralinki owsiano - czekoladowe, z masłem orzechowym. Pyszne i zdrowe. 91

wspaniale smakować. Na jednej pralince oczywiście nie kończy się :). Są doskonałe do szkoły, jako niespodzianka dla dzieciaka, do popołudniowej kawy w pracy, świetnie spisują się jako słodka i sycąca przekąska w podróży.     Składniki: 1,5 szkl. uprażonych płatków owsianych (górskich) 2/3 szkl. uprażonych wiórek kokosowych 1/2 szkl. rozdrobnionych migdałów i orzechów 1/2 szkl. pokruszonej gorzkiej czekolady

Naturalna Kuchnia
Co weganie jedzą w pracy na śniadanie? 134

śniadanie: 2 bułki z domowym czekoladowym masłem orzechowym na to plastry banana. Na obiad: Kasza kuskus z rodzynkami, mieszanką sałat i odrobiną oleju słonecznikowego, przyprawione będą solą :) Na przekąskę mam jeszcze owoc kaki i precla. Jak sami widzicie, nawet jak nie macie kiedy w domu zrobić jedzenia, w sklepach zawsze znajdzie się coś z czego możecie "wyczarować" śniadanie w pracy

Co na wege obiad?
Koperty z ciasta francuskiego z karmelizowaną dynią 163

Ostatnio wrzucaliśmy coś na szybko z ciasta francuskiego w wersji wytrawnej więc teraz pora na wersję słodką i koperty z karmelizowaną dynią i orzechami Przekąska w sam raz kiedy chcemy zrobić coś na szybko, a te koperty faktycznie takie są – i do tego pyszniutkie Składniki: - 150g karmelizowanej dyni ( TUTAJ przepis) - 275g ciasta francuskiego (1 opakowanie) - 25g łuskanych orzechów włoskich

Kuchenne Wariacje
Fit frytki z batatów 161

cenimy za ich wysoką zawartość potasu i witamin. Pod tym względem bardzo różnią się od tradycyjnych ziemniaków. Posiadają niski indeks glikemiczny.  W połączeniu z mieszanką ziół, tworzą idealną przekąskę. Składniki: - 1 duży batat - oliwa z oliwek - zioła prowansalskie, oregano, słodka papryka, bazylia - sól, pieprz Sposób przygotowania: Batata myjemy, obieramy ze skórki. Kroimy w słupki Wszystkie zioła, sól, pieprz mieszamy

Pan i Pani Smith w kuchni
Tortilla ziemniaczana (tortilla de patatas) 162

Tortilla de patatas lub tez tortilla espanola czyli wspaniała hiszpańska tortilla ziemniaczana. To klasyczne danie kuchni hiszpańskiej podawane jest w kawałkach jako tapas czyli szybka przekąska a nawet jako danie sniadaniowe. Przygotowuje się je szybko a jego niepodważalną zaletą jest to, ze każdy może do niej dodać to co lubi lub co ma pod ręką. Tradycyjna wersja opiera się

Pyry na Gaz
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z KUKURYDZĄ 190

Smaczny dodatek do obiadu: kapusta pekińska z dodatkiem słodkiej kukurydzy i pikantnego sosu czosnkowego na bazie jogurtu, z dodatkiem domowego majonezu...Mmmm... Taka surówka świetnie sprawdzi się także jako przekąska. Składniki: - główka kapusty pekińskiej (u mnie 660g po usunięciu wierzchnich liści) - 1 pełna łyżka domowego majonezu np. tego lub tego (można dodać również dobry sklepowy) - 1 puszka kukurydzy (u mnie

Smaczne Zdrowe
Pieczarki z pesto i mozzarellą w cieście francuskim 151

rogi ciasta zebrać i skleić na górze. Przed pieczeniem posmarować rozmąconym białkiem i posypać makiem Piec w temp 200 st z termoobiegiem ok 20 min. Podawać jako przystawka czy przekąska na ciepło lub na zimno. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Filo ze szpinakiem i fetą 129

blaszce, naciąć na kawałki i posmarować masłem, posypać sezamem. Wstawić na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180 st Podawać na ciepło z rosołem lub barszczykiem. Na zimno jako przekąski

Gotowanie jest łatwe