przekąska - 23005 przepisów (strona:758/1534)

Pączki drożdżowo ziemniaczane [przepis], fotorelacja z warsztatów kulinarnych "Znaj Ziemniaki" 137

regionalnych, ogrodniczka, wirtuozerka pierogów i dań z pola na stół... i brosaniki, które zostały zjedzone prosto z patelni :)  Babka z brokułami, bardzo ciekawy dodatek do dań mięsnych lub przekąska z sosami. Ziemniaki Faszerowane/Zapiekane/Chrupiące np. z ratatouille, a na deser pączki z ziemniakami

SzczyptaSmaQ
I cały świat zaczyna chrupać... - współpraca z Piekarnią Galicyjską 175

sera i cebuli znikła w moim domu w jednej chwili. Wszyscy domownicy byli zachwyceni ich smakiem. A ja ... zajadałam się ocalałymi resztkami podczas przeszukiwania książki kulinarnej. No cóż... idealna przekąska przed obiadem :) Więcej informacji znajdziecie na stronie producenta: http://www.chrupak.pl/  Pozdrawiam Was serdecznie. A ja wracam do chrupania

Słodkie okruszki
Pyszne i zdrowe domowe krakersy (wegańskie, bezglutenowe) 136

kwasowości i innych niepotrzebnych dodatków, są w nich tylko naturalne i bardzo zdrowe składniki, mnóstwo białka, witamin i minerałów, a do tego smakują wyśmienicie, świeżutkie, chrupiące krakersy idealne jako przekąska lub dodatek do dania głównego.  Bardzo fajne w tych krakersach jest to, że można je dowolnie modyfikować, zgodnie z własnymi upodobaniami, można zrobić je w wersji pikantnej, na słodko

zdrowa vege kuchnia
Pieczone klopsiki z fetą i oregano 113

Pieczone klopsiki z fetą i oregano to propozycja na rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi, czy jako przekąska na imprezę. To zdecydowanie jedne z moich ulubionych klopsików. Inspirowane są greckimi keftedes – małymi kotlecikami z mięsa wołowego, które mogą mieć różne nadzienie. Jestem pewna, że przypadną do gustu zarówno małym, jak i dużym. Ser zapieczony w klopsiku nadaje soczystości i wilgotności

Poezja smaku
Gofry - najlepsze! Lekkie i chrupiące 138

tego w łatwy sposób można uzyskać również ich zdrowszą wersję , która jest równie pyszna jak oryginał :) Robi się je błyskawicznie, są banalnie proste i stanowią idealny szybki deser lub przekąskę dla niespodziewanych gości. SKŁADNIKI: (na 8 sztuk) 3/4 szkl mąki* 2 łyżki mąki ziemniaczanej (z lekkim czubkiem) 2 jajka 3/4 szkl maślanki (ewentualnie kefiru) 1/4 szkl mleka 50 g masła

Kto ugości moich gości?
Schab faszerowany - wiem, co jem 342

Moje kolejne domowe wyroby z kategorii - wiem, co jem. Dzisiaj polecam schab faszerowany mięsem mielonym z indyka. Danie, które możemy jeść na zimno jako przekąskę i na gorąco do obiadu, np. z sosem grzybowym. SKŁADNIKI ok 1,5 kg schabu 1 łyżka sosu sojowego zioła typu: majeranek, cząber, tymianek. 2 ząbki czosnku Na farsz: 40 dag mięsa mielonego z indyka

W kuchennym oknie Ewy
,,Różyczki z ciasta francuskiego’’ 397

Róże z ciasta francuskiego i wędlinką to smaczna i efektownie wyglądająca przekąska idealna na przyjęcia, kinderbale czy nawet jako przystawka na kolację. Gdziekolwiek się nie znajdą będą zdobić półmiski i wzbudzać zainteresowanie wśród gości. Składniki: • 1 ciasto francuskie • 30 dag wędliny Wykonanie: Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 1 cm. Na pasku układamy półplasterki wędliny, zawijamy

Podróż w kulinaria
DROŻDŻOWE PALUSZKI Z KMINKIEM DO CZERWONEGO BARSZCZYKU 170

polecam dziś dla odmiany drożdżowe paluszki  idealne do czerwonego barszczu. Zajrzyjcie również do wpisu, gdzie polecam  paluchy z czosnkiem,ziołami i parmezanem. Są rewelacyjne jako przekąska na imprezy. Przepis na PALUCHY DROŻDŻOWE Z CZOSNKIEM ZIOŁAMI I PARMEZANEM Dla zachęty zamieszczam fotkę;-) Składniki:  3 szklanki mąki 2 opakowania masła  2 jajka 0,5 szklanki mleka (można więcej

potrawyregionalne
FASZEROWANE PIECZARKI 167

nisko kaloryczne.  Są bogate w potas, żelazo, miedź oraz witaminy, głównie D i B2. A poza tym są niedrogie i ogólnodostępne. Polecam dziś w takim razie tą smaczną przekąskę z pieczarkami w roli głównej. Składniki: 8-10 pieczarek 2 jajka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku łyżka bułki tartej natka pietruszki sól,pieprz Pieczarki dokładnie umyłam, obrałam ze skórki

potrawyregionalne
GUACAMOLE 165

guacamole jest starte awokado, szczypta soli  i odrobina soku z limonki lub cytryny. Mimo że guacamole wywodzi się z Meksyku,  stało się bardzo popularną przekąską w wielu krajach.      Składniki: awokado zielone oliwki czarne oliwki czosnek oliwa z oliwek sok z limonki lub cytryny ostre papryczki sól,pieprz Dojrzałe awokado obrałam ze skórki

potrawyregionalne
PLACKI ORKISZOWE 115

wymieszałam. Jak ciasto będzie za rzadkie,dosypcie po prostu więcej płatków. Odstawiłam je na chwilę,żeby napęczniały. Odrobina masła na patelnię i smażymy. Gotowe! Idealne na śniadanie lub przekąskę gdy czujecie głód;-) Dla łasuchów ... usmażone placki posmarowałam  serkiem homogenizowanym. Smacznego

potrawyregionalne
INDYJSKA KREMOWA ZUPA KALAFIOROWA Z IMBIREM 131

trzech przypraw stworzymy wyjątkowe potrawy. Proponuję pikantną zupę krem z kalafiora. Jest to lekka,smaczna i kremowa zupa warzywna. Można podawać ją jako pierwsze danie a także jako przekąskę. Wyśmienicie smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno. Składniki: 1 szt. małego kalafiora 2 szt. ziemniaków 1szt.małej marchewki 1 szt.cebuli 300 ml jogurtu naturalnego 1 1/4 kubka bulionu warzywnego

potrawyregionalne
PALUCHY DROŻDŻOWE Z CZOSNKIEM ZIOŁAMI I PARMEZANEM 130

cudowne chwile.... Koniec roku i przed nami Sylwester. Pora zabaw, imprez sylwestrowych i jedzenia! Myślę,że skorzystacie z mojego przepisu na pyszne paluchy drożdżowe! Są idealne jako przekąska i to nie tylko na Sylwestra;-) Tym wpisem kończę kulinarny rok na moim blogu. Myślę,że w 2012 roku znajdziecie tu również wiele przepisów. Życzę wszystkim szampańskiej zabawy, spełnienia marzeń

potrawyregionalne
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA 145

Dziś na szybko;-) bo i przekąska szybka...ale za to jaka smaczna! Kupiłam plastry wędzonego łososia. Pokroiłam go,dodałam koperek i polałam oliwą z oliwek. Jeszcze tylko odrobina kolorowego pieprzu i soku z cytryny. Obok tatara z łososia ułożyłam pokrojone kapary i czerwoną cebulkę. I tatar gotowy! Smacznego

potrawyregionalne
CIASTECZKA ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 140

Szpinak i ciasto francuskie tworzą idealne połączenie. Szybkie ciasteczka dla niezapowiedzianych gości, a i dla nas samych na przekąskę. Wystarczy mieć w pogotowiu szpinak i ciasto. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego świeże liście szpinaku kawałek sera lazur/rokpol śmietana czosnek oliwa pieprz Szpinak umyłam i chwilkę podsmażyłam na oliwie. Dodałam starte ząbki czosnku. Wkruszyłam ser. Mieszałam aż ser się rozpuści

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania