Lubię szybkie i pyszne przekąski a ta właśnie do takich należy. Mrożone ciasto francuskie to cudowny wynalazek pozwalający nam w kilka minut wyczarować pyszne ciasteczka, paszteciki i wyliczeń tych mogło by nie być końca. Zawsze je powinniśmy trzymać w lodówce tak ,,na wszelki wypadek" Prosto, szybko i pysznie - idealnie PASZTECIKI Z TYMIANKOWYM KURCZAKIEM łatwe 40 minut (z pieczeniem) Składniki opakowanie
sierotka maRysia w kuchnikrajów jednak moje obżarstwo nie ma granic a więc i moja świadomość odsuwa ten fakt od siebie sałata, pomidor, ogórek - mniam. Plantacja rzeżuchy na oknie już urosła więc podstawową przekąską stały się kanapki z jajkiem posypane rzeżuchą. Ach ta wspaniała rzeżucha - zapycham się nią co roku na wiosnę po to aby przez pozostałe kilka miesięcy całkowicie o niej zapomnieć jednak
sierotka maRysia w kuchnikupny a na pewno fasolki lepiej smakują z boczkiem domowej roboty ale i tak były przepyszne zarówno jako samodzielne danie jak i dodatek - a na drugi dzień stanowiły idealną przekąskę Smacznego
sierotka maRysia w kuchniżurawiną. Polecam zajadać się nią szczególnie na drugi dzień - smaki się przegryzą i jest jeszcze lepsza niż w dniu przygotowania Tartaletki przygotowane z jej użyciem posłużą jako idealna przekąska na sylwestrowe imprezy - świetnie smakują zarówno samodzielnie jak i z czerwonym barszczykiem Przepis zaczerpnięty z bloga Kwestia Smaku . Kiszona kapusta z żurawiną i podgrzybkami Składniki: pól kilograma kapusty kiszonej
sierotka maRysia w kuchnirazu musiałam ją upiec. Drożdżówka do odrywania jest genialnym wypiekiem - cudownie słodka i aromatyczna - idealna na zimowe wieczory z gorącą herbatą lub mlekiem. Fantastycznie się sprawdza jako przekąska do podjadania przed telewizorem. Polecam!!! Drożdżówka do odrywania Składniki na ciasto: 2 i 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 7 g drożdży w proszku 5 łyżek masła 2/3 szklanki mleka szczypta
sierotka maRysia w kuchnizaczynam się coraz bardziej denerwować przez co i jeść a tu trzeba dbać o linie... aby powstrzymać wszechogarniającą ochotę na słodycze postanowiłam upiec zdrowe, owsiane ciasteczka - idealne na przekąskę lub małe śniadanie. Można je zabrać ze sobą w każdą podróż bo i poleżeć mogą długo- choć jak już ich spróbujecie to na pewno długo nie przetrwają Inspirację zaczerpnęłam z bloga
sierotka maRysia w kuchnijakoś nie miałam okazji aby wypróbować. Świetny dodatek do dań z grilla np po upieczeniu w piekarniku położyć jeszcze na grillu i podawać z warzywami. Sprawdzają się jako przekąska na imprezach np z sosem czosnkowym. Ale najlepiej smakują same lub ze śmietaną i sola. Jest to mój smak dzieciństwa... po wykopkach rozpalało się ognisko i piekło w nim ziemniaki. Zjadaliśmy
sierotka maRysia w kuchniKoniecznie wypróbujcie ten przepis bo sarnyky są przepyszne. Delikatne placuszki, coś w stylu rodzimych racuchów, wykonane z twarogu, jajek i mąki. Idealne na kolację, śniadanie lub jako słodka przekąska. Super sprawdzą się jako deser dla dzieci. Genialne Przeczytać możecie o nich jak i o innych potrawach kuchni ukraińskiej w pierwszym numerze Magazynu Aromat (klik) w napisanym przeze mnie artykule
sierotka maRysia w kuchniMały obiad, duża przekąska... na każdą porę dnia, pyszna gorąca kaczka. :) Smażona bez tłuszczu, podana na gryczanym wytrawnym naleśniku z konfiturą rabarbarowo-porzeczkową. <3 Prosto, szybko i efektownie, a wszystko z jednej patelni. :) 2 porcje: 1 podwójna pierś kaczki kilka łyżek konfitury rabarbarowo-porzeczkowej z cynamonem 2 łyżeczki miodu pszczelego łyżeczka octu balsamicznego sól, pieprz świeżo mielone 2 nieduże
Kuchenna KontrrewolucyaSłodkości ale i wytrawne potrawy. Mięsiwa, zapiekanki, pieczywo. Bez piekarnika nie mogę żyć! jak zapewne zauważyliście ostatnio pojawia się u mnie sporo ciast i ciasteczek. Często są one świetną przekąska w pracy czy szkole. Oczywiście jemy też nie słodkie potrawy. Niestety często są one już obecne na blogu więc wśród postów królują słodycze. Dzisiaj chciałam wam pokazać ciasto, które upiekłam
Dzieje kuchennej WiewióryKolejna smaczna propozycja na Halloween. Babeczki z waszego ulubionego przepisu, a na nich duszki z masy plastycznej. Świetny pomysł na przekąskę dla dzieci, które w tym dniu zapukają do Was mówiąc: "cukierek albo psikus..." Polecam! :D Składniki: (na około 12 sztuk) Masa plastyczna: 400 g cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny 1,5 łyżeczki glukozy 25 ml gorącej wody Dodatkowo
Nastoletnie Wypiekaniezdrowe! O właściwościach j armużu pisałam juz na blogu i doskonale wiemy ile w nim witamin. Takie danie jest świetnym pomysłem na obiad … kolację na ciepło albo przekąskę. Spróbujcie! SKŁADNIKI: PLACKI ZIEMNIACZANE : * duże ziemniaki – 3 szt * cebula – 1 szt * mąka pszenna – 2 łyżki * jajko – 1 szt * czosnek – 1 ząbek * sól – 1 łyżeczka * pieprz – 1 szczypta * olej do smażenia
Ostra na Słodkokażdy drobniak się liczy... W niektórych, lepiej zaopatrzonych miejscach, można kupić placuszki wyrabiane z ciasta podobnego do tego, z którego robi się langosz. Doskonała przekąska do wina. Dla miłośników chlapania się w wodzie Eger ma do zaproponowania baseny, termy itd. - w samym centrum maista. Tam znajduje się mnóstwo budek, budeczek i innych barów z jedzeniem. Nie trudno spotkać ludzi objadających
Right Behind The Kitchendawna stolica Polski słynie. Mowa o obwarzanku - jednym z symboli Krakowa. Ten produkt o chronionym oznaczeniu geograficznym w UE jest towarzyszem zabieganych ludzi, pędzących do tramwaju studentów - po prostu przekąska na każdą chwilę. Ja potrzebowałem czegoś łatwego i prostego do podania w domu z winem. Zatem moja propozycja to małe kawałki różnych obwarzanków z dwoma dipami. Pieczarkowy: podsmażone na oliwie
Right Behind The KitchenWracamy do Łubu Dubu na obiad. Zamawiamy schabowego z zasmażaną kapustą, placki ziemniaczane ze śmietaną, pierogi radzieckie ze śmietaną oraz żeberka. Trzy placuszki za 8 zł to w porządku przekąska, trochę mało śmietany ale wtedy widocznie nie przelewało się. Same placki o dziwo dobre, porządnie odsączone z tłuszczu i niegumowate w środku. Na uwagę zasługuje farsz do pierogów, który
Right Behind The Kitchen