Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 1 263przez nas jedzenie wyglądało i smakowało rewelacyjnie. Wędzona pierś gęsi z prażonym jajkiem i szparagami oraz plastry dzika z sosem z zielonego pieprzu z tagiatelle i borowikami były tylko przekąskami, ale pozwoliły nam odczuć jak wyjątkowe jest to miejsce. Pan Mateusz, który nas obsługiwał polecił nam, aby podczas następnej wizyty spróbować menu degustacyjne, z całą pewnością tak właśnie zrobimy
Plate of Joy
Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 4 296które zadowoli nawet najbardziej wybrednego smakosza. 8. Club Lounge - Hotel Sheraton Kraków Miejsce niesamowicie odprężające, w którym cały dzień czekały na nas ciepłe i zimne napoje oraz przekąski. W każdej chwili zabieganego dnia można pójść, usiąść na wygodnych kanapach lub fotelach i odpocząć przy drobnym poczęstunku. Ostatniego dnia naszego pobytu mieliśmy możliwość zjedzenia w tym miejscu wykwintnego
Plate of Joy
Na piknik - tartaletki z warzywami 209Już w zeszłym roku przyszedł mi do głowy pomysł, aby stworzyć cykl piknikowy! Cykl, w którym będę dawała Wam pomysły na przekąski do zabrania ze sobą - smakujące dobrze zarówno na zimno, jak i na ciepło! Będą dobrym pomysłem na wycieczkę rowerową, piknik czy na lunch w pracy! Małe, smaczne i kolorowe taka jest właśnie dzisiejsza propozycja. Tartaletki z ciasta
Plate of Joy
Zimowa granola z cynamonem, sokiem z klementynek, czekoladą i bakaliami 218Bardzo lubimy mieć słój wypełniony domową granolą - tym sposobem zawsze mamy sposób na szybkie śniadanie lub przekąskę. Wystarczy zalać mlekiem czy podać z jogurtem. Jest pyszna! Z nutką cynamonu, sokiem z klementynek i dużą ilością suszonych owoców oraz orzechów. Znajdziemy w niej mieszankę wielu zdrowych składników - kilka rodzajów płatków i ugotowaną kaszę quinoa! Samo zdrowie! Składniki: (duża porcja
Plate of Joy
Bakaliowo - czekoladowe kąski / Zdrowa słodycz! 210Ostatnia przesyłka z bakaliami sprawiła, że teraz mamy ich całkiem pokaźną ilość - raptem parę kilo. A skoro bakalie to samo zdrowie można pomyśleć o jakiś zdrowych i pysznych przekąskach, deserach czy innych słodkościach! Dzisiaj mamy dla Was pyszne, słodkie i przede wszystkim zdrowe bakaliowo-czekoladowe kąski. Są pyszne! Koniecznie spróbujcie! Składniki: 150 g suszonych moreli, 75 suszonej żurawiny
Plate of Joy
Coś z niczego -czyli zapiekane tortille. 249Czas na małe co nie co:) Zaczynam od mojej ulubionej przekąski,która świetnie sprawdza się na każdej imprezie.Wpadłam na pomysł wykorzystania tego co lubię i mam akurat w lodówce i w ten właśnie sposób powstał ten smakołyk.Szybko i łatwo a smacznie:)Polecam! Zapiekane tortille: Składniki: 2 tortille pszenne kilka suszonych pomidorów w zalewie 2 plastry szynki gotowanej
Wielki apetyt
Koktajl śliwkowy 127Niestety w dzisiejszych czasach mało kto ma czas na przygotowywanie i jedzenie normalnych i zdrowych posiłków.Doskonałą alternatywą dla pączka lub równie niezdrowej,kalorycznej przekąski będzie mój ulubiony słodki koktajl. Składniki: 250 ml maślanki naturalnej 6 śliwek węgierek 1 łyżeczka brązowego cukru Sposób przygotowania: Śliwki myjemy, wyciągamy z nich pestki i miksujemy.Dodajemy cukier i podgotowujemy ok.5 minut. Zimną maślankę
Wielki apetyt
Konkurs Fit & Easy 120pokoleń sposobem na smaczny posiłek i wygraj atrakcyjne nagrody! Czas trwania od 23.10 - 11.11.2012 r. Zasady: Przygotuj potrawę na bazie rodzinnego przepisu . Potrawa powinna mieścić się w kategorii: przekąska , lunch , zupa , danie główne Zrób zdjęcie potrawy pamiętając, by była na nim widoczna karteczka z Twoim Nickiem . Zdjęcie nie może być nigdzie wcześniej publikowane Dodaj przepis i krótki komentarz zawierający
Wielki apetyt
Ser pleśniowy zapiekany w boczku 216uwielbiam zapach i smak pieczonego boczku.Stwierdziłam,że czas wypróbować połączenie z serem pleśniowym i wyszło pysznie.W tym roku na Sylwestra menu będzie bogatsze o nową przekąskę. Składniki: cienko pokrojony boczek gotoway ser pleśniowy wykałaczki Sposób przygotowania: Ser kroimy w plastry (najlepiej,żeby miały szerokość plastrów boczku),owijamy boczkiem i spinamy wykałaczką. Zapiekamy w temperaturze 80 stopni ok.10 minut
Wielki apetyt
Masło orzechowe 144miksujemy je odrobinę krócej. Moje dzisiejsze II śniadanie z wykorzystaniem domowego masła orzechowego BelVita (z orzechami i czekoladą) przełożona masłem orzechowym i kawałkami banana. Łatwa, szybka i pożywna przekąska, która świetnie smakuje z naszym masłem orzechowym. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyt
Pieczone nektarynki 165przepis świetnie sprawdza się jako deser, słodkie śniadanko, czy przekąska. Gdy zrobiłam go po raz pierwszy moje dzieciaki od razu go pokochały. Ja również, bo jest bardzo zdrowy i pożywny a jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę. Składniki: 1 łyżka serka śmietankowego 1 łyżeczka migdałów w płatkach (u mnie Kresto) 1 łyżeczka rodzynek ( u mnie Kresto) 1/2 łyżeczki miodu szczypta cynamonu
Wielki apetyt
Makaronowa sałatka w jajecznych miseczkach 171Jeśli jesteście na diecie wysoko-proteinowej a znudził wam się już indyk i/lub kurczak zapraszam na pyszne jajka. Przekąska ta zapewni ci dużo białka, ale i błonnika, oraz witamin. Składniki: Makaron świderki (Pełne ziarna) tuńczyk w sosie własnym ugotowane jajka ogórek kiszony czerwona fasola z puszki listki świeżej pietruszki sól morska pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: Jajka
Wielki apetyt
Sałatka ziemniaczana 193Szybka, banalna i bardzo smaczna sałatka ziemniaczana. Jeśli nie macie pomysłu na przekąskę zapraszam po przepis. Składniki: ziemniaki sałatkowe ogórki kiszone koper sól pieprz chilli w płatkach majonez ( u mnie Winiary) Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy w mundurkach i gdy delikatnie przestygną obieramy je ze skórki. Następnie kroimy pyrki i ogórki w drobną kosteczkę. Dodajemy posiekany koperek i majonez i doprawiamy
Wielki apetyt
Popover przepis 156Postanowiłam wypróbować przepis Julii Child na popover, o których słyszałam tyle dobrych rzeczy. Że są mega szybkie, mega łatwe i świetne jako pieczywo na śniadanie czy przekąskę Zajadają się nimi Amerykanie a ich nazwa pochodzi od tego, że wręcz wyskakują z foremek. Można je przygotować w specjalnej formie (zakupiłam, jak tylko przyjedzie to się nią pochwalę), w kokilkach, ja wypróbowałam
Wielki apetyt
Domowe guacamole 155Mega pyszny i zdrowy, meksykański dip. Świetnie sprawdza się na wszelkich przyjęciach z dodatkiem domowych nachosów lub jako dodatek do innych przekąsek. Składniki: 2 dojrzałe awokado 2 łyżki soku z limonki 1 żabek czosnku (przeciśnięty przez praskę) 1 szalotka (drobno posiekana) 1 papryczka habanero świeża kolendra Sposób przygotowania: Awokado przetnij wzdłuż, wyjmij pestkę i wydrąż łyżeczką. Zblenduj z sokiem
Wielki apetyt