dzbanka przez sitko. Ja dodaję jeszcze wody mineralnej, szczególnie jak gruszki czy jabłka są bardzo słodkie. Owoce wykorzystuję jako dodatek do placuszków, miksuję dodaję śmietanki lub zajadamy jako przekąskę. Soczek przecierowy: marchewka gruszka jabłko 1. Składniki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę zalewamy wrzątkiem i gotujemy 5 do 7 minut. 2. Owoce, marchewkę wraz z wodą
NA MOIM TALERZUprzychodzą Mi najróżniejsze sałatki. Dziś proponuje taką z kuskusem. Szybko się ją przygotowuje a jest na prawdę smaczna.Bez zbędnych sosów czy dipów, żeby było lekko. Dla urozmaicenia tę prostą przekąskę podałam w 3 kolorowych muszlach : ze szpinakiem, z pomidorami i z kurkumą. Palce lizać! Składniki: puszka tuńczyka w oleju roślinnym 1 czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 10 zielonych oliwek
Z Majeczką w kuchnitakie dni kiedy człowiekowi ani nie chce się gotować i nie bardzo też ma na to czas, jednak po głowie nie chodzi nam żadna z szybko dostępnych przekąsek tylko coś wyjątkowego, niebanalnego a zarazem prostego. Takie jest to danie. Zachwyca smakiem. A solidny kawałek ryby da nam siłę na resztę dnia. Składniki (na dwie ogromne porcje lub 4 małe
Mango PapajaPlacki z tuńczyka świetnie sprawdzają się jako przekąska, ale także jako lekki obiad lub kolacja. Smak pozytywnie zaskakuje, u mnie na stole goszczą od dawna i zostaną pewnie na lata. Polecam :) Składniki: (na około 6 sztuk) 2 puszki tuńczyka kawałki w oleju roślinnym Grall 1 jajko 3 płaskie łyżki otrąb lub bułki tartej 1 mała cebula 4 łyżeczki serka kanapkowego
Symfonia smakowaekkie, pełne smaków i zdrowe danie. Letnia przekąska na zimno, ciepły lunch lub kolacja. Kasza gryczana ugotowana na sypko z dodatkiem oliwy z pierwszego tłoczenia podana ze słodkimi buraczkami, najpierw upieczonymi później karmelizowanymi w miodzie. Dobrze się komponują z truskawkami i mozzarellą di Bufala, którą to jest produkowana z mleka bawolego, zawiera więcej wapnia i białka niż mozzarella z mleka
SzczyptaSmaQIdealna przekąska na kolację. Nadaje się również na domowe imprezy. Składniki 4 plastry szynki serrano 2 jajka 2 łyżki tartego sera corregio pieprz Przygotowanie Plastrami szynki wyściełamy brzegi i dno naczynia do zapiekania. Wsypujemy łyżkę sera ,wbijamy jajko i oprószamy pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C ,przystawki pieczemy
R'n'G KitchenPropozycja na przekąskę. Połączyliśmy dwa rodzaje sera, do tego marynowane dodatki ,uzyskaliśmy ciekawy efekt. Składniki 150 g sera wędzonego gouda 100 g wędzonego kurczaka ( u mnie udka ) 100 g sera koziego wędzonego 150 g marynowanej papryki szparagi zielone z zalewy 100 g marynowanych kurek listki bazylii Przygotowanie Plastry sera wędzonego przekroiłem na pół. Ułożyłem na nim pokrojone w paski
R'n'G Kitchensmakowe sprawiają, że Ser Morski MSM Mońki idealnie nadaje się do spożywania zarówno na zimno, jak i na gorąco - jako składnik wykwintnych dań oraz prostych kanapek. Na błyskawiczne przyrządzenie przekąsek pozwala forma sera i opakowanie, które można wielokrotnie otwierać i zamykać. Źródło: Klik Bób (znany również jako fasola fava) pochodzi z południowo-wschodniej Azji oraz północnej Afryki
ClauditteMissCookingkolejną propozycję na grilla. Nie ma chyba nic gorszego niż długie oczekiwanie na potrawy z grilla... Aby umilić czas i gości, a nam zaoszczędzić stresu polecam Wam szybką przekąskę, która jest idealna na grillowy wieczór. Składniki: 1 bagietka 200 gram sera pleśniowego 4 morele mięta Bagietkę kroimy w kromki. Grillujemy z każdej strony po 1 minucie. Morele kroimy w ćwiartki
Mango PapajaCaprese to zachwycająca swoją prostotą sałatka,. Jej sposób podawania dotarł do nas z Włoch. Polecam jako dodatek do obiadu lub przekąskę Jest ona jedną z moich ulubionych sałatek. Składniki: 2 duże pomidory 1 serek mozzarella 1 łyżka oliwy z oliwek kilka listków bazylii pieprz Wykonanie: Pomidory i serek pokroić w plasterki. Ułożyć na przemian ser i pomidor. Dodać listki bazylii
O kuchni z uczuciemKolejna propozycja na upalne dni. Szaszłyki owocowe idealna zdrowa, szybka przekąska na różnego rodzaju przyjęcia. Jest to bardzo fajna alternatywa dla tradycyjnej sałatki owocowej. Moim zdaniem w takim wydaniu prezentuje się jeszcze lepiej. Tego typu szaszłyki jeszcze na drugi dzień są bardzo dobre jeśli przechowujemy je w lodówce. Warto wykorzystać owoce sezonowe i cieszyć się ich smakiem przez całe lato
noteskulinarnyfigahotelu Novotel Warszawa Airport Piotra Laseckiego, z którym miałam przyjemność już gotować . Przygotował on wspaniałą wołowinę Wellington. Można też było spróbować świeżo wędzonych ryb: halibuta i łososia. Wybór dań, przekąsek, deserów... był nie do ogarnięcia, a jednak wszystko znikało :) Zaprezentował się również Winestone – nowy koncept restauracyjny w hotelach Mercure. Serwowano szynkę parmeńską, toskańską finocchionę, oliwki, oliwy i wiele rodzajów serów
królestwo garówchłodnikiem człowiek żyję. Zrobiłam tak na szybko pastę z tuńczyka, znakomita na lunch, obiad kolację. Dzisiaj dla mnie na każdą porę dnia. Można również pomysł wykorzystać na przekąskę dla niespodziewanych gości, np. na krakersy lub małe kromeczki pieczywa tostowego. Wyśmienite i proste w obsłudze. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane
pieprzny smaczektemu rozwiązaniu sery można wielokrotnie otwierać bez obawy, że utracą swoją świeżość, a co za tym idzie – wyjątkowe walory smakowe. Forma plastrowana pozwala na szybkie przyrządzenie kanapek i innych przekąsek. Idealne na wycieczkę i posiłki w plenerze. Źródło: KLIK
ClauditteMissCookingchoroby, m.in. nadciśnienie. Warto pamiętać o tej łyżeczce soli dziennie i nie przesalać ;) Pamiętacie też, że sól jest "ukryta" w różnych produktach ! A najwięcej jest jej w tych niezdrowych przekąskach - chipsach, orzeszkach, paluszkach itp... Na rynku jest dostępne kilka(naście) rodzajów soli, a oferta wciąż się powiększa. Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić sól himalajską . A może już ją znacie i używacie
chili & sugar