Kolejne rybne kotleciki. Tym razem głównym składnikiem był surowy łosoś. Świetna przekąska, podajmy je z sosem jogurtowym i sałatą. Szpinak jest bardzo dobrym dodatkiem kotlety nie są zbite a na dodatek maja ładny zielony kolor. Polecam i ciepłe i zimne. składniki ( 6 sztuk) 180 g surowego łososia - bez skóry i ości 100 g ugotowanych ziemniaków 130 g szpinaku
Stare GaryMocno czekoladowe z kwaskowo-słodkim truskawkowym pudrem. Idealny pomysł na małą pralinkową przekąskę :) Składniki: (na około 10-15 sztuk) 150 g gorzkiej czekolady ja użyłam 78% kakao 50 g mlecznej czekolady 70 g śmietany kremówki łyżka whisky pół szklanki suszonych truskawek 1-2 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: 1. Kremówkę zagotować 2. Dodać czekolady i rozpuścić je w kremówce. 3. Dodać
KreatywnePinyidealne pieczywo do kebabu. Dobrze wyrobione ciasto, napowietrzone chlebki, dzięki czemu podczas pieczenia powstaje w środku specyficzna kieszonka. Wystarczy pyszne nadzienie mięsne, warzywne i mamy nie tylko pyszną przekąskę, obiad czy kolacje. Idealne na każdą porę roku. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikProsty przepis na najlepsze trufle czekoladowe. Pyszne, aksamitne, idealne dla miłośników czekolady. Wystarczy kilka składników i odrobinę chęci aby wyczarować wyjątkową przekąskę do kawy lub herbaty Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 200 g mlecznej czekolady 100 masła 50 g śmietany kremówki 30% 1 łyżka likieru Amaretto kilka łyżek kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekolady razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej
Oryginalny smakDniu Kobiet mój małżonek sprezentował mi swoją nieocenioną pomoc w przygotowaniu i produkcji Pasztetu Wiosennego. Jest to świetny dodatek do pieczywa, jako kanapka do pracy czy, jako przekąska. Nawet moje dzieci polubiły kanapeczki z Pasztetem Wiosennym. Przepis jest na pełną foremkę keksówkę. Proponuję poeksperymentować i użyć swoich ulubionych dodatków do podkreślenia smaku. Proszę, oto mój sprawdzony przepis. Składniki
IzaGotujeWznosi się na wysokości 2100 m n.p.m. Dotrzeć tam można kolejką górską, mijając wcześniej miasteczko Castel del Monte, za którym znajduje się wielkie, darmowe pole grillowe. Poza samodzielnym przyrządzeniem przekąski, warto spróbować abruzyjskiego specjału – szaszłyków z baraniny – arrosticini , który woń górskie powietrze roznosi ze zdwojoną siłą. To właśnie na płaskowyżu Campo Imperatore na przełomie sierpnia i września
Bon Ton Italiaciepło, na zimno, z przeróżnymi sosami (na zdjęciu sos słodko-ostry, jadłam również z sosem czosnkowym i ketchupem - również smacznie), lub też same. Są świetne jako obiad lub jako przekąska czy drugie śniadanie. Teraz jest dobry sezon na takie cudeńka gdyż cukinii jest pod dostatkiem, a smaży się... tak jak każde inne placki :) Składniki: 4 cukinie 4 marchewki
Jedzeniomaniazostawimy zbyt się spieką i obeschną. Taką bułeczkę przekrawamy na pół (lub odkrawamy tylko czapeczkę z góry) i nadziewamy czym chcemy lub jemy taką :) Jest ona świetną przekąską i na pewno zdrowszą niż kupne chlebki :) Smacznego
JedzeniomaniaWspaniały zarówno na ciepło na zimno. Na chleb, do obiadu, na przekąskę... Delikatny i kremowy. A jaki zdrowy. Składniki ( 2 średnie pasztety): 400 g cieciorki z puszki lub wcześniej namoczonej i ugotowanej 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka 1/4 ugotowanego selera 250 g pieczarek cebula 1/4 papryki chili garść słonecznika 2 łyżki siemienia lnianego łyżka sezamu łyżeczka
Pora na pora i pomidoraMiały być słodką przekąską w ubiegły czwartek, nie miałam jednak sposobności ich upiec. Dopiero w piątek po basenowym wypływaniu postanowiłam to zrobić. W połowie udane, musiałam je bowiem zrobić z połowy porcji, i z polewy czekoladowej wyszły nici, z racji przeterminowanej śmietanki... Za to były bardzo smaczne. Każdy miłośnik kokosanek pokocha je miłością wielką. Są wilgotne i miękkie
Dzieje kuchennej Wiewiórygdyby tak zastąpić je rolkami z naleśników, chrupiących wiosennych warzyw i dobrej jakości wędliny? Taka forma drugiego śniadania na pewno spodoba się dzieciakom, ale idealnie sprawdzi się także jako przekąska do pracy, albo jako zawartość piknikowego koszyka. Składniki (6-8 sztuk): 2 jajka 1 szklanka mąki gryczanej 1,5 szklanki wody pół łyżeczki soli łyżka oleju rzepakowego
Kulinarne InspiracjeDziś zaproponuję Wam lekką przekąskę bruschetta z serkiem ricotta i oliwkami. Czytaj więcej
Ana Mari's worldCiasteczka proteinowo-owsiane są idealną przekąską dla osób lubiących zdrowe odżywianie i aktywność fizyczną, ale nie tylko. Zasmakują również tym, którzy nie mają z "czystym jedzeniem" nic wspólnego. Są bardzo słodkie dzięki odżywce białkowej i stewii. Zawierają sporą ilość białka, zdrowe węglowodany oraz tłuszcze. Sycą na długo i idealnie pasują do porannej kawy. Chrupiące i pełne orzechów. Zachęcam
CzarnawisienkaMożna sobie ułatwić zadanie i przygotować zwykły budyń z paczki, jednak zapewniam, że tak przygotowany krem jest dużo lepszy:)) Babeczki wspaniale pasują jako słodki dodatek do popołudniowej kawy lub przekąska na pikniku. Kruche ciasto: 300g mąki pszennej, 3 żółtka, 150g masła lub margaryny, 50g cukru pudru, 2 łyżki śmietany 12%. Mąkę przesiać wraz z cukrem pudrem
Z miłości do słodkościłosoś z serkiem mascarpone łosoś malinowo pomarańczowy tartinki z łososiem pasta jajeczna z sardynkami łososiowa przekąska łosoś z goma wakame i truskawkami łosoś z burakiem i jajkiem przepiórczym pomarańczowy łosoś z jajkiem łosoś z truskawkami tuńczyk w palonym sianie tartinki malinowe z wariacją z wątróbek szybkie i łatwe mini kanapeczki łosoś i pstrąg z granatem
królestwo garów