przekąska - 23005 przepisów (strona:796/1534)

Sałatka z brzoskwiną i serami 206

Zapraszam na szybką i łatwą do przygotowania sałatkę z brzoskwinią i dwoma rodzajami serów. Sałatka to doskonała przekąska na letnią imprezę pod chmurką. SKŁADNIKI: 5 liści sałaty kruchej, 10 liści sałaty dębowej, 2 brzoskwinie, 50 g sera feta, 50 g sera gouda, 2 łyżki Oleju Ostropestowego SEMCO, 2 łyżeczki soku z limonki, 1/2 łyżki cukru, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Liście

Tradycyjna kuchnia Kasi
Greckie placuszki z pora i szpinaku 164

Dzień dobry, Dziś mam dla Was przepis na greckie placuszki Spanakokeftethes , przygotowywane ze szpinaku i białej części porów. Takie warzywne placuszki to świetna wegetariańska propozycja obiadowa lub oryginalna przekąska podana z sosem jogurtowym.  Greckie placki z pora i szpinaku Spanakokeftethes na podstawie tego przepisu Składniki: 700 g świeżego szpinaku 2 pory, same białe części, drobno pokrojone 5 cebulek dymek

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z tortellini 357

Dziś zapraszam na bardzo prostą i sycąca sałatkę z pierożkami tortellini.   Sałatka jest szybka w przygotowaniu i doskonale sprawdza się jako przekąska na imprezie, w szkole czy w pracy.   Myślę, że swoim smakiem zaskoczy nie jednego fana sałatek. Ja swoją sałatkę zrobiłam z kurczakiem, ale myślę że z powodzeniem można go zastąpić   szynką. Można też dodać

Passion of Cooking
Przepis na… – Bruschetta Pizzaiola 251

Bruschetta Pizzaiola to połączenie pizzy i bruschetty. Wspaniałe w smaku i łatwe w przyrządzeniu danie na antipasto wytwornej kolacji lub imprezową przekąskę. bagietka oliwa mozzarella pomidory koktajlowe bazylia oregano sól, pieprz Bagietkę kroimy na ok. 2 cm plastry. Smarujemy je z obu stron oliwą lub masłem. Podsmażamy na dużym ogniu, na płytkiej patelni. W rondlu mieszamy oliwę, mozzarellę, oregano

Bon Ton Italia
Ekspresowa sałatka 177

Dziś polecam Wam szybka sałatkę, którą możecie przygotować na przekąskę lub lekka kolację. Zdrowa i smaczna prawie w całości przygotowana z darów mojej miniaturowej działeczki. Mała ale coś na niej rośnie i mam świeże warzywa pod ręką i w każdej chwili mogę coś zerwać i zrobić kolejną smaczną sałatkę. Sałatka podana w miseczce Julia Gold od Porcelana Bogucice Rozwiń

Ewa w kuchni
Kasza bulgur jak z innej bajki 170

dokładnie. To będzie danie dla Tadka Niejadka. Danie , a może raczej zdrowa przekąska, która z powodzeniem zastąpi niejednego fish ....smażonego w głębokim oleju...... którego można kupić na mieście. Problem żywienia małych dzieci i nastolatków to temat morze. Tak głęboki jak niedobór witamin, minerałów i wartościowych substancji odżywczych! Dziś poznamy KASZĘ BULGUR! Bulgur, czyli inaczej kasza turecka, to grubo mielona pszenica

Z Kuchni Do Kuchni
Spring rolls z warzywami 140

Spring rolls z warzywami to świetna i bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska na cieplejsze miesiące. Zwłaszcza, że mamy teraz dostęp do wielu warzyw. Podstawą oczywiście jest papier ryżowy, który dostaniecie w każdym markecie. W dobieraniu dodatków ogranicza Was tylko wyobraźnia     Składniki: 10 szt. papieru ryżowego 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka 100 g rukoli 1 awokado 2 ogórki

Pasja Smaku
Kokosowo-migdałowe pralinki 152

przestygną, nie jest zbyt pocieszająca. Dlatego w moich kuchennych szafkach zawsze plątają się orzechy i suszone owoce, które utarte w blenderze i uformowane w małe słodkie pulpeciki stanowią atrakcyjną przekąskę –pyszną i zdrową. Tym razem postanowiłam uruchomić domową produkcję pralinek przypominających słynne Rafaello. Słodka kokosowo-migdałowa masa rozpływa się w ustach. Aby dodać jej nieco chrupkości, możesz też dorzucić kilka

Roślinna - blog wegański
Perlage Tasting Club - Cisowianka - kulinarno winna przygoda 111

malizną czuć” ;) Drugim deserem był sorbet z gruszki w sosie truskawkowym. A do niego Araldica Moscato d'Asti 2013. Na zakończenie spotkania otrzymaliśmy dwie petit fours, czyli dwie przekąski cukiernicze. Pierwsza wzbudziła uśmiech na naszych twarzach – rzodkiewki w białej czekoladzie, wiszące na drzewku. Każdy sam musiał zdjąć z drzewka swoja rzodkiewkę.      Ostatnim akcentem była śliwka nałęczowska. Podsumowując

królestwo garów
Koktajl morelowy DOBRE TRAWIENIE 199

wielowarstwowym smaku, świetnie działający na żołądek i trawienie za sprawą 3 ziół: mięty, melisy i bazylii. Świetnie relaksuje i odżywia po szkole czy pracy a także genialnie zastępuje przekąski. Pamiętajcie że w jądrach moreli są ukryte pestki o gorzko-migdałowych smaku które zawierając witaminę B17.  Dla 3 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 8 obranych ze skórki morel

Kuchnia PROzdrowotna
Surówka z kalarepką 133

Kalarepkę mogłabym jeść kilogramami, najlepiej obraną, surową, pokrojoną na kawałki. :-) To moja ulubiona zdrowa przekąska. Póki co nie naszła mnie jeszcze ochota by sprawdzać czy lubię ją też w wersji pieczonej/gotowanej. Dzisiejsza propozycja to surówka z dodatkiem kalarepki. Charakterystyczny smak kalarepy przełamuje słodycz jabłka. Wersja najbardziej podstawowa, w planach są kolejne wariacie. :-) 1 kalarepka 2 młode marchewki 1 jabłko

Szefowa kuchni
Zapiekanka z ziemniaków i cukinii z sosem musztardowym 216

jeszcze siłę i ochotę, to nie żałujcie sobie. Zwłaszcza, jeżeli zostało Wam coś z obiadu – na przykład gotowane ziemniaki i resztka warzyw w lodówce. W sam raz na przekąskę po spacerze! Składniki: 4-5 ziemniaków 1 cukinia garść fasolki szparagowej 1 cebula 2 jajka 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 łyżeczki gałki

GRUBY WAŁEK
Musaka 211

Było ostatnio na blogu trochę zup, chłodników, przekąsek. Oczywiście wszystkie pyszne, ale jednak przyszedł czas na konkret. Więc dzisiaj jeden z najsmaczniejszych konkretnych posiłków jakie kiedykolwiek jadłem. Klasyczna kuchnia grecka w moim wydaniu, czyli musaka. Coś na kształt lazanii, tylko bez makaronu i moim zdaniem smaczniejsza. Do przygotowania dania użyłem: 1 kg mielonego mięsa wołowego, 1 kg ziemniaków, 2 średnich

Wyprawy kulinarne
Przepis na… – oliwki faszerowane i o oliwkach słów kilka 203

starty parmezan świeże zioła i jajko. Masą faszerujemy oliwki , następnie obtaczamy je w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Smażymy i solimy do smaku :) Przepis sprawdza się idealnie jako przekąska. Faszerowane oliwki wyśmienicie smakują podane z kieliszkiem wina! PS Jeśli Wam smakuje, zapraszamy do polubienia nas na Facebook’u: https://www.facebook.com/pages/Bon-Ton-Italia/1606161612932078 – Bon Ton Italia Dziękujemy

Bon Ton Italia
Letnie smaki Francji. Sałatka z serem pleśniowym, burakiem i kwiatami bzu czarnego 175

biec dalej w poszukiwaniu przygody. Nawet gotować się nie chce bo przecież tak łatwo sięgnąć po chrupiące sałaty, młode warzywa czy soczyste owoce. Do takich letnich sałatek czy przekąsek doskonale nadają się sery, które podkreślą walory innych składników same stając się gwiazdami na talerzu. Aromatyczne, pełne smaku, przenoszą nas w odległe krainy, na łąki mlekiem płynące. Tak właśnie jest

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania