Tuńczyk w palonym sianie z foie gras

Tuńczyk  w palonym sianie z foie gras

Tuńczyk w palonym sianie z foie gras

Plaster tuńczyka o grubości około 2 cm, 5-6 łyżek octu z wina riesling, Mus foie gras z kaczki z dodatkiem trufli, oliwa, ogórek, siano. Dwie garście siana włożyć do naczynia żaroodpornego i spalić. Przetrzeć przez sito. Tuńczyka pokroić w kostkę wielkości około 2cm:2 cm. Włożyć do miseczki, wlać ocet z rieslinga, zamieszać i odstawić na 30 minut, co jakiś czas obracając kostkami tuńczyka, tak aby ze wszystkich stron się zamarynował. Kostki tuńczyka obtoczyć w popiele z siana. Na patelnię wlać oliwę. Tuńczy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.