Przepiórki z foie gras - balotyna z przepiórki z foie gras

Przepiórki z foie gras - balotyna z przepiórki z foie gras

Przepiórki z foie gras - balotyna z przepiórki z foie gras

2 przepiórki, 25 g wątróbki, 20 g placka drożdżowego, 100 ml mleka, 15 g pestek słonecznika, 40 g foie gras, 4 - 6 plastrów boczku wędzonego, 1 jajko, sól, Balotyna - faszerowane mniejsze, pozbawione kości zwierzęta - na przykład przepiórki. Przepiórki umyć, oczyścić, odciąć kuperek, końcówki skrzydełek, pozbawić resztek piór, osuszyć. Ja przepiórki wyluzowałam – wyjęłam kości. Trochę zabawy przy luzowaniu jest ale o ile łatwiej jeść takiego małego ptaszka gdy nie trzeba dłubać w kostkach. Przepiórkę ułożyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.