Omlet z papryką, pomidorami i fetą

Omlet z papryką, pomidorami i fetą

Omlet z papryką, pomidorami i fetą

Przepis na : śniadanie

Ilość przepisów na omlet może wydawać się nieskończona. Z naszego punku widzenia do tych bardziej oryginalnych mogą należeć np. te nawiązujące do tradycji śródziemnomorskich, w szczególności z jego wschodnich i południowych regionów. Prezentowany poniżej był oryginalnie zainspirowany przepisem z kuchni tureckiej. Co prawda dość znacznie odszedłem od „oryginału”, jednak pewne kluczowe składniki pozostały: feta, pomidory, kmin rzymski (kumin) czy podanie tego omletu z pitą. Szczególnego podkreślenia wymaga kumin – jes... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.