przekąska - 23005 przepisów (strona:732/1534)

Faszerowane jajka pająki z brokułami 230

Prosta i sympatyczna przekąska, nie tylko na Halloween, może być też na zwykłą kolację, dla urozmaicenia menu ;) Brakuje tylko pajęczyny no nie? ;) Jestem bardzo zadowolona z farszu, bo wyszedł idealnie dosmakowany, no i o dobrej konsystencji. Polecam na poprawę humoru :D  Pomysł na pająki został podpatrzony u Renaty z Apetytu na więcej . Składniki: 4 jajka kilka różyczek brokułów

Czerwona Porzeczka
Bezglutenowe Czekoladowe Babeczki z Fasoli z Nadzieniem Orzechowym 216

Witam, zapraszam do wypróbowania pysznych Babeczek z Fasoli. Mega pysznych i bardzo szybkich w wykonaniu. Wychodzi około 11 Babeczek. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁAD -   ✔ 

Sylwetka Od Kuchni
Dietetyczne batoniki mussli 231

Wszyscy lubimy zjeść coś słodkiego. Jesteśmy łasuchami i słodycze moglibyśmy jeść codziennie. Kiedy najdzie nas ochota na smaczną przekąskę, batoniki musli są najlepszym rozwiązaniem.  Nie posiadają mąki i białego cukru. Dają dobrą dawkę energii. Składniki: - 450g płatków owsianych - 350g ryżu preparowanego - 150g suszonej żurawiny - 100g łuskanego słonecznika - 50g sezamu - 100g orzechów laskowych - 5 łyżek miodu - 4 łyżki oleju kokosowego

Pan i Pani Smith w kuchni
Mini tortille ze szpinakiem 254

Mini tortille to idealna przekąska do pracy, szkoły lub też na imprezę.  Do wykonania 8 mini tortilli potrzebujemy: 4 tortilla wraps 1 paprykę 2 garści szpinaku baby 8 plastrów sera żółtego 8 plastrów ulubionej wędliny majonez/sos czosnkowy ketchup folię spożywczą Placek smarujemy majonezem lub sosem czosnkowym, w zależności co wolimy. A następnie układamy na nim składniki. Zwiniętą tortille

Kolejny blog o gotowaniu
Mini marchewki karmelizowane. 284

odwracając na każdą stronę aby marchewki dokładnie pokryły się słodkim masłem. Na końcu posypujemy natką pietruszki. (natkę możemy pominąć ) Tak przygotowaną marchewkę podajemy na ciepło do obiadu lub samodzielną przekąskę. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Pączki drożdżowo ziemniaczane [przepis], fotorelacja z warsztatów kulinarnych "Znaj Ziemniaki" 191

regionalnych, ogrodniczka, wirtuozerka pierogów i dań z pola na stół... i brosaniki, które zostały zjedzone prosto z patelni :)  Babka z brokułami, bardzo ciekawy dodatek do dań mięsnych lub przekąska z sosami. Ziemniaki Faszerowane/Zapiekane/Chrupiące np. z ratatouille, a na deser pączki z ziemniakami

SzczyptaSmaQ
Pyszne i zdrowe domowe krakersy (wegańskie, bezglutenowe) 186

kwasowości i innych niepotrzebnych dodatków, są w nich tylko naturalne i bardzo zdrowe składniki, mnóstwo białka, witamin i minerałów, a do tego smakują wyśmienicie, świeżutkie, chrupiące krakersy idealne jako przekąska lub dodatek do dania głównego.  Bardzo fajne w tych krakersach jest to, że można je dowolnie modyfikować, zgodnie z własnymi upodobaniami, można zrobić je w wersji pikantnej, na słodko

zdrowa vege kuchnia
Pieczone klopsiki z fetą i oregano 174

Pieczone klopsiki z fetą i oregano to propozycja na rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi, czy jako przekąska na imprezę. To zdecydowanie jedne z moich ulubionych klopsików. Inspirowane są greckimi keftedes – małymi kotlecikami z mięsa wołowego, które mogą mieć różne nadzienie. Jestem pewna, że przypadną do gustu zarówno małym, jak i dużym. Ser zapieczony w klopsiku nadaje soczystości i wilgotności

Poezja smaku
Gofry - najlepsze! Lekkie i chrupiące 193

tego w łatwy sposób można uzyskać również ich zdrowszą wersję , która jest równie pyszna jak oryginał :) Robi się je błyskawicznie, są banalnie proste i stanowią idealny szybki deser lub przekąskę dla niespodziewanych gości. SKŁADNIKI: (na 8 sztuk) 3/4 szkl mąki* 2 łyżki mąki ziemniaczanej (z lekkim czubkiem) 2 jajka 3/4 szkl maślanki (ewentualnie kefiru) 1/4 szkl mleka 50 g masła

Kto ugości moich gości?
Schab faszerowany - wiem, co jem 391

Moje kolejne domowe wyroby z kategorii - wiem, co jem. Dzisiaj polecam schab faszerowany mięsem mielonym z indyka. Danie, które możemy jeść na zimno jako przekąskę i na gorąco do obiadu, np. z sosem grzybowym. SKŁADNIKI ok 1,5 kg schabu 1 łyżka sosu sojowego zioła typu: majeranek, cząber, tymianek. 2 ząbki czosnku Na farsz: 40 dag mięsa mielonego z indyka

W kuchennym oknie Ewy
,,Różyczki z ciasta francuskiego’’ 459

Róże z ciasta francuskiego i wędlinką to smaczna i efektownie wyglądająca przekąska idealna na przyjęcia, kinderbale czy nawet jako przystawka na kolację. Gdziekolwiek się nie znajdą będą zdobić półmiski i wzbudzać zainteresowanie wśród gości. Składniki: • 1 ciasto francuskie • 30 dag wędliny Wykonanie: Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 1 cm. Na pasku układamy półplasterki wędliny, zawijamy

Podróż w kulinaria
DROŻDŻOWE PALUSZKI Z KMINKIEM DO CZERWONEGO BARSZCZYKU 240

polecam dziś dla odmiany drożdżowe paluszki  idealne do czerwonego barszczu. Zajrzyjcie również do wpisu, gdzie polecam  paluchy z czosnkiem,ziołami i parmezanem. Są rewelacyjne jako przekąska na imprezy. Przepis na PALUCHY DROŻDŻOWE Z CZOSNKIEM ZIOŁAMI I PARMEZANEM Dla zachęty zamieszczam fotkę;-) Składniki:  3 szklanki mąki 2 opakowania masła  2 jajka 0,5 szklanki mleka (można więcej

potrawyregionalne
FASZEROWANE PIECZARKI 213

nisko kaloryczne.  Są bogate w potas, żelazo, miedź oraz witaminy, głównie D i B2. A poza tym są niedrogie i ogólnodostępne. Polecam dziś w takim razie tą smaczną przekąskę z pieczarkami w roli głównej. Składniki: 8-10 pieczarek 2 jajka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku łyżka bułki tartej natka pietruszki sól,pieprz Pieczarki dokładnie umyłam, obrałam ze skórki

potrawyregionalne
GUACAMOLE 216

guacamole jest starte awokado, szczypta soli  i odrobina soku z limonki lub cytryny. Mimo że guacamole wywodzi się z Meksyku,  stało się bardzo popularną przekąską w wielu krajach.      Składniki: awokado zielone oliwki czarne oliwki czosnek oliwa z oliwek sok z limonki lub cytryny ostre papryczki sól,pieprz Dojrzałe awokado obrałam ze skórki

potrawyregionalne
PLACKI ORKISZOWE 172

wymieszałam. Jak ciasto będzie za rzadkie,dosypcie po prostu więcej płatków. Odstawiłam je na chwilę,żeby napęczniały. Odrobina masła na patelnię i smażymy. Gotowe! Idealne na śniadanie lub przekąskę gdy czujecie głód;-) Dla łasuchów ... usmażone placki posmarowałam  serkiem homogenizowanym. Smacznego

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania