(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie w miodzie – to bardzo dobre połączenie smaków :) Odkąd znalazłam je na blogu Danka pichci , to zakochałam się w nich bez pamięci
Kulinarne Przebojewytrawnym farszem a wręcz przeciwnie - mile się zaskoczą. Eklery w wersji wytrawnej nie są typową propozycją, zapewniam, że przyciągną wzrok gości, zaciekawią i znikną z talerzy jako pierwsze z przekąsek, zostawiając po sobie miłe, smakowe wspomnienie. ;-) Jak dla mnie prawdziwa pychotka, zamierzam powtarzać w przyszłości. Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka
Szefowa kuchnioliwek suszone zioła, paprykę, ziarenka ziela angielskiego i liść laurowy. Zalewamy oliwki i uzupełniamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aż smaki się "przegryzą". Podajemy jako przekąskę na imprezy
Moja smaczna kuchniaNiedługo kończy się karnawał ale póki jeszcze się bawimy trzeba coś podać na imprezie. Ja proponuję szybką przekąskę którą zrobi każdy. Składniki: - 1 op ciasta francuskiego - kabanosy (lepsze są grubsze i nie wysuszone) - ser żółty - żółtko Przygotowanie: Ciasto francuskie tniemy na cztery paski wzdłuż dłuższego boku. Do jednego paska przykładamy kabanosa i owijamy ciastem francuskim dookoła i obcinamy z lekkim
Kulinarne życiejuż pisałam Wam ostatnio Churros to hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego. Podawane w Hiszpanii dosłownie wszędzie – zarówno na śniadanie, jak i deser czy też przekąskę. Obsypane cukrem pudrem czy też zanurzone w czekoladzie – zawsze smakują obłędnie! Ostatnio jedliśmy te Zakręcone Churros – bezglutenowe , a dziś mam dla Was ich oryginalną wersję! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka pszenna
Ostra na Słodkoszybka i nieskomplikowana, ale czasami... "w prostocie siła". Pamiętam - jak taką sałatkę robiła moja mama. Zawsze znikała w ekspresowym tempie i tak jest do dzisiaj... Sałatka może być samodzielną przekąską, ale też doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. 500g pieczarek 5 jaj 1 cebula majonez (użyłam od Folwark ) sól, pieprz Pieczarki wrzucić do osolonego wrzątku (mają bardziej się
Di gotujeowsiane batoniki bananowo-morelowe. Robi się je naprawdę łatwo i szybko. Można je zabrać ze sobą do pracy, szkoły, zjeść po treningu, rozkoszować się nimi w ramach słodkiej przekąski lub zjeść wraz ze szklanką świeżo wyciśniętego soku jako drugie śniadanie. Spróbujcie, bo warto. Składniki: (na 4 sztuki) 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 banan (najlepiej dojrzały) około
Słodkie okruszkiAromatyczne, chrupiące i złociste ziemniaczane cuda! Przekąska, danie główne lub dodatek do niego. Ilu amatorów frytek (a jest ich niemało), tyle różnych sposobów przyrządzania i zdań na temat, które z nich są najsmaczniejsze oraz jakie dodatki pasują najlepiej. Oto trzy podstawowe zagadnienia, które decydują o tym, że jedne frytki są lepsze, a inne nie. 1. Frytkownice, rondle czy piekarnik, czyli
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniamożna było odczuć smak prawdziwej gorzkiej czekolady. Czekolady z nadzieniem miały go bardzo dużo. Smakowały przepysznie. Zdecydowanie czuć intensywny smak owoców, bez żadnego chemicznego dodatku. Gorzka stanowi idealną przekąskę na deser do kawy lub jako dodatek do domowych wypieków. Dla dzieci wyśmienicie nadają się ciemne czekolady z nadzieniem. Słodycz np. pomarańczy idealnie przełamuje gorzkość ciemnej czekolady. Przegryzka w formie
Kolizje Smakówbakalii - u mnie po kilka migdałów, orzeszków ziemnych (niesolonych!), pestek dyni i owoców suszonej żurawiny. I tyle. Mamy pożywne kanapki i pomidorki, bakalie i marchewki do pochrupania w charakterze przekąski i słodki deser w postaci ulubionego owocu. Kolejne lunchboxowe inspiracje już wkrótce :) Jeśli chcecie być na bieżąco, zapraszam na facebooka , instagrama i google+ , gdzie możecie również podzielić się ze mną
Kulinarne zapędy Kokosawymaga wiele pracy ani umiejętności a prezentuje się bardzo efektownie. Doskonale sprawdzi się jako przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi. op. ciasta francuskiego (275g) op. łososia wędzonego (150g) op. twarożku naturalnego do kanapek (150g) łyżka gęstego jogurtu naturalnego (ew. śmietany) 1/2 awokado cytryna garść rukoli do dekoracji sól himalajska pieprz kolorowy świeżo mielony jajko do posmarowania
Smakołyki Asiprzepis na moją wersję Churros – zakręconą i bezglutenową – równie pyszną jak ta oryginalna! Idealne do przegryzania nie tylko w Tłusty Czwartek. Świetnie sprawdzą się jako słodka , imprezowa przekąska! Łatwe i szybkie do zrobienia! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 1 czubaty talerz ) * mąka gryczana – 30 g * mąka ziemniaczana – 30 g * mąka kukurydziana – 30 g * mleko kokosowe
Ostra na SłodkoPizza, która nie wymaga dłuższego wyrastania?? To jest to! Chrupki spód, ulubione dodatki i mnóstwo sera żółtego ciągnącego się we wszystkie strony. Świetna przekąska na spotkania z przyjaciółmi czy też na kolację w domu. Naprawdę polecam! Składniki: (na 3 średniej wielkości pizze) Ciasto: 25 g świeżych drożdży 200 ml ciepłej wody 350 g mąki pszennej
Nastoletnie Wypiekaniesama porcja gigantyczna (chyba że podana w skali tygodniowej). Pasta wyszła smaczna. Wspaniale komponuje się ze świeżym pieczywem i b yłaby fajnym pomysłem na farsz do zimnych przekąsek. Sama kasza jest bardzo zdrowa i łatwo przyswajalna przez nasz organizm. Zawiera witaminy z grupy B, lecytynę oraz mikroelementy - takie jak: fosfor, wapń, magnez żelazo. Zawartość witaminy E pozytywnie wpływa
Di gotujeChipsy z jarmużu to pomysł na szybką przekąskę na słono, która będzie idealna do podjadania podczas oglądania filmów. Wbrew pozorom chipsy z jarmużu są naprawdę smaczne! Pamiętajcie o tym, aby wszystkie liście jarmużu były równomiernie obtoczone w oliwie i przyprawach. Składniki: 100 g jarmużu 1-2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz papryka ostra Jarmuż umyć, osuszyć, polać oliwą
Ugotować