przekąska - 23005 przepisów (strona:734/1534)

Drobiowe roladki z masłem, czosnkiem i natką pietruszki 199

Otoczone chrupiącą skorupką, soczyste i miękkie w środku. Czosnek i pietruszka nadają im smaku oraz charakteru – jednym słowem: doskonała propozycja obiadowa lub gorąca przekąska. Składniki: 4 filety z piersi kurczaka, 70 – 80g masła, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia Sposób przygotowania: Piersi opłukać, osuszyć i rozbić na kotlety. Oprószyć

Nie tylko w kuchni
Kuskus z kalafiora 151

właśnie kuskus. Jeśli wcześniej upieczemy go w piekarniku, nabierze lekko orzechowego smaku. W połączeniu z natką pietruszki, listkami świeżej mięty, uprażonymi płatkami migdałów i pestkami granatu będzie lekką, pożywną przekąską, którą można zabrać do pracy lub ciekawym dodatkiem do potraw mięsnych lub ryb.   Składniki: 1 kalafior 1/2 szklanki płatków migdałów uprażonych na suchej patelni 1 granat 1 pęczek posiekanej

Smakowity Blog Kulinarny
Czekoladowy kuskus z żurawiną i orzechami 189

powiecie na słodką przekąskę, zdrowy deser i pożywne śniadanie w jednym? Kuskus jest bardzo sycący - zawarty w nim błonnik zapewnia uczucie sytości na długo. Dodatek mleka sprawia, że danie jest bogate w łatwo przyswajalne białka, orzechy włoskie pokrywają zapotrzebowanie na cenne kwasy omega-3 i chronią serce, a żurawina pomaga nam dbać o pęcherz. I jak tu nie kochać takiego

W poszukiwaniu inspiracji
Kulki śledziowe w zalewie 165

Kulki śledziowe, a właściwie śledziowo-wołowo-wieprzowe w zalewie octowej, to propozycja smacznej, zimnej przekąski. Dawniej były popularne na weselach. Przepis pochodzi ze starego zeszytu. 1/2 kg solonych płatów śledziowych 1/2 kg mięsa wieprzowego np. karkówki lub łopatki 1/2 kg mięsa wołowego  1 jajko 1łyżka mąki ziemniaczanej  pieprz, bułka tarta olej do smażenia Zalewa: 1 litr wody

Praktyczna pl
Ptysie z serkiem i wędzonym łososiem 210

Dzisiaj kuszę smakiem ptysia w wersji wytrawnej. Ptysie z serkiem i wędzonym łososiem są doskonałą przekąską na imprezki. Zapraszam :) Składniki (około 30 małych ptysi): 0,5 szklanki wody (125 ml) 60 g masła 0,5 szklanki mąki (125 ml) 2 jajka 400 g serka naturalnego śmietankowego 5 łyżeczek koperku krojonego świeżego lub mrożonego pieprz sól do smaku 400 g wędzonego

Smak mojego domu
Buraczane roladki z kozim serem i orzechami włoskimi 114

eleganckie przyjęcie przy czerwonym winie, jak i rodzinne spotkanie. Ja lubię przygotowywać je także na kolację. Buraczane ciasto, doskonałej jakości kozi ser i chrupiące orzechy włoskie współgrają w tej przekąsce idealnie. Kozi serek do smarowania (ja użyłam serka Merci Chef!) jest bardzo delikatny i łagodny, dzięki czemu roladki są lekkie i subtelne. Burak nadaje słodkawego posmaku, chrzan nieco charakteru

Poezja smaku
Lekka tortilla z łososiem i koprem 133

Chyba każdy lubi takie przekąski. To jest moja propozycja karnawałowa, jednak tortilla świetnie nadaje się na śniadanie do pracy czy szkoły, jest bardzo lekka no i to co lubię najbardziej, szybka w wykonaniu:). Jeżeli macie więcej czasu to przygotujcie tortille sami :)  Porcja dla 4 osób Składniki: 4 tortille pełnoziarniste 100 g wędzonego łososia 1 ogórek gruntowy serek

Niezły Młynek
Jajka faszerowane 166

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na wielkanocny stół, na przystawkę, na sylwestrową lub karnawałową kolację i na weekendowe śniadanie – smakowite jajka faszerowane. Jajka faszerowane …

My Blueberry Corner
Mini hamburgery - koreczki 500

Przedstawiam przekąskę, która najszybciej znika z imprezowego stołu. :-) Efektowne mini hamburgery przyciągają wzrok, uwagę gości i co ważne - smakują jak prawdziwe, duże hamburgery, z tą różnicą, że są na jeden kęs! Są dość pracochłonne, jednak z pewnością warto, bo efekt końcowy zachwyca. 2 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżeczka cukru 1 łyżeczka suszonych drożdży 1/2 szklanki ciepłego mleka 1 łyżeczka

Szefowa kuchni
Pasta łososiowa z papryką konserwową. 94

Kanapki to podstawa naszego menu, pasują na śniadanie, kolacje i równie dobrze jako przekąska. Musimy, więc zadbać o to , żeby się nam nie znudziły. Najlepszym sposobem moim zdaniem są pasty różnego rodzaju- sycą i wyśmienicie smakują. Co najważniejsze można je tworzyć zgodnie z własnym apetytem. SKŁADNIKI: łosoś atlantycki wędzony papryka konserwowa 5 jajek majonez nać pietruszki sól, pieprz WYKONANIE: łososia

Kuchnia Beaty
PASTA SEROWO-JAJECZNA 157

PASTA SEROWO-JAJECZNA Bardzo prosta, a zarazem bardzo smaczna pasta. Szybko się ja robi i może być pomysłem na przekąskę, gdy niespodziewanie odwiedza nas goście.   Składniki: 100 g sera żółtego  2 jajka 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Jajka gotujemy na twardo PATRZ TUTAJ>>> JAJKA GOTOWANE NA TWARDO Studzimy i ścieramy

Kulinarnie z Polką na Kresach
Koreczki z tortilli z szynką 270

Bardzo smaczna i szybka przekąska, polecam na różne uroczystości rodzinne lub Sylwestra. Tortilla z szynką doskonale się komponuje z serkiem chrzanowym. Do przyrządzenia koreczków użyłam sosu chrzanowego od  Fanex , który nadaje serkowi doskonały smak i aromat. Składniki: 4 placki tortilli 300 gram kremowego serka 4-5 łyżek sosu chrzanowego Fanex 8 plasterków szynki 8 plasterków sałaty Sól himalajska

Bajeczna Kuchnia
Kabanosy w cieście francuskim 198

Kabanosy są smaczną przekąską, możemy podać je na uroczystość rodzinną lub na sylwestra lub kolację, podałam je z sosem czosnkowym od firmy  Fanex . Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 gram kabanosów  Sos czosnkowy Fanex Papier do pieczenia Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki, ciasto francuskie kroimy nożem lub radełkiem na małe kwadraty. Na każdym kwadracie układamy kawałek

Bajeczna Kuchnia
Mini donuty 142

Uwielbiam urocze przekąski – takie bez wątpienia są mini donuty :) W prawdzie ich przygotowanie wymaga cierpliwości, ale efekt jest fantastyczny! Donuty w standardowym rozmiarze można zobaczyć tutaj , ciasto to przepis na pączki mojej babci . Składniki: 250 g mąki 40 g drożdży 3 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanki mleka 1/2 kieliszka wódki + cukier puder i mleko

Ciastkozercy
Bułeczki a'la Pizza na wiele sposobów 243

jeszcze na chwilę bułeczki żeby nie opadły. I tak mamy gotowe bułeczki z farszem jaki nam pasuje które idealnie nadają się zamiast kanapki do pracy na II śniadanie, jako przekąska na imprezę lub też na kolację

Piekielna Kuchnia Pati

Proponowane wyszukiwania