przekąska - 23005 przepisów (strona:728/1534)

Pierożki smażone z ricottą i suszonymi pomidorami 174

Smażone pierożki to bardzo smaczna i chrupiąca przekąska. Można je zajadać na ciepło i na zimno, same lub z różnymi dipami. Ja zrobiłam do pierożków najprostszy dip keczupowo-majonezowy. składniki: ciasto 225 g mąki pszennej duża szczypta soli 2-3 łyżki oleju ok 90-100 ml letniej wody farsz 250 g ricotty 6 suszonych pomidorów z zalewy 1 mała czerwona

Monia miesza i gotuje
Chlebek kardamonowo gruszkowy czyli poWeekendowe Lakocie odc.112 169

zwarty wypiek, który łatwo się kroi i nie ma problemu z trzymaniem pajdy tegoż chlebka w dłoni. Przepis znalazłam w KUCHNI nr1/2016.  Dla nas był jedną z pyszniejszych przekąsek w trasie, w Bieszczady. Tak! nie ma jak kilka dni ferii w Biesach nawet przy bezśnieżnej pogodzie. Jest to wilgotny i słodki placek, trochę nawet pikantny, który świetnie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Naleśniki z kremowym serkiem z łososiem i rukolą 155

Czasami mam ochotę na szybką, fajną, smaczną, a przede wszystkim zdrową przekąskę. Wszystkie te kryteria spełniają naleśniki przygotowane na mące pełnoziarnistej z kremowym serkiem z łososiem i rukolą. Składniki te tworzą idealną całość, fantastycznie nadającą się na przystawkę, czy drugie śniadanie do pracy. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 5 Składniki: Na naleśniki 1 ¾ szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej 1 ½ szklanki

Kolizje Smaków
Sałatka krabowa z ananasem 168

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Sałatka smakuje rewelacyjnie - z lekko słodkawym posmakiem. Jest syta, łatwa w przygotowaniu i i dealnie nadaje się na szybką przekąskę.   500g paluszków krabowych 1 puszka kukurydzy (polecam Develey ) 1/2 puszki ananasów  1-2 ziemniaki 1 jajko 1 łodyga selera naciowego Dodatkowo: majonez sól, pieprz Opcjonalnie: 1 cebula Ugotować ziemniak/i i jajko

Di gotuje
Tortilla z paluszkami rybnymi i sosem tzatziki 192

Bardzo prosty, a zarazem ciekawy pomysł na obiad, kolację czy przekąskę z wykorzystaniem paluszków rybnych, które 'zapakowałam' w domową tortillę , z dodatkiem warzyw oraz sosu tzatziki w nieklasycznej, jednakże bardzo ciekawej smakowo wersji. Jako, że z ryba lubi dodatek kiszonki, to tzatziki zrobiłam właśnie na bazie ogórków kiszonych- zamiast świeżych- których dodatek sprawia, że całość fantastycznie się ze sobą komponuje

Kraina Miodem Płynąca
chrupiąca przekąska z cieciorki 139

składniki: 300 g suchej ciecierzycy ok. 2 i 1/2 łyżki oliwy z oliwek ulubione przyprawy: sól , papryka sproszkowana, curry, sól czosnkowa, bazylia, oregano… wykonanie: Ciecierzycę

Domowy Smak Jedzenia
Słodkie kuleczki zdrowia 60

prostu przepyszne. I do tego można je jeść bez poczucia winy bo zawartość super składników klasyfikuje je jako pożywną super-przekąskę. Naturalna słodycz pochodzi z daktyli i karobu a dwie takie kuleczki zaspokoją popołudniowy apetyt na słodkie co-nieco. Mało tego - ich przygotowania jest banalnie proste. Mówi się, że ideały nie istnieją a tymczasem wystarczy 20 minut i okazuje się

Milion Smaków
Włoskie paluchy z ciasta francuskiego 216

Ciasto francuskie jak zapewne większość z Was wie jest bardzo wdzięcznym tematem do robienia wszelkiego rodzaju przekąsek. Te włoskie paluchy smakują jak pizza. :-) Ciasto francuskie ułatwia ich przygotowanie, bo całość zajmuje dosłownie kilka chwil, odliczając czas spędzony w piekarniku. Z 1 arkusza ciasta francuskiego wychodzi 7-8 sztuk. 1 arkusz ciasta francuskiego 100g wędzonej szynki 150g żółtego sera 3 łyżki

Szefowa kuchni
Najpopularniejsze przepisy stycznia [TOP5] 173

zeszłym roku wyrosły nam piekielnie ostre papryczki, trzymane w doniczce na parapecie. Nie wymagały wiele pracy wokół siebie. Sos przez zimę wykorzystujemy jako dodatek do wielu dań czy przekąsek. Miejsce 3: Wino z ryżu i rodzynek Kolejne potwierdzenie, że robienie swoich win jest nad Wisła bardzo popularne. W sezonie zimowym, gdy nie mamy dostępu do świeżych owoców z działki trzeba

Jakugotujesz.pl
Pasztet z czerwonej soczewicy 194

dobrze doprawiony.  Tym sposobem przekonałam się do wykorzystania soczewicy w innych daniach. Pasztet z soczewicy pojawił się na imprezie imieninowej męża.  Podany na świeżym chlebku stanowił idealną przekąskę.  Składniki: - 1 szklanka czerwonej soczewicy - 3 duże marchewki - 2-3 cebule - masło - czosnek (około 3- 4 duże ząbki) - sól, pieprz - curry - czerwona papryka Sposób przygotowania:    Soczewicę gotujemy

Pan i Pani Smith w kuchni
Zakupy w scrummy 165

polecam wam sklep internetowy Scrummy . Jest tam bardzo szeroki asortyment produktów, których nie znajdziecie u nas na półkach. Znajdziecie tam między innymi: czekolady, żelki, japońskie słodycze, napoje, słone przekąski, chipsy, kremy a także słodycze ekstremalne. Ja miałam okazję spróbować kilka produktów po raz pierwszy i jestem pozytywnie zaskoczona smakiem. Do tego ekspresowo moja paczka została wysłana i w ciągu dwóch

Ala piecze i gotuje
Jaglane Rafaello 125

gotowana w mleku kokosowym, następnie zmiksowana z wiórkami kokosowymi, kokosowym olejem, ekstraktem waniliowym, dosłodzona syropem klonowym i nadziana migdałem (jak w oryginalnych kuleczkach Rafaello). Jest to pyszna i zdrowa przekąska, po którą możemy sięgać za każdym razem, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Smak kuleczek oczywiście nie jest identyczny, choć przyznam, że bardzo podobny :) Na pewno jest to dobra

MyCookBook.pl
Hummus Party. Menu na imprezę. 154

mną! Kolorowe hummusy - czy to nie jest świetny temat przewodni na imprezę? Hummus jest pyszny i pożywny. W połączeniu z warzywami pokrojonymi w słupki czy chlebkiem pita stanowi świetną przekąskę, którą można jeść na stojąco. A warianty hummusu jakie możemy tworzyć dodając do ciecierzycy różne składniki (buraki, dynię, awokado, szpinak, paprykę) otwiera przed nami nieograniczone możliwości i szerokie pole

Chilli Czosnek i Oliwa
Skorzonera zapiekana w migdałach / Black salsify baked with almonds 169

gustu przepis na skorzonerę w migdałach zapieczoną w piekarniku, który znalazłam w książce „Warzywa w kuchni” autorstwa Państwa Dębskich, gdzie nazwano ją „skorzonera po rzymsku”. Polecam jako przekąskę, jak i jako dodatek do dania głównego! Scroll down for recipe in English Skorzonera zapiekana w migdałach (4 porcje) Składniki: 800 g skorzonery, umytej, obranej i pokrojonej

karmelowy
VADA – pączki / donaty z soczewicy / kuchnia indyjska 146

wersji na ostro, z soczewicy, o wdzięcznej nazwie VADA. Przygotowuje się je w kształcie donatów ( oponek ) i smaży na rumiano. Są świetnym pomysłem na obiad, kolację, albo imprezową przekąskę dla wielbicieli orientalnych smaków. Świetnie smakują z dodatkiem ulubionego sosu – ja polecam chutney pomidorowy albo z mango. Pycha! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 8 szt ) * soczewica ( rodzaj: moong dal ) – 300g * papryczka

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania