przekąska - 23005 przepisów (strona:721/1534)

Muffiny żytnio-kukurydziane z agrestem 158

dochodzi coś nowego. Mam nadzieję, że w ciągu najbliższych kilku dni choć trochę nadrobię braki. Dziś zapraszam na muffiny, które dzięki temu iż nie zawierają tłuszczu stają się zdrową przekąską zarówno na podwieczorek jak i drugie śniadanie. Polecam serdecznie bo są bardzo smaczne, lekkie i puszyste :-) Muffiny żytnio-kukurydziane z agrestem   MUFFINY ŻYTNIO-KUKURYDZIANE Z AGRESTEM Składniki

peggiwkuchni
Kolekcja przepisów na przesilenie wiosenne 148

witaminy uznamy faszerowane chemią pomidory i inne wynalazki. Jednak, zamiast marudzić, trzeba sobie pomóc! Wierzę w zbawczą moc warzyw, naturalne antybiotyki, pokarmy podnoszące odporność, ale także słodkie przekąski – które być może zdrowe nie są, za to cudownie poprawiają humor. Z resztą, kto powiedział, że wszystko co słodkie musi od razu być trujące? Chciałabym zgromadzić kolekcję przepisów, które uprzyjemnią

Patchwork
Nie masz czasu gotować? Skorzystaj z usług cateringowych! 155

masz czasu ani ochoty spędzić wielu godzin w kuchni? Skorzystaj z pomocy profesjonalnej firmy cateringowej , która pomoże zaplanować menu, dobrać sezonowe składniki oraz zatroszczy się o atrakcyjny wygląd przekąsek i dań głównych. Atrakcyjne oferty firm cateringowych znajdziesz na starofservice.pl, gdzie szybko przejrzysz propozycje i uzyskasz indywidualny kosztorys, który uwzględni ilość osób, dobór dań i termin planowanego przyjęcia. Kolejny krok

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
JAJA Z PASTĄ TWAROGOWĄ 133

pieprzem. Przygotowaną pastą napełnić połówki jajek ozdobić cebulką i posypać papryką słodką. Do przygotowania tej potrawy wykorzystałam CEBULKĘ PERŁOWĄ KONSERWOWĄ firmy JAMAR . Cebulka idealnie nadaje się zarówno jako przekąska jak i dodatek do past, sałatek czy do mięsa. Jej delikatny smak sprawia, iż potrawa ma doskonały posmak i aromat. Polecam.   SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Pasta z soczewicy i oliwek 109

dodatkowo także wegańskie dla wszystkich którzy taką dietę wybrali na życie. Mnie zawsze takie pasty bardzo smakują do smarowania chleba ale nadają się do mini kanapeczek, takich małych przekąsek a i do placków np. ziemniaczanych smakują wybornie. Popróbujcie i napiszcie jak Wam smakuje najlepiej. Pasty z soczewicy mają jedną wadę, mają nieciekawy kolor ale to już szczegół. Pasta z soczewicy

Moje Małe Czarowanie
Jajka faszerowane serkiem mascarpone 216

Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Czas zajadania się przede wszystkim babkami, mazurkami i oczywiście jajkami, w każdej z możliwych postaci ☺ Dzisiaj propozycja na zimną przekąskę, w roli głównej oczywiście jajka i serek mascarpone. 20 minut 8 szt. składniki: 4 jajka szczypiorek 120 g serka mascarpone sól, pieprz świeża bazylia, czerwona papryka wykonanie: Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przekroić delikatnie

Ania i Marcin gotują
Orzechowe batoniki z karmelem miodowym (orzeszki ziemne) 165

postaci - trudno im się oprzeć!  Dobrze, że takie zdanie ma też moja rodzina - batoniki szybko znikają, więc za długo nie kuszą. Niby to niezdrowa, pełna cukru i kaloryczna przekąska, ale od czasu do czasu - można sobie pofolgować i dać odrobinę przyjemności. 300g orzeszków ziemnych niesolonych (użyłam Helio ; w oryginale około 350g) 1/2 szklanki miodu 1 szklanka cukru 1 łyżka

Di gotuje
Babka piaskowa 177

zapewne każdy z nas ma już swój ulubiony. Taka babka jest znakomita na Święta Wielkanocne, ale nie tylko. Sprawdzi się dobrze podczas weekendowej kawy czy też jako słodka przekąska w pracy. Przepis jest przepisem prostym, a powiedziałabym wręcz podstawowym. Nic tylko zabierać się za pieczenie! ;)     Składniki:   Ciasto: 250 g miękkiego masła 1 szkl cukru 4 jajka

Nastoletnie Wypiekanie
Proste gofry z bananami 129

Kolejny nasz deser i kolejne gofry. Owocowe gofry to pyszna przekąska zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Dodając sporo przepisów na gofry chcemy pokazać, że gofr to nie tylko słodki wafelek z dodatkami na górze, te dodatki równie łatwo można dodać do środka, a wtedy nawet bez owoców, bitej śmietany czy smakowych polew, smakuje wyśmienicie. Przepis Składniki

KasiaiKrzysiu.pl
Cytrynowe zawijańce 99

wykorzystaniem mojej formy! No nie mogłam się oprzeć, i oczywiście od razu je wypróbowałam :) Ciasteczka po upieczeniu mają biszkoptową, lekką strukturę i dosyć mocny, cytrynowy aromat. Fajna, słodka przekąska do popołudniowej kawki. Składniki (na 8 sztuk): 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  2 jajka 1/3 szklanki śmietany 60 g masła  skórka

Świat Ciasta
Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką 174

szpinak są niezwykle popularne. Dzięki wykorzystaniu mrożonego szpinaku takie cudowne, zdrowe, pachnące słońcem danie można przygotować o każdej porze roku! Zapiekanka może stanowić samodzielne danie, jest idealna jako zdrowa przekąska na lunch (do pracy lub szkoły), a może także stanowić dodatek do dania głównego np. jakiegoś mięsa. Polecam! Składniki :  800g mrożonego szpinaku (siekanego) 3-4 ząbki czosnku 1 cebula

Codzienne Gotowanie
Marchewkowa tarta tatin 154

Ciekawa i pyszna tarta z przepisu z miesięcznika Good Food. Tarta nadaje się zarówno na danie główne, jak i na przystawkę lub przekąskę. Przygotowując tą tart warto dobrze odsączyć suszone pomidory z oleju żeby tarta nie była bardzo tłusta. forma: naczynie żaroodporne do smażenia i pieczenia o średnicy 23 cm. Składniki: 500 g marchewki 1 duża cebula 100 g suszonych

Mama Gotuje
Ciasteczka owsiane z bakaliami 161

Szybkie, smaczne i pożywne ciasteczka owsiane z bakaliami. Idealne na przekąskę lub drugie śniadanie. Składniki: 100 g masła 1 szklanka mąki pszennej 2 szklanki płatków owsianych 1 jajko 1/3 szklanki cukru 3 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki sezamu 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/3 szklanki ziaren słonecznika 1/2 szklanki rodzynek Sposób przygotowania

Na Ciasteczkowych Papierach
Sałatka z kuskusu, tuńczyka i suszonych pomidorów 175

Bardzo smaczna lekka sałatka , idealna na drugie śniadanie, kolację lub jako przekąska. Świetnie sprawdza się w pacy, nawet po niedużej ilości czujemy się długo syci i co najważniejsze nie czujemy się ociężali. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju 1 słoik suszonych pomidorów w oliwie lub oleju 1 puszka ciecierzycy 1/2 szklanki kuskusu przyprawa do pieczonych ziemniaków (do smaku

IMPRESJA SMAKU