Kolejny miesiąc za nami. Nie chce mi się wierzyć, że to już listopad! Ciemno i ponuro na dworze kiedy idę do pracy i kiedy z niej
codojedzeniadoskonała jako dodatek do musli, jogurtu, sosów czy właśnie placuszków ;) Te są przepyszne! Każdy może sobie na nie pozwolić, nawet osoby na diecie. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Serdecznie polecam! Składniki: Ciasto: 70 g mąki gryczanej 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki łuski gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 ml mleka
Nastoletnie Wypiekaniep { margin-bottom: 0.21cm; } W języku włoskim tiramisu znaczy "deser stawiający na nogi", jak przypuszczam głównie ze względu na zawartość kawy espresso w dużych ilościach
Przepysznik - BLW i nie tylkoŚwięta nierozerwalnie kojarzą mi się ze słodkościami i nic na to poradzić już nie mogę. Choć pasztet, rolada z indyka, żurek i schab ze śliwką to
Przepysznik - BLW i nie tylkoprzygotowania śmiało można podzielić na dwa dni. Naleśniki przecież mogą być usmażone wieczorem, by nazajutrz je tylko nadziać, zawinąć i zapiec w piekarniku. Prawda, że proste? Lubicie takie połączenia? Składniki: Na 10 naleśników: Ciasto: 250ml mleka 3.2% 200g mąki pszennej (ok 1 szklanka) 2 jajka 70ml oleju rzepakowego (1/4 szklanki) 125ml wody mineralnej niegazowanej (1/2 szklanki) szczypta soli Nadzienie
Kuchnia w czekoladzieoryginał ale przyznaję, że jej smak jest zbliżony do tej z mąki pszennej. Dlatego myślę, że się nie zawiedziecie wypróbowując przepis. A jest on naprawdę prosty. Kilka składników, zero sztucznych dodatków i koncentratu ciasta ze sztucznymi spulchniaczami. Polecam! Mam też w planach bezglutenowe ciasto na pizzę bez warzywa w składzie więc jeśli tylko wyjdzie mi tak jak tego oczekuję
Mienta blogProsty w przygotowaniu i bardzo smaczny dodatek do ciast i deserów. Idealnie sprawdza się do gofrów :) Frużelina przygotowana bez dodatku żelatyny. SKŁADNIKI: 400g jagód 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody Opłukane pod bieżącą wodą jagody wsypać do garnuszka razem z cukrem. Smażyć na małym ogniu, aż owoce puszczą sok. Starając się nie mieszać zbyt często
https:KKuchniaMniammieć wyższy tort, to czynność powtarzacie przy każdym blacie. Na sam wierzch dajemy cieniutką warstwę masy, sporo owoców i okruszki ciasta. To, jak będzie wyglądało ciasto zależy od waszej inwencji twórczej. Tort jest prosty, rustykalny i fajnie wygląda Smacznego! Post Biszkopt z owocami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenBardzo proste i szybkie danie. Zwłaszcza jeśli użyjemy gotowego ciasta francuskiego jak w tym przepisie. Przyda się gdy przyjdą niezapowiedziani goście lub jak mamy ochotę na trochę ciekawszą przekąskę
Milion SmakówTort udekorowany prostym sposobem przy użyciu zaledwie jednej tylki, choć ciasto obłożone jest dwiema różnymi masami i udekorowane dwoma kremami. Kolory i ozdobne dodatki dobrane są do okoliczności – na urodziny mężczyzny. Nie zamieszczam przepisu na sam tort, bo nie taki jest cel tego wpisu. Dekoracja tego tortu składa się z kilku elementów: - masy do obłożenia tortu z boku - rurek
Trzeci talerzwielkanocnym stole nie może zabraknąć dań zawierających tradycyjne wielkanocne składniki. Dzisiejsza propozycja to naleśniki wielkanocne, przepis jest prosty w wykonaniu a samo danie bardzo smaczne. Ciasto na naleśniki: 300g mąki 1 szklanka wody gazowanej 2 szklanki mleka 3 jajka szczypta soli szczypta pieprzu Farsz: 4 jajka 200 g sera żółtego 4 plasterki szynki wielkanocne nalesniki Przygotowanie: Składniki na ciasto
Naleśnikiprzygotować te oto proste i naprawdę pyszne ciasteczka :) Zapraszam :) Składniki : 1 ciasto francuskie około
Sama słodycz i szczypta chiliwodzie rozprowadzić budyń i żółtka, i wlać do gotującego się soku, ugotować gładki budyń. Wystudzić, zmiksować z masłem. Nałożyć połowę 3/4 kremu na pierwszy blat ciasta, układać pionowo biszkopty, przekrojone na pół i prostą stroną ustawiać na kremie, nieregularnie, między biszkopty układać kawałki brzoskwiń, pokrojonych bananów, skropionych sokiem z połowy cytryny. na to wylać tężejącą galaretkę, przycisnąć drugim blatem.Wierzch
kgwjanczewoWspaniałe, kruche i delikatne ciasteczka z nutką cytrynowego smaku. Wyciskane z specjalnej maszynki do ciastek. Są mega szybkie i proste do zrobienia. Wystarczy z podanych składników zagnieść ciasto, przełożyć je do maszynki i wyciskać ciasteczka o różnych kształtach. Później zostaje nam już tylko upiec je w piekarniku
Marta Gotujenocy spędzonej na imprezowaniu, gdy nad ranem wraca się do domu. Wtedy churrerias, czyli smażalnie są najbardziej oblegane. Ich przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, robi się je z parzonego ciasta. Churros są doskonałe same, posypane tylko cukrem pudrem, ale w Hiszpanii jada się je głównie maczane w gorącej gęstej czekoladzie. Mówię Wam, rozpusta i niebo
Kulinarne przygody Gatity