kolejne ciasto , które zostanie zapisane u mnie w pliku "Ulubione " Proste , a przy tym niezwykle pyszne i swietnie się będzie komponować z wszelkimi owocami sezonowymi . Ja dziś wykorzystałam rabarbar , ale miałam go mało więc dodałam nieco mrożonych czarnych porzeczek . (nie rozmrażałam ) Wyszło smakowicie . Kruszonkę zrobiłam z dodatkiem mleka w proszku ... ach te smaki dzieciństwa :) Musicie(...)skadniki. Wymieszac na najniższych obrotach miksera tylko do momentu az składniki się połączą. Blachę ( u mnie forma 40 x 25 cm ) wyłozyć papierem do pieczenia . Wylać do niej ciasto. Większe owoce pokroić na mniejsze kawałki Inne zostawiamy w całości. Dodac do owoców kisiel w proszku i wymieszać. Rozsypać całość równą warstwa na cieście. Wszystkie sypkie składniki na kruszonkę
Malinowa Kawiarenkaokręgi o średnicy 16 cm . Gdy potrzebujesz więcej ciasta, musisz upiec dwa, a czasem nawet trzy blaty. [ See image gallery at smartbake.pl ] Joconde doskonale nadaje się do rolad i ciast przekładanych kremami. Na załączonej ilustracji możecie zobaczyć w jaki sposób wyciąć części numeru z biszkoptu, tak aby zrobić to jak najbardziej efektywnie. Z porcji na 16 osób zazwyczaj piekę jedną(...)jedną blaszkę kwadratową o boku 20cm. O przepisie i składnikach Przepis na biszkopt Joconde zaczerpnęłam ze strony amerykańskiej blogerki Liz Marek . Jest on bardzo prosty w przygotowaniu i wygląda trochę jak przygotowanie naszych polskich ciast biszkoptowych . Z tą różnicą, że tutaj znajduje się o wiele więcej jaj . To dzięki nim właśnie ciasto zachowuje swoją elastyczność . Ubite białka doskonale spulchniają ciasto
SmartBake.plSernik szybki i prosty w przygotowaniu ;) oczywiście dietetyczny, dzięki dużej ilości białka można powiedzieć, że nas odchudza ;) bo jak wyczytałam: Białko odgrywa bardzo ważną rolę w procesie odchudzania. Ten makroskładnik posiada największą „moc" sycącą, a także generuje największy wydatek energetyczny związany z jego trawieniem spośród pozostałych składników żywności Przyda mi się to, bo czas konkretnie zabrać się(...)kisiel, proszek do p., STEWIĘ miksujemy masę serową wykładamy do blaszki pokrytej papierem do pieczenia brzoskwinie myjemy, przekrawamy na pół i układamy na serze, wciskając je w ciasto pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pozostawiamy tam do wystygnięcia najlepiej smakuję na zimno SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmałe pierożki w rosole. Truskawki wiadomo, nie trzeba z nimi nic robić a ubić śmietanę każdy potrafi. Wszystko proste, prościej się nie da. Podam tylko przepis na ciasto, reszta w Waszych rękach! Ciasto na pierogi, różnie robiłam, ale uważam, że tylko mąka, woda , masło daje najlepsze rezultaty. Chodzi tylko o konsystencję ciasta. Nie może być za ścisłe. Mąka
Leśny Zakątek, nie wymagające zdolności kulinarnych przepyszne danie. składniki na około 10 porcji nadzienie 5 łyżek dżemu morelowego 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich skórka starta z 1 cytryny ciasto 2 szklanki mąki 2 jajka 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju 1 łyżka rozpuszczonego masła sos czekoladowy 1 tabliczka mlecznej czekolady
Smakowite Daniaczym wlewamy na masę agrestową. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki aby całkowicie stężał. Umyte i obrane z szypułek truskawki kroimy na połówki, po czym układamy na wierzchu ciasta. Ostatnią, truskawkową galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość gorącej wody o połowę, dokładnie studzimy i odstawiamy do lodówki aby lekko stężała, a następnie lekko tężejącą galaretkę wlewamy na truskawki
Smakowite Daniazapewnią dobrą zabawę #BEZograniczeń . Takie połączenie nie może się nie udać i niewątpliwie zasługuje na #smaknr 1 imprezowego menu. #iloveketchup Składniki (ok. 15 sztuk): 1 płat (25cm x 42cm) ciasta francuskiego 5-6 łyżek Ketchupu Kotlin Pikantnego 1 opakowanie (100g – 120g) cienkich plasterków boczku wędzonego kawałek (ok. 130 g) sera żółtego 1 ząbek czosnku 1-2 łyżeczki ziół prowansalskich
Fitsweet.meCudowne połączenie delikatnie orzeźwiającego ciasta z lekkim, waniliowym kremem i soczystymi ziarnami granatu. Prosta, szybka, a zarazem efektowna babka, zachwycająca intensywnie zielonym kolorem. Postawiona na świątecznym stole stanie się jedyną w swoim rodzaju, smaczną dekoracją i jestem pewna, że nikt nie odmówi sobie przyjemności sięgnięcia po kawałek. Zapraszam również po przepis na różową babkę truskawkową i babkę pomarańczową . Składniki(...)wymieszać. 4) Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną (wcześniej mąkę dokładnie wymieszać z proszkiem i sodą) i wymieszać łyżką tylko do połączenia się składników !!! 5) Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. 6) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50 min – 60 min, do suchego patyczka. 7) Po upieczeniu babkę
Fitsweet.mewysokimi ciachami, po prostu jak będę je piekła następnym razem, to banany pokroję w plastry, i dam mniej śmietany :-) -przepis już po modyfikacji Ciasto pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje. Jest bardzo proste w przygotowaniu, bardzo je Wam polecam :-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI: *Na dużą blaszkę BISZKOPT -6 jajek -3/4 szklanki mąki pszennej tortowej(...)poncz mieszamy ze sobą i ponczujemy pierwszy blat biszkopta. banany kroimy albo wzdłuż albo na grubsze plastry. *Ja następnym razem pokroję w plastry, ponieważ miałam naprawdę wielkie banany i ciasto wyszło mi dość wysokie :-) Ciasno układamy obok siebie, i smarujemy sokiem z cytryny-by brzydko nie ściemniały. Banany zalewamy tężejącą galaretką i wszystko wsadzamy do lodówki, aby galaretka całkowicie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokujuż zapewne wiecie nie jestem mistrzynią cukiernictwa i desery spotkać moćna u mnie niezmiernie rzadko, a jeśli już to są one bardzo proste, nieskomplikowane i szybkie w przygotowaniu. Podobnie rzecz ma się z ciastem które chciałabym Wam dziś zapronować. Jest ono banalne w przygotowaniu, choć może zająć nieco czasu ze względu na galaretkę, która musi osiągnąć odpowiednią konsystencę
Codzienne Gotowaniedlatego nie miałam nawet w planach pieczenia nie wiadomo jak okazałych ciast i ciasteczek. Wręcz przeciwnie, poszłam na totalną łatwiznę. Upiekłam ciasto na maślance oraz ciasteczka uwiecznione na zdjęciach poniżej. Przepis jest banalnie prosty, potrzebne są: 200g kwaśnej śmietany 2,5 szklanki mąki kostka margaryny Wszystko należy zagnieść, włożyć do lodówki
Wrzosowa Polanasię o tym, że nie zmienia on smaku (o ile jest to majonez łagodny bez przypraw) a nadaje wilgotności i puszystości. Jest prosta do zrobienia jak biszkopt a tym razem dodałam do niej przyprawę piernikową. Ciasta z takim dodatkiem robię dość często a na blogu możecie zobaczyć wersję np. z kajmakiem (klik) . * keksówka 30 cm Składniki: 5 jajek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaroku w maju w mojej kuchni niepodzielnie królują szparagi! Uwielbiam je w każdej postaci. Tarta na spodzie z ciasta francuskiego z zielonymi szparagami, kozim serem i chrupiącym boczkiem to szybka i prosta, a zarazem wykwintna przekąska. Sezon na szparagi nie trwa długo, więc gorąco zachęcam Was do kulinarnych eksperymentów z nimi w roli głównej. Składniki: opakowanie gotowego ciasta
Smakowity Blog Kulinarny