domowe łazanki :) Do łazanek użyłam bardzo dobrej jakości Kapustę kiszoną z grzybami firmy Ogródek Dziadunia oraz żeberka . I czegóż można chcieć więcej , pyszne proste w wykonaniu , w sam raz na obiad :) Składniki na ciasto : 2 kopiaste szklanki mąki 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli 2 jajka Farsz : 1 słoik kapusty kiszonej Ogródek
Sama słodycz i szczypta chiliJesienna wersja drożdżowych, cynamonowych bułeczek. Bogato nadziane śliwkami węgierkami, słodkie, lekkie i puszyste. Obłędnie pachnące. Na śniadanie czy deser – idealne. Jeszcze ciepłe smakują najlepiej! Mleko zagotować
Karo in the Kitchennożem czekoladę, W drugiej misce mieszamy mokre składniki,czyli: olej,jogurt,jajko,i rozgniecione widelcem banany, Następnie wszystko mieszamy razem i gotowe-prawda ,że proste? napełniamy nasze foremki do babeczek ok-3/4 naszym ciastem(czyli niepełne) i pieczemy PIECZENIE: Pieczemy ok 20 min w temperaturze 170 stopni i koniecznie z termoobiegiem-bo dzięki termoobiegowi pięknie urosną,można
Swojskie jedzonkowędzony w plastrach wykałaczki śliwkę zawijamy w boczek przekuwamy wykałaczką,pieczemy na papierze do pieczenia do zrumienienia boczku(ok 10-15 min) jest to prosta i przepyszna zakąska a ten chrupiący boczuś..... Kabanosy w cieście francuskim: - kilka kabanosków -1/2 opakowania ciasta francuskiego ewentualnie 3-4 plastry żółtego sera sól(ja dałam taką z młynka grubą do posypania
Swojskie jedzonkoWystąpił pierwszy mały poślizg, mam nadzieję że ostatni, ale techniczne problemy czasem ciężko przeskoczyć. Moje polegały głównie na tym, że mąż wyjechał do Stanów i zostawił
Przepysznik - BLW i nie tylkoTo ciasto mnie naprawdę zaskoczyło. I nie tylko mnie, bo również moją mamę, siostrę, męża i tatę :) Jest niesamowite, zarówno z wyglądu jak i w smaku
Przepysznik - BLW i nie tylkoSezon na rabarbar zaczął się na dobre, trzeba zatem korzystać. U nas w domu najczęściej serwujemy go w postaci rabarbarowego kompotu, ale zdarza mi się też
Przepysznik - BLW i nie tylkocyklu wypieki domowe przedstawiam prosty i szybki przepis na pyszne bułki drożdżowe. Składniki na ciasto - 1 szklanka cukru - 1 opakowanie drożdży - 2 szklanki mleka - 7 żółtek - 6 szklanek mąki pszennej - 1/2 szklanki oleju - marmolada i 1 białko (do wykończenia bułeczek) Składniki na kruszonkę - 1/2 szklanki mąki - 4 łyżki cukru - 50g masła Przepis na ciasto: Do miski dodajemy mąkę, żółtka
upichconasłowami: oryginalność, funkcjonalność, jakość i awangarda. Bez tej firmy moje życie nie było by pełne, serio. W najbliższym czasie mam nadzieję zapolować na jakże proste i aż w swojej prostocie genialne naczynko: forma do ciasta w porcjach. Nie musisz nic kroić od razu robisz ciasto pokrojone na kawałki. Następnie w oko mi wpadła firma Guzzini . Przyznam szczerze, ze wcześniej
Marder&Marder Manufactureprzepis polecam przede wszystkim tym, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę w kuchni. Jest bardzo prosty- zawsze się udaje. Inne szarlotki na tradycyjnakuchnia Składniki na ciasto: ½ kg mąki krupczatki 25 dag margaryny 15 dag cukru 2 żółtka 3 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka smalcu tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy 2 dag cukru pudru Składniki nadzienia jabłkowego
Tradycyjna Kuchniabardzo długo utrzymują świeżość - nawet 5 - 7 dni. Najlepsze są na drugi lub nawet na trzeci dzień po upieczeniu. Ten chleb jest bardzo prosty do zrobienia. Nie wymaga wielu składników, nie trzeba zagniatać ciasta. W środku jest mięciutki nawet drugiego dnia. Polecam wypróbować. Oto jak ja to zrobiłam : Właściwie mąki żytniej nie trzeba przesiewać, ale ja to zrobiłam. Odmierzyłam
apetytnapieczeniedelikatna i miękka, dlatego nie wstawiajmy go z powrotem do blachy tylko połóżmy na paterze lub jakiejś dużej tacy. Ciasto już jest gotowe :) Ciasto trafiło w dziesiątkę. Zniknęło szybciej niż się spodziewałam. Jest proste, nie jest bardzo wyszukane smakowo, jednak jest bardzo eleganckie, minimalistyczne, a smak migdałów i ich lekka chrupkość nadają czegoś niesamowitego :) Moim zdaniem niesamowitą sztuką
JedzeniomaniaProste, smaczne i kolorowe danie! Ja lubię wszystkie dania z ciastem kruchym, drożdżowym, francuskim itd. Niestety figura raczej nie heheheh. Ale zawsze możemy coś pokombinować, żeby odchudzić danie... Dlatego farsz jest tylko warzywny, a ciasto bardzo cienkie. Wyszło Pysznie! Smacznego i zapraszam! CIASTO SKŁADNIKI: - 250 g mąki włoskiej - 100 ml wody letniej - 50 g masła - 2 żółtka - sół
SMYKWKUCHNIElegancka i jednocześnie prosta dekoracja tortu – delikatne róże i boki obłożone okruchami ciemnego ciasta. Dekoracja składa się z 3 elementów: - masy do obłożenia tortu - pokruszonego ciemnego ciasta - masy do wykonania dekoracyjnych kwiatów Masa do obłożenia tortu średnicy 21 cm : 350 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Śmietana i mascarpone powinny być dobrze schłodzone
Trzeci talerzHinduskie, aromatyczne, ostre pierożki... niech Was nie przeraża ilość składników, przepis wbrew pozorom jest prosty, a przygotowanie samosów zajmie nie więcej niż godzinę. Składniki Ciasto: 225 dag mąki 60 g masła pół łyżeczki soli 50 ml jogurtu naturalnego wody tyle, żeby zagnieść elastyczne ciasto Nadzienie: 1 spory ziemniak 2 średnie marchewki kilka różyczek brokułów trochę cieciorki
Kulinarne Inspiracje