Witajcie :) Nie znam takiej osoby która pogardziła by kawałkiem sernika. Dzisiaj taki prosty przepis bez ciasta kruchego którego nie cierpię w sernikach a na herbatnikowym spodzie. Na wierzch zamiast lukru czy polewy czekoladowej proponuję galaretkę z gotowanymi malinami, o tej porze roku to tylko mrożone ale też wybornie smakują. Ciasto jest lekkie i delikatne, do niedzielnej kawki
Sama słodycz i szczypta chiliPiaskowiec to proste w wykonaniu ciasto, które wzbogacone o suszone... Artykuł PIASKOWIEC Z SUSZONYMI OWOCAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEProste i szybkie ciasto bezglutenowe Składniki: 1,5 szklanka mąki ryżowej 1/4 szklanki mąki kasztanowej 1/4 szklanki mąki gryczanej 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju dżem wiśniowy Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, mleko, olej i dżem. Wszystkie składniki połączyłam za pomocą miksera. Mąkę kasztanową można zastąpić
nietadietaDzisiaj coś na szybko czyli Crostata serowo kokosowa . Pyszne i proste w wykonaniu ciasto , sprawdza się szczególnie wtedy gdy mają odwiedzić nas niespodziewani goście
Sama słodycz i szczypta chiliWiśniowa pychotka to proste, nie za słodkie ciasto o intensywnym wiśniowym smaku. Na pewno będzie hitem na każdej imprezie. Pychotka Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 0,75 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa
Cukiernia Pychotkiciasto jest dla tych którzy lubią delikatne i wilgotne wypieki. Ciasto z aromatem kawy, które rozpływa się w ustach. Może wydawać się trudne bo jest kilka warstw jednak jest bardzo proste do zrobienia. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień . Składniki: Biszkopt na spodzie: 6 jajek 6 łyżek cukru 4,5 łyżki mąki pszennej Młyn Kopytowa 1,5 łyżki
Ala piecze i gotujeserem i jagodami . Wszystkie drożdżówki ostatnio piekę z ciasta „Crazy Dough for Everything”, ono króluje w naszej kuchni, polecam np. rogale z makiem , czy bułki . Drożdżowe ciasto jest bardzo proste do wyrabiania, a formowanie drożdżówek z jabłkami to nic trudnego, wałkujemy i kroimy, a potem jemy z apetytem… Polecam! Ciasto na drożdżówki jest słodkie, ale nie bardzo słodkie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędokładnie mieszamy trzepaczką. I nasza polewa gotowa. Ciasto smarujemy pędzelkiem . I wsadzamy do lodówki żeby polewa trochę stężała. *DEKORACJA Gdy polewa trochę stężeje, możemy w fajny i prosty sposób udekorować ciasto:-) Do tego celu potrzebne nam będzie troszkę cukru pudru i foremka dowolnego kształtu i wielkości. Ja wybrałam małą foremkę w kształcie serca. Brzegi foremki "maczamy" w cukrze pudrze
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPowiem krótko: proste, tanie i pyszne ciasto do kawki lub herbatki. Kto jadł jogurtowe ciacho, tego nie trzeba zachęcać :). A ta maluteńka kreseczka na spodzie ciasta to efekt niecierpliwości mojej bandy - zarazy wyciągnęły z piekarnika gorące ciacho :D Smacznego! Składniki: 3 szklanki mąki tortowej, 1,5 szklanki jogurtu naturalnego, 1 ¼ szklanki cukru, 3 duże lub 4 małe jaja
Nie tylko w kuchniKolejny przepis, który znalazłam na grupie kulinarnej i postanowiłam wypróbować to ciasto z połówkami jabłek. Jabłek u mnie dostatek bo mama dba o nasze jabłkowe zapasy. Ciasto jest bardzo proste, ciekawie wygląda i świetnie smakuje. Piekłam je już kilka razy, robi się je szybko ale równie szybko znika.składniki:ciasto2,5 szklanki mąki1 kostka masła lub margaryny (250g(...)szklanka cukru pudruSkładniki przygotować wcześniej aby były w temeraturze pokojowej. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Dodać jajko, masło oraz serek waniliowy. Zagnieść elastyczne ciasto. Następnie ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną częścią ciasta wylepić dno dużej blaszki (42x25). Jabłka obrać pokroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne. Połówki jabłek ułożyć na cieście wgłębieniem
Monia miesza i gotujePrzepyszne i proste ciacho ze śliweczkami. Ciasto nie jest za wysokie ale całkiem ładnie się prezentuje i się nie kruszy. Mojej rodzince tak zasmakowało, że ostatnio piekłam je już trzy razy. Śliweczki są jeszcze dostępne więc pewnie na trzech razach się nie skończy. składniki: ciasto 300 g mąki pszennej, użyłam szennej typ 500 z Młynu Kopytowa 200 g masła
Monia miesza i gotujecebuli, pęczka szczypiorku, oliwy z oliwek, soli, czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Jak już wspomniałem przygotowanie dzisiejszego dania jest niezwykle proste. Rozpocząłem je od przygotowania najbardziej chyba nieskomplikowanego ciasta świata. Do miski dodałem 250 gram przesianej mąki pszennej typu 450, łyżkę oliwy, łyżeczkę soli i 100 ml letniej wody. Całość wyrobiłem na elastyczne ciasto, które konsystencją przypominać powinno ciasto(...)razie gdyby ciasto było zbyt gęste należy dodać do niego więcej wody, a gdyby było zbyt rzadkie - więcej mąki. Ciasto odłożyłem w ciepłe miejsce. Po przygotowaniu ciasta przygotowałem składniki bardzo prostego farszu. Z lodówki wyjąłem creme fraiche, czyli rodzaj francuskiej kwaśnej tłustej śmietany, aby osiągnęła temperaturę pokojową. Creme Fraiche można łatwo przygotować samodzielnie z śmietany 36% oraz kilku łyżek maślanki
Wyprawy kulinarneBlondynkowata bliźniaczka ciemnego brownies. Blondies... Super proste, niebiańsko słodkie ciasto. Bazujace na białej czekoladzie i dodatku kwaskowatych owoców. Podobnie, jak to z mango i orzechami , albo z żurawinami , czy nawet to kokosowe , lub karmelowe , nieprawdopodobnie proste do zrobienia. Deser idealny - zamieszaj, wylej do foremki i piecz. A do pozmywania zostaje często tylko(...)łyżeczki soli 1 szklanka posiekanych truskawek Rozgrzej piekarnik do 170stC. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia, ale tak, by jego brzegi wystawały poza brzegi blaszki - będzie łatwiej wyjać gotowe ciasto. W kapieli wodnej, czyli w szklanej misce ustawionej na garnku z wrzaca woda, tak, by spód miski nie dotykał powierzchni wody, rozpuść czekoladę razem z masłem. Zestaw z kuchenki i wmieszaj
Lejdi of the housedoskonale łączy się z wiśniowym nadzieniem budyniowym oraz cienką warstwą bitej śmietany. Wszystkie smaki są świetnie zrównoważone i sprawiają, że ciężko poprzestać na jednym kawałku. Poza tym ciasto jest niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, więc to kolejny plus, dla którego warto je upiec. Polecam! (Tortownica o średnicy 24-26 cm) Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła
Di gotujeKruche ciasto – niby takie proste, a nie zawsze wychodzi tak idealnie jak byśmy tego chcieli. Nadaje się do kruchych tart i tartaletek, babeczek, spodów do ciast i ciasteczek. Można przygotować je zarówno w wersji słodkiej, jak i słonej albo neutralnej. Dziś pokażę Wam swój idealny przepis na kruche ciasto – zarówno w słodkiej jak i słonej wersji
Ostra na Słodkozimno... myślę, że tutaj wszystkie komentarze są zbędne ! Po prostu kupcie truskawki, teraz są najpyszniejsze, i przygotujcie sobie to delikatne i puszyste ciasto. Jest bardzo proste do zrobienia, a ponieważ jest na zimno nie trzeba uruchamiać piekarnika, co jest ważne, zważywszy, że za oknem upał. Kokosowe ciasto
Kulinarne przygody GatityBaranek to nieodzowny element naszego stołu wielkanocnego. Przygotowanie go jest bardzo proste, wystarczy zwykłe ciasto jak na babkę. Tak więc myślę, że każdemu wyjdzie bez problemu. My co prawda jemy go po świętach, gdy jest jest już mocno wysuszony, ale żal go ruszać, gdy tak ślicznie się prezentuje. Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmałe święto uczcić czymś słodkim i dlatego powstało to ciasto. Do tej pory tylko patrzyłam na jego wykonanie i wydawało mi się strasznie skomplikowane. Nic bardziej mylnego! Ciasto jest mega proste, choć czasochłonne - ale można je wykonywać w tak zwanym międzyczasie - a to jego duuuża zaleta :-) Piętrowiec - metrowiec PIĘTROWIEC - METROWIEC Na ciasto
peggiwkuchniJeśli lubicie ciasta z owocami o lekko kwaśnym smaku to polecam wam to ciasto. Mimo iż jest z kilku warstw to zrobienie tego ciasta jest bardzo proste i w miarę szybko się go robi. Ja co roku robię kilka słoiczków kompotu z agrestu z myślą o tym cieście. My go bardzo lubimy i dlatego dosyć często go robię. Składniki
Ala piecze i gotujesię nie odnaleźć przy jedzeniu tego ciasta). Zamiast śliwek można użyć również innych owoców - ja, jako, że jest sezon na śliwki akurat nimi się posłużyłam ;) Naprawdę polecam! Proste i szybkie ciasto, w sam raz dla osób, które nie mają dużego doświadczenia w kuchni. :) Składniki: KRUCHE CIASTO: (2 porcje. Połowę użyłam do galette, a drugą w woreczek i do zamrażalnika
Jedzeniomaniaprzetworów. A tymczasem zapraszamy na konfiturę truskawkową z mleczną czekoladą. Naprawdę dobra rzecz. Można ją stosować po prostu jako dżem do smarowania kanapek, albo jako dodatek do wszelakich ciast. Wystarczy zrobić prosty biszkopt, przesmarować konfiturą, na górę dać bezę czy bitą śmietanę, albo po prostu trochę świeżych owoców i szybkie i pyszne ciasto gotowe. KONFITURA TRUSKAWKOWA Z CZEKOLADĄ MLECZNĄ
Marder&Marder ManufactureKrajanka krówkowa z orzechami Kruche ciasto na spodzie i wierzch wypełniony chrupiącymi orzechami i polewą ze słodkich krówek! Które dziecko nie byłoby tym zachwycone?! Jabłkowe odwracanki Proste odwracanki z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Tarteletki z panna cottą, malinami i borówkami Babeczki ze świeżymi owocami i puszystą panna cottą przypominającą konsystencją budyń - jednak zupełnie inną w smaku
Moje QulinariaDawno mnie tutaj nie było, ale mam nadzieję, że wkrótce nadrobię wszystkie zaległości. Dzisiaj publikuję prosty przepis na ciasto bez pieczenia, na dość popularne ciasto 3 bit.Ciasto przygotowuje się z półproduktów, chociaż można pokusić się o przygotowanie własnych ciasteczek, budyniu i kajmaku. Decyzja należy do Was. Ciasto jest bardzo smaczne, jeśli ktoś nie zna to gorąco zachęcam do wypróbowania!Ciasto
coolinarnastrefa.blogspot.commoże je własnoręcznie :)Składniki:- 1 opakowanie ciasta francuskiego- 5 parówek- 5 dużych albo 10 małych plasterków sera- sos barbecue- 1 jajko Przygotowanie naszego dania jest nad wyraz proste - najpierw rozwijamy ciasto i, najlepiej przykładając do niego jedną parówkę, wymierzamy odpowiednią jego ilość, pamiętając o zakładkach na boki. Gdy wszystko mamy odmierzone, ciasto kroimy na odpowiedniej wielkości prostokąty i smarujemy
Kulinarne zapędy Kokosa