Domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu

Domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu

Domowy mus jabłkowy z nutą cynamonu

Domowy mus jabłkowy pachnący cynamonem. W zależności od pożądanej konsystencji mus jabłkowy miksujemy blenderem lub ugniatamy widelcem/ugniataczem do ziemniaków. Gotowy mus jabłkowy można przełożyć do słoików i zawekować. Używać jako składnik do ciast, deserów, naleśników. Składniki: 3 kg jabłek 2-3 łyżki cukru 1 laska cynamonu ziarenka z 1 laski wanilii 3/4 szklanki wody 2 łyżeczki soku z cytryny   Przygotowanie: Jabłka obrać, pokroić w ósemki a następnie w kostkę. Wrzucić do szerokiego, dużego rondla. Wsyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

mojadelicjamojadelicja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, mus, naleśniki, ciasto, desery, deser, ziemniak, słoik, ziemniaki, naleśnik, ciasto na naleśniki, pyszne ciasto, przetwory, koktajle, proste ciasto, jak zrobić wodę z cytryna, łatwe ciasto, ciasta z jabłkami, prosty deser, deser z owocami

Inne przepisy z Moja Delicja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.