Najlepsze letnie ciasto z owocami – same proste składniki, nic wymyślnego. Bo babcie zawsze wiedziały co dobre. Gwarantuję Wam, że większość ciasta zniknie jeszcze, gdy będzie ciepłe. Zrobiłam je dokładnie tak jak kiedyś – użyłam tylko cukru z wanilią zamiast tego wanilinowego. Postawiłam na połączenie moreli, truskawek i borówek – akurat takie owoce były w pobliskim sklepie
Poezja smakunich jabłecznik. Z poniższego przepisu skorzystałam po raz pierwszy i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona. Dodatek serka waniliowego sprawia, że ciasto wychodzi zupełnie inne w smaku, bardziej jakby delikatne. Do tego przygotowanie go jest proste i bardzo szybkie. Ciasto: 2,5 szklanki mąki 250 g masła 150 g waniliowego serka homogenizowanego 2/3 szklanki cukru pudru 2 opakowania
Smaki Na TalerzuKolejny przepis na ciasto bez pieczenia z użyciem herbatników. Ciasto 3 bit jest dość słodkie, ponieważ zawiera masę korówkową. Ciasto to jest dość proste w wykonaniu i bardzo szybkie. Mi przygotowanie zajęło niecałe 30 minut. Składniki na ciasto 3 bit bez pieczenia. puszka masy korówkowej herbatniki, ja zużyłam 500 g herbatników na blaszkę 20 cmx30
Pani domowaSezon na truskawki jest dość krótki, co zrobić aby cały rok jeść ciasto z truskawkami? To proste wystarczy użyć dżemu truskawkowego zamiast nich, to zawsze jakieś wyjście. Dziś zapraszam na ciasto truskawkowe którym można się uraczyć nawet w zimę. Piekłam w blaszce o wymiarach 25 cm x 42 cm. Czytaj więcej
PychotkaaaMojprzepisna.pl | Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia Po krótkiej przerwie zapraszam na ciasto mega słodkie, chyba najsłodsze ciasto na blogu. Bardzo proste i szybkie, można przygotować na godzinę przed imprezą, jednak najlepiej smakuje mocno schłodzone. Ciasto karmelowe z orzechami bez pieczenia, to będzie mały hit tej jesieni. Przepis na dużą, rodzinną blachę. Składniki na blachę
moj przepis nasię powstrzymać i nie kroić jeszcze ciepłego ciasta, szczególnie jak to jest szarlotka lub sernik. Mi, zapach sernika kojarzy się z kawiarnią czy cukiernią. Sernik to specyficzne ciasto. Z jednej strony proste do zrobienia, z drugiej niekoniecznie. Pamiętajcie, żeby zawsze wszystkie składniki jakich używacie do ciasta, miały temperaturę pokojową. Jeśli lubicie serniki z bezą czy też owocami
Mieszam w Garnkuulubione ciasto każdego dziecka. Czekoladowy smakołyk z dodatkiem zdrowych i słodkich owoców. Klasyczny murzynek, jest prosty do przygotowania, sprawdźcie sami. 1h 10min 10 Składniki: 5 jajek 1 szklaka cukru 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki kakao 1/2 kostki masła 3 łyżki oleju 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 duże gruszki W rondelku(...)Przelewamy ją do wysmarowanej masłem i opruszonej mąką lub bułką tartą formy, wtykamy gruszki i pieczemy przez ok. 45-50 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Proste, ale i smaczne ciasto. Można je posypać cukrem pudrem i startą na dużych oczkach czekoladą:) SMACZNEGO Marcin
Ania i Marcin gotująCześć Wszystkim! Czas na coś deserowego, słodkiego i pełnego kalorii, ale tych dobrych kalorii, takie z moich ciast są dobre i smaczne! Biszkoptowo-babkowe ciasto, tak uniwersalne i proste do zrobienia, że aż grzech się nie skusić i nie upiec. Więc na ciasto potrzeba nam : 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki masła 3 całe
Kuba GotujeWszystkim, którzy lubią rabarbar polecam przepis znaleziony na blogu Mała Cukierenka . Ciasto jest pyszne i proste w sam razy do poobiedniej kawki :) Składniki (na tortownice o średnicy 23 cm): Ciasto (będzie lepiej, gdy składniki będą w temperaturze pokojowej): 60 g margaryny 3/4 szklanki jasnego brązowego cukru (możemy zastąpić białym) 1 opakowanie cukru wanilinowego
cucinareCiasto biszkoptowe z jagodami... Puszyty, słodki biszkopt. Kwaśne, soczyste jagody. Wierzch posypany cukrem pudrem. Proste, szybie i pyszne ciasto! Smacznego! Składniki: 4 jaja; 1 szklanka cukru; 1,5 szklanki mąki pszennej; 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; 1 łyżka octu spirytusowego; 2 łyżki wody; 3 łyżki oleju; 1 szklanka jagód; Cukier puder do oprószenia po wierzchu; Margaryna + mąka
Gospodyni MiejskaBardzo pyszne i banalnie proste w przygotowaniu rafaello na waflach, może zastąpić niedzielne ciasto do kawy i być bardzo smaczną przekąską na deser. Przygotowanie takiego smakołyku trwa krótką chwilę a efekt końcowy bardzo pozytywnie zaskakuje. składniki 4-5 prostokątnych całych wafli 2 pokruszone wafle 1/2 l śmietanki 30% 200 g wiórków kokosowych 2 tabliczki białej czekolady
Smakowite DaniaBardzo pyszne i banalnie proste w przygotowaniu rafaello na waflach, może zastąpić niedzielne ciasto do kawy i być bardzo smaczną przekąską na deser. Przygotowanie takiego smakołyku trwa krótką chwilę a efekt końcowy bardzo pozytywnie zaskakuje. składniki 4-5 prostokątnych całych wafli 2 pokruszone wafle 1/2 l śmietanki 30% 200 g wiórków kokosowych 2 tabliczki białej czekolady
Smakowite DaniaJeżeli macie ochotę na śniadanie w zupełnie nowym wydaniu, proponuję Wam bardzo prostą mini tartę z ciasta francuskiego. Dodatkami, takimi jak jajko, czy boczek, podniesiemy kaloryczność potrawy, co pozwoli nam nabrać nieco energii. 30 min 2 składniki: ciasto francuskie 2 plasterki boczku 4-5 plasterków pomidora 5 dag sera żółtego szczypiorek 2 jajka sól, pieprz wykonanie: Z ciasta francuskiego
Ania i Marcin gotująNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Ciastem zachwyciłam się u koleżanki, jest jagodowe, proste i szybkie w wykonaniu, a do tego puszyste, czyli idealne do popołudniowej kawy :D Składniki ( forma 34x25cm): 6 jajek 1 ½ szklanki drobnego cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka soku z cytryny lub limonki 1 łyżeczka startej skórki(...)cytryny i skórkę cytrynową, wszystko ucieramy na jasną masę następnie partiami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i solą, miksujemy na niskich obrotach, na koniec dodajemy olej ciasto przekładamy do formy ( 34x25cm) wyłożonej papierem do pieczenia, górę posypujemy jagodami pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C do suchego patyczka. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
Słodkie zapomnienieJabłka ładnie puściły sok , teraz do jabłek w misce dodaję pozostałe składniki ciasta : jajka , mąkę , rodzynki , orzechy włoskie , sodę , proszek do pieczenia . Całość mieszam tak żeby wszystkie składniki dokładnie się wymieszały . Pieczenie ciasta Dziad : Ciasto przekładam do foremki wysmarowanej tłuszczem i wyrównuję górę łyżką . Blaszkę z ciastem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę(...)grzanie góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy ciasto jest upieczone to można wbić w ciasto patyczek od szaszłyka lub wykałaczkę i jeżeli po wyjęciu patyczek jest suchy to znaczy że ciasto jest upieczone . Ciasto dziad jest gotowe i jak pisałam na wstępie bardzo proste w przygotowaniu . Życzę udanych wypieków i smacznego . Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujeProsta i przepyszna Szarlotka: Szukasz ciasta na spotkanie w szerszym gronie? Szarlotka z tego przepisu to najlepsze co może cię spotkać, idealnie smakuje z kubkiem ulubionej kawy lub herbaty. Szarlotka składniki: 400 g mąki pszennej 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła(...)mogą to być odmiany zbyt soczyste, ponieważ puszczają za dużo soku i znikają w cieście. Reszta to już pestka, należy postępować wedle wskazówek a szarlotka wyjdzie przepyszna Nie ma chyba bardziej klasycznego ciasta niż szarlotka, no może w szranki stanąć może tylko sernik (link) . Ale w tym okresie
kuron.com.pltradycyjne wypieki. Wówczas stawiam na proste rozwiązania jakimi są ciasta bez pieczenia. Dziś przychodzę do Was z przepisem na szybką kremówkę z malinową konfiturą. Pyszny krem (a la karpatkowy), konfitura dla przełamania smaku i paluszki francuskie. Kilka prostych składników, a jaki smaczny efekt Osobiście uwielbiam kremówki i te tradycyjne i te szybkie(...)francuskich – u mnie domowy syrop imbirowy z nutą cynamonu (z tego przepisu ), ale możecie wykorzystać wodę z sokiem z cytryny, herbatę itd. nieduża ilość cukru pudru do oprószenia ciasta *zamiast paluszków francuskich możecie również upiec dwa płaty ciasta francuskiego, które będą stanowić spód i wierzch kremówki Przygotowanie: Spód blaszki (u mnie tortownica) wykładamy paluszkami francuskimi (najlepiej niektóre połamać). Uwaga
Słodkie okruszki