To zdecydowanie najprostsza wersja baby drożdżowej jaką kiedykolwiek robiłam i zapewniam, że każdemu powinna się udać. Dodatkowo można ją przygotować w wersji bez laktozy, dodając zamiast mleka wodę i dobrej jakości margarynę roślinną i uwierzcie mi w takiej wersji również będzie pyszna Z aczyn: pół szklanki ciepłego mleka (lub wody w wersji bez laktozy) łyżka cukru pół szklanki mąki pszennej 50 g świeżych drożdży W dużej misce umieszczamy pokruszone drożdże zasypujemy cukrem, gdy zaczną się rozpuszczać... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...