GRILLOWANE GRUZIŃSKIE CHACZAPURI Z KIEŁBASĄ

GRILLOWANE GRUZIŃSKIE CHACZAPURI Z KIEŁBASĄ

GRILLOWANE GRUZIŃSKIE CHACZAPURI Z KIEŁBASĄ

Chaczapuri to gruziński placek z serem. Sama potrawa jest bardzo prosta bo jest to ciasto drożdżowe z farszem serowym. My w tym postanowiliśmy nadać grillowaniu troszkę gruzińskiej nuty i ugrillowaliśmy placki. CIASTO: 500 g mąki pszennej 2 łyżeczki drożdży suszonych 200 ml mleka 100 ml wody 1,5 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy 1 łyżka ulubionych ziół (u nas oregano) 1 kiełbasa grillowa FARSZ: 250 g sera capri 1 kulka mozarelli bazylia świeża DODATKOWO: dip czosnkowy pomidorki kiełbasa sól pieprz Mąkę mieszamy z dr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.