Oto kolejny obiecany mazurek (jeszcze zeszłoroczny) . Połączenie pysznego migdałowego ciasta ze słodkim kajmakiem jest po prostu genialne. Takie proste a jakie smaczne. Polecam na Wielkanoc :) Ciasto kruche: 300g mąki pszennej 50g mielonych migdałów 100g cukru pudru kostka masła jajko szczypta soli Ciasto na rant: 150g miękkiego masła 100g cukru pudru 2 jajka 250g mąki pszennej 50g mielonych migdałów ziarenka z 1/2 laski wanilii puszka masy kajmakowej migdały i kandyzowane wiśnie do dekoracji Ciasto kruche: ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...