Makowiec na kruchym cieście Czekoladowiec na orzechach Marmoladnik Makowiec z jabłkami Puchaty sernik Helenki Sernik bardzo puszysty Sernik czekoladowy na pierniku Mięsa na obiad: szynka z dzika z warzywami potrawka z królika z warzywami wieprzowina po żołniersku gulasz z indyka z papryką i marchewką kurczak z zielonym groszkiem kurczak z warzywami z piekarnika Zupy: barszcz czerwony w nowej wersji owocowa
Proste Potrawykawałek selera naciowego 1 mała czerwona papryka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 kostka bulionowa drobiowa 1 łyżka mąki pszennej kilka łyżek oleju pieprz,sól … Czytaj dalej Potrawka z serc indyczych
gotuj ze mnąpyszna zupa kalafiorowa, pstrąg smażony i surówka z marchewki i jabłka << < pyszna zupa kalafiorowa, halibut smażony i surówka z selera << < pyszna zupa kalafiorowa, potrawka z kurczaka z warzywami z ryżem i sałatą rzymską<< < pyszna zupa kalafiorowa, pulpeciki z indyka w sosie koperkowym, tłuczone ziemniaki i buraczki zasmażane<< < Smacznego
Moja Książka Kucharskawraz z ziemniakami stanowiła podstawowe warzywo powszechnie uprawiane w całym kraju. Puree z brukwi podaje się z rybami i mięsem lub dodaje się ją do zup i potrawek. Brukiew można także upiec, lub zetrzeć i przygotować z niej placuszki. Jak widzicie polecam wypróbować to warzywo, ponieważ jest wszechstronne i bardzo smaczne. Puree z brukwi Składniki: 1 większa
Codzienne Gotowaniepowinnam zmienić nazwę zupy z "jesiennej" na "zimową". Choć tak na prawdę nadaje się na te obie pory roku bo dzięki przyprawom przyjemnie rozgrzewa :) Danie jednogarnkowe - zupa, tudzież potrawka, w zależności od tego, jaką gęstość preferujecie. Dodatkowo syta - za sprawą kurczaka i ryżu oraz aromatyczna. Chyba to dobra pora na publikowanie takich przepisów ;) Tym bardziej, że z końcem listopada będę
My simple kitchenwiem jak wy, ale ja mam strasznie duży sentyment do buraczków zasmażanych. Uwielbiam je! Buraczki kojarzą mi się z przedszkolem, kiedy to mieszałam czerwoną breję z potrawką z kurczaka. Smakowało najlepiej W domu zaś, buraczki w tej odsłonie, były dość częstym dodatkiem do niedzielnego kuraka albo mieloniaczków. Ojjjj mniam. Buraczki zasmażane mają to do siebie, że doskonale komponują się
Mieszam w GarnkuJest kilka potraw, do których często wracamy. Taka potrawka od zawsze kojarzy nam się z sosem śmietanowym, marchewką i groszkiem. Pyszna klasyka. Tym razem postanowiliśmy troszkę poeksperymentować i wyszło mega! Polecamy. Składniki 500 g pieczonego mięsa z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew 1/2 słoika selera konserwowego 1 szklanka mrożonego groszku 1/3 kalafiora 3 łyżki oleju rzepakowego
R'n'G KitchenSzybki ryż z kurczakiem i papryką to danie, które wykonanie dosłownie w kilkanaście minut. Najlepiej smakuje podany zaraz po przygotowaniu, jednak możecie je podgrzać następnego dnia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!możecie użyć mięsa czy zielonego groszku, fajnym pomysłem jest też ser opatulony chudym, wędzonym boczkiem lub szynką parmeńską. Do czego podać? Przede wszystkim do wszelkich mięs, gulaszy czy potrawek. U mnie był to kurczak w sosie warzywno pomidorowym, a gdy zostało, zjadłam z duszoną rybką. Na pewno zrobię powtórkę, ale poczekam na jakąś fajną okazję, gdy w domu
Kuchnia w czekoladziestół. Chcesz mieć z porzeczkami, przypraw w ten sam sposób zamiast agrestu porzeczki. W czasie warsztatów, oprócz mostka przygotowaliśmy także (oryginalna pisownia): zupę rakową na sposób francuski potrawkę baranią z świeżymi ogórkami ozór wołowy z sosem polskim auflauf z pary z jabłkami budeń z wątróbki jesiotra z sosem rumianym ostrygi faszerowane żabki w frykasie placuszki karlsbadzkie do herbaty makaroniki
Kulinarne przygody Gatitypapryką. Gotujemy pod przykryciem ok. 25 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy ugotowaną ciecierzycę i kontynuujemy gotowanie przez kolejne 5 minut. Przygotowaną potrawkę podajemy z ryżem lub kaszą. **** PREPARAZIONE Tagliate il petto di pollo a dadini, quindi infarinate i pezzi di pollo. Scaldate una padella con 2-3 cucchiai di olio
La grande e la piccola cuocaZnowu zacznę od tego, że kupiłam w końcu kurczaka zagrodowego. I na nim to ugotowałam wywar. Później powstała potrawka, kurczak tikka masala, trochę dostały koty. Zupa jak dla mnie jednak wygrała. Jak to My powiedział: trochę oszukana grochówka. W sumie taki miałam zamysł. Zupa częściowo zjedzona, częściowo zawekowana. Niedługo wywróci nam się życie do góry nogami, będzie mniej czasu
Kardamonovychwilę smażymy. Dolewamy zimny rosół, znowu dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Do sosu wrzucamy pieczarki, mięso z podudzi, sok z cytryny, śmietanę, cukier, sól i świeżo mielony pieprz, chwilę gotujemy. My potrawkę jedliśmy z ryżem i mizerią
Kardamonovysoczyste kawałki piersi kurczaka w aromatycznej słodko-ziołowej śmietance. Pyszne danie do makaronu, ziemniaków, kasz, ryżu. Jak to mój brat określił najlepsze danie z kurczakiem jakie jadł no no! Potrawkę podałam z ziołowymi pieczonymi ziemniakami oraz ostrzejszą surówką z pora, która nadawała wyrazistszy smak całemu daniu. Pasowała idealnie! Zawsze do delikatnie przyrządzonych mięs, szczególnie w śmietanie lub bardziej na słodko
Zasmakuj Kuchni