kurczaka 1 słoik pędów bambusa 1/2 cukinii 1 garść grzybów mun kilka pieczarek 1 cebula 1/2 marchewki 1 łyżka mąki ziemniaczanej makaron ryżowy sos sojowy sos … Czytaj dalej Potrawka orientalna
czarrna od kuchnijest daniem kuchni gruzińskiej. To danie z ziemniaków i choć nie są one narodowym warzywem Gruzji, odkąd przybyły tutaj zagościły się na zawsze. Stąd danie o którym mowa czyli potrawka z ziemniaków lub raczej omlet z ziemniaków. Przepis z książki z "500 potraw z ziemniaków" z 1984 roku . Jest pyszny i delikatny, polecam Kaurma z Gruzji. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebiałej kawałek pora 1 duża marchewka 3 łodygi selera naciowego 100 g soczewicy 200 g pieczarek 100 g koncentratu kminek mielony majeranek czosnek niedźwiedzi jarzynka słodka … Czytaj dalej Potrawka bezmięsna
czarrna od kuchniObiad z pozostałości po rosole, prosty i smaczny. My zawsze potrawkę wchłaniamy z ryżem i burakami. Tola też trochę podziubała, aczkolwiek nie zmuszam jej jakoś szczególnie do jedzenia mięsa :). Składniki: 1 duża ugotowana ćwiartka z kurczaka 200 g mrożonej marchewki z groszkiem 2 szklanki rosołu 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki soku z cytryny
KardamonovyUgotowałam rosół, oczywiście na kurczaku zagrodowym, innych już nie kupuję. I tak od razu zaczęłam kombinować co zrobić z mięsem. Potrawka - wiadomo, zupy zawekowałam, z piersi postanowiłam zrobić sałatkę. Wyszła całkiem spoko. Nadal jednak bardziej wolę typową zieleninę od tego typu sałatek, ale od czasu do czasu chętnie wchłonę i takie. Poza tym lubię połączenie ananasa, czosnku i natki
KardamonovyCzęsto zastanawiam sięco zrobić z mięsa z rosołu,którego zawsze mam sporo,czasem robię potrawkę ,czasem piekę pasztet,ale tym razem zrobiłam kotleciki,wyszły pyszne,mięciutkie,szybki obiad i nic się nie zmarnuje,polecam
Swojskie jedzonkodekoracji Przepis na dietetyczna zupę marchewkową Wszystkie składniki gotujemy aż marchewka będzie miękka. Podajemy zupę z marchewką pokrojoną w plasterki i szczyptą koperku do dekoracji. Kiczeri Kiczeri to potrawka z ryżu i fasoli mung wykorzystywana w ajurwedyjskich kuracjach oczyszczających wzmacniających organizm. Strączki i podrażniony brzuszek nie idą w parze, ale żółta mung w formie dahl, czyli żółte połówki mung
Ugotowane pozamiatanejeszcze bardziej charakterystycznej barwy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na talerz wykładamy makaron, zalewamy rosołem wołowym i całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zobacz jak zrobić: Potrawka z kurczaka ze szpinakiem Smacznego! Artykuł Aromatyczny rosół wołowy pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zalegające w domu jedzenie, a mam dużo warzyw i pełne szafki suchych produktów, postanowiłam przygotować proste, jednogarnkowe danie kuchni indyjskiej - dhal z czerwonej soczewicy z dynią . Aromatyczna, lekko pikantna potrawka z soczewicy okazała się wspaniałą, rozgrzewającą potrawą na ponury, zimowy dzień. Dhal z soczewicy to proste, jednogarnkowe danie, które zasmakuje każdemu! Gorąco polecam! Dhal z czerwonej soczewicy z dynią Składniki
Codzienne GotowanieKurczak w sosie z warzywami. Filety z kurczaka w sosie z warzywami. Proponowałam Wam kiedyś podobny przepis na pysznego indyka w potrawce z marchewka i groszkiem , . Jednak najwięcej odsłon na blogu oprócz zrazów wołowych zawijanych, golonki z wody ma Pierś kurczaka zapiekana z warzywami. dzisiaj przyszła pora na kolejny hit obiadowy: filety z kurczaka w sosie z warzywami Soczyste
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękuchni. Bardzo lubię faszerować tym serkiem małe marynowane papryczki . A co zrobić z wodą, która zostaje po odsączeniu jogurtu? Nigdy jej nie wylewam, dodaję ją do zup lub do potrawek mięsnych czy też warzywnych. Składniki 400 ml jogurtu naturalnego, może być grecki 300 g koziego twarogu kanapkowego 1 łyżeczka suszonych ziół z pomidorami “Suszone pomidory z chili
Tajemnice Smakużeby przejeść jej dużą ilość w sezonie, dodaję ją do różnych potraw. Tym razem przygotowałam danie jednogarnkowe z fasolką szparagową, mięsem i warzywami. To trochę taki gulasz, trochę potrawka lub bardzo gęsta zupa. Jak kto woli. Najważniejsze, że smaczne. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600g mięsa wieprzowego (u mnie schab) ok. 300g fasolki szparagowej 1 puszka białej fasoli
Waniliowe Improwizacjepierwsze z dań. Podaję je ze świeżym i chrupiącym pieczywem lub dodatkowo z grzankami. Takie zupy często zagęszczam zacierkami pszennymi domowej roboty. Taka potrawa będzie więc nawet dla niektórych potrawką czy już prawie gulaszem. Dziś właśnie przepis na taką gęstą zupę zacierkową na mięsie wieprzowym. Oto on: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 600g szynki wieprzowej 5 marchewek 2 pietruszki
Waniliowe Improwizacjegulasz to jednego dnia podaję go z ziemniakami, a następnego dnia z kaszą, ryżem lub makaronem. Zostają mi ziemniaki to gotuję kopytka. Mięso w sosie, mięsny gulasz czy mięsna potrawka to danie, które wystarczy na kilka dni. Poza tym mięsny obiad jest pożywny i odżywczy. Obok mięsa można dodać do sosu, soczewicę, fasolę i warzywa. Jeśli bardzo lubicie wszelkie fasole
codojedzenia