Już dawno chodziła za mną taka potrawka. Całe wieki jej nie robiłam, a przecież jest taka pyszna i szybka do zrobienia. Polecam nie zwlekać i zabierać się do pracy :-) Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem sól, pieprz mąka bulion / rosół / woda do podlania śmietanka 30% (u mnie 1/3 szklanki) siekany koperek olej
Kuchnia domowa Anidanie, które można podać na obiad dla całej rodziny. W towarzystwie gotowanych ziemniaków, makaronu czy kaszy oraz ulubionej surówki będzie stanowić sycący posiłek, który skusi nawet największego niejadka. Taka potrawka z kurczaka jest stosunkowo lekka i stanowi świetny sposób na przemycenie warzyw do codziennej diety. Można je również odgrzać na drugi dzień, będzie smakować równie dobrze. Jak przygotować kurczaka
e-PrzepisyKulinarnekategorii mięso, łatwo można się domyśleć, że zdecydowanie bliżej mi do mięsa drobiowego niż wieprzowego czy wołowego. Jeśli jednak miałabym być szczera, bardzo lubię wszelkiego rodzaju gulasze i potrawki. Do przygotowania gulaszu zwykle sięgam po łopatkę czy karkówkę, ale gulasz na schabie również bardzo lubię. Zwłaszcza taki odgrzewany, na drugi dzień. Gulasz ze schabu i kiełbasy to jeden z tych
Smaki Na TalerzuJaką zupę najlepiej podać na rodzinny obiad 11 listopada, czyli w Święto Niepodległości? Na Świętego Marcina najlepsza jest gęsina, więc dziś będzie krupnik na gęsinie, czernina i potrawka z gęsich żołądków w sosie pieprzowym! A więcej przepisów z gęsiną znajdziesz tutaj! Gęsina na Świętego Marcina – najlepsze przepisy CZERNINA Składniki włoszczyzna sól, majeranek, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie pół kilo
Ugotowane pozamiatanekurczaka 1/2 brokuła 20 dkg pieczarek 1 puszka fasoli 25 dkg brukselki 1 słoik domowego przecieru pomidorowego lub słoiczek koncentratu 1 cebula sól, pieprz słodka papryka, … Czytaj dalej Potrawka drobiowo-warzywna
czarrna od kuchnistarsze :) Danie, które Wam zaprezentuję jest typowe dla regionu. Proste, a co najważniejsze nie ma jednego składu, bo jego nazwa oznacza tyle, ze wszystko się gotuje. Trochę taka potrawka warzywna, tyle, że tu się nie zagęszcza. Składniki: - ziemniaki - fasola szparagowa - papryka - marchewka Wykonanie: Warzywa kroimy w odpowiadające nam wielkością części, które lekko podsmażamy. Dodajemy trochę wody i dusimy
Kryzysowa Książka Kucharskaczerwona papryka 1/2 cukinii 1 puszka fasoli 1 słoik krojonych pomidorów sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie, curry szczypta cukru 1 łyżka czuszki (ostrej … Czytaj dalej Szybka potrawka drobiowa
czarrna od kuchniczerwona papryka 1/2 cukinii 1 puszka fasoli 1 słoik krojonych pomidorów sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie, curry szczypta cukru 1 łyżka czuszki (ostrej … Czytaj dalej Szybka potrawka drobiowa
czarrna od kuchnidorsza 1/2 marchewki 1 mała cebula pędy bambusa z zalewy garść grzybów mun 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 150 g ryżu garść orzeszków … Czytaj dalej Orientalna potrawka z rybą
czarrna od kuchniRyba po bałkańsku Przepis tutaj (KLIK) Soczyste i delikatne kawałki dorsza w pysznym rumianym cieście, zanurzone w wyrazistym sosie warzywnym. To zestawienie smakuje naprawdę rewelacyjnie, przepis warty wypróbowania! Potrawka z kurczakiem Przepis tutaj (KLIK) Pyszny i szybki obiad jednogarnkowy dla całej rodziny. Soczyste warzywa, duszone z kurczakiem w aromatycznym, kremowym sosie. To danie super smakuje podane z ryżem. Polecam
Blog z Apetytemobiad. Problem polegał na tym, że tabory z prowiantem utknęły gdzieś po drodze. Kucharz wszedł do Marengo, złapał co było pod ręką i w ciągu pół godziny przyrządził legendarną potrawkę z kurczaka w pomidorach z grzybami i rakami. Tyle legenda. Badacze tematu udowodnili, że danie nie mogło powstać pod Marengo, bo nie było tam składników występujących w potrawie, poza
Niedzielny kucharzDelikatne mięso z piersi z kurczaka jest zdrowym, lekkim i niskokalorycznym źródłem dobrze przyswajalnego białka. To wyjątkowo uniwersalny produkt, na bazie którego można przygotować chrupiące kotlety, lekkie sałatki, pożywne potrawki i aromatyczne zupy. Występuje w niemal każdej kuchni, a szczególną rolę odgrywa w kuchniach azjatyckich, gdzie jest częstym dodatkiem do wielu potraw. Przedstawiamy szybki przepis na pierś z kurczaka
Kuchennyviral.pl