potrawka - 1752 przepisów (strona:36/117)

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym 45

świątecznym czasie po nią sięgają. A szkoda, gdyż śmiało można się nią zajadać przez okrągły rok. Jest smacznym dodatkiem nie tylko do żurku ale także do zapiekanek, pieczeni, potrawek, można ją zapiekać z dodatkiem warzyw oraz gotować. W takiej najprostszej formie czyli gotowanej, białą kiełbasę lubię podawać na śniadanie bądź na kolację z dodatkiem pieczywa oraz jakiegoś sosu. Jest

MeCooks
Prezenty dla kucharza 43

zwykłych, tradycyjnych patelniach. Lekka, o dużej średnicy, z lekko podniesionym rantem – naprawdę wygoda i komfort smażenia. 4 Szklany garnek Żaroodporny Wspaniale prezentują się w nim zupy, gulasze, potrawki, sosy i dania warzywne. Rewelacyjny do serwowania, niezastąpiony jako rekwizyt do stylizacji zdjęć kulinarnych. 5 Urządzenie do popcornu To jest maszyna na miarę naszych czasów. Jest nieduża i niedroga, łatwa

Dorota Smakuje
Kotlety z indyka z warzywami 35

tłuszczu w kotletach z indyka z warzywami, tyle co w mięsie! Polecam też inne potrawy z indyka: – Rolady z indyka pieczone z rozmarynem – Satay z indyka pikantny – Indyk w potrawce – Dietetyczny indyk z kaszą i warzywami – Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – klopsiki w sosie koperkowym Z mielonego mięsa z indyka polecam zrobić na obiad pyszne pieczone kotlety mielone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rosół z koguta 28

rosół z kurczaka. Długo czas gotowania jest kluczowy, aby wydobyć z mięsa i kości maksimum smaku. Pozostałe mięso z rosołu można wykorzystać do innych dań, na przykład do sałatek, potrawki lub jako dodatek do kanapek. Zobacz także 5 kreatywnych przepisów na wykorzystanie mięsa z rosołu ( przepis tutaj>>> ) Rosół podaje się najczęściej jako pierwsze danie, często z makaronem

Moja Książka Kucharska
Bigos odchudzony 29

Bigosik jest potrawką bez kapusty, z pokrajanego drobno mięsa,  z sosem kwaskowatym, zwykle z dodaniem jabłek.                                                                  Z.Gloger, "Encyklopedia staropolska"  "Warto wspomnieć, że jeszcze w XVII

Kulinarne przemyslenia
Kotlety z udek kurczaka z kością 56

pałki. Mięso z udka kurczaka bez kości czy z kością jest wyjątkowo smaczne, soczyste i delikatne. I moim skromnym zdaniem dużo lepiej smakuje z ryżem i warzywami czy w potrawce niż pierś. Luz, o gustach się nie dyskutuje, każdy robi jak lubi, a ja podrzucam pomysł na soczyste kotlety z kurczaka z kością. Kogo nimi częstuję, mówi o, takich

Dieta moja pasja
Ciasto SPECJAŁ – najsmaczniejsze ciasto orzechowe z kremem 64

ziemniakami Jesienne ciasta i desery, które warto przygotować (+15 PRZEPISÓW) Koktajl na odporność – shot z kurkumą i imbirem Przepisy na zdrowe przekąski dla dzieci do szkoły Jednogarnkowa potrawka z soczewicą i ziemniakami

Via Gusto
Pierogi z kurkami, oscypkiem i ziemniakami 39

ziemniakami Jesienne ciasta i desery, które warto przygotować (+15 PRZEPISÓW) Koktajl na odporność – shot z kurkumą i imbirem Przepisy na zdrowe przekąski dla dzieci do szkoły Jednogarnkowa potrawka z soczewicą i ziemniakami Taborety gazowe – 4 wyjątkowe korzyści, które zapewniają. Sprawdź

Via Gusto
Jesienne ciasta i desery, które warto przygotować (+15 PRZEPISÓW) 41

najnowsze przepisy Jesienne ciasta i desery, które warto przygotować (+15 PRZEPISÓW) Koktajl na odporność – shot z kurkumą i imbirem Przepisy na zdrowe przekąski dla dzieci do szkoły Jednogarnkowa potrawka z soczewicą i ziemniakami Taborety gazowe – 4 wyjątkowe korzyści, które zapewniają. Sprawdź! Sałatki i dania z makaronem – zobacz 10 przepisów

Via Gusto
Koktajl na odporność – shot z kurkumą i imbirem 28

odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Koktajl na odporność – shot z kurkumą i imbirem Przepisy na zdrowe przekąski dla dzieci do szkoły Jednogarnkowa potrawka z soczewicą i ziemniakami Taborety gazowe – 4 wyjątkowe korzyści, które zapewniają. Sprawdź! Sałatki i dania z makaronem – zobacz 10 przepisów Figowa owsianka na mleku owsianym Artykuł powstał przy współpracy

Via Gusto
Przepisy na zdrowe przekąski dla dzieci do szkoły 39

wegańskie.… ZOBACZ PRZEPIS ZOBACZ EBOOK Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Przepisy na zdrowe przekąski dla dzieci do szkoły Jednogarnkowa potrawka z soczewicą i ziemniakami Taborety gazowe – 4 wyjątkowe korzyści, które zapewniają. Sprawdź! Sałatki i dania z makaronem – zobacz 10 przepisów Figowa owsianka na mleku owsianym Jesienne przepisy na obiady

Via Gusto
Gęsie pipki 32

kuchni żydowskiej pod nazwą Gęsie pipki kryją się dwie potrawy. Jedna to faszerowana skórka gęsiej szyi, natomiast druga, którą Wam dzisiaj pragnę polecić, to potrawka z gęsich żołądków z dodatkiem cebuli i czosnku. Pochodząca z Galicji potrawa, jest typowym, znanym od dziesiątek lat, przepisem na to niesamowicie aromatyczne i pyszne danie. Mięso rozpływa się w ustach. Zainteresowani? No, to biegusiem

R'n'G Kitchen
Paszteciki z warzyw i mięsa z rosołu 35

foremkach silikonowych. Wykonanie jest niezwykle proste a efekt na pewno pozytywnie zaskoczy każdego, kto spróbuje tych pasztecików. Innym moim ulubionym sposobem na wykorzystanie resztek po gotowaniu rosołu jest przygotowanie potrawki z kurczaka – przepis znajduje się w linku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasztet z warzyw i mięsa z rosołu 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Przekąska Kuchnia: Polska Trudność

ProstePesto.pl
Paszteciki z warzyw i mięsa z rosołu 39

foremkach silikonowych. Wykonanie jest niezwykle proste a efekt na pewno pozytywnie zaskoczy każdego, kto spróbuje tych pasztecików. Innym moim ulubionym sposobem na wykorzystanie resztek po gotowaniu rosołu jest przygotowanie potrawki z kurczaka – przepis znajduje się w linku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasztet z warzyw i mięsa z rosołu 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Przekąska Kuchnia: Polska Trudność

ProstePesto.pl
Kulki z indyka z cukinią i pomidorami 38

wierzch gałązki tymianku, przykryć pokrywka i dusić na wolnym ogniu, aż cukinia zmięknie, a z pomidorów zrobi się naturalny sos. Doprawić solą, pieprzem i słodka papryką. Dodać do potrawki wcześniej odcedzony makaron, delikatnie zamieszać.  Podawać na ciepło.     (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia