Potrawka z kurczaka z kurkumą Szybkie danie z soczystego mięsa z kurczaka w aromatyczną przyprawą. Danie najlepiej smakuje z ryżem. 4porcje 30 minut czas przygotowania Składniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 1 marchew 1 papryka czerwona Olej do smażenia Sól 1 łyżka kurkumy 1 łyżka sosu sojowego ciemnego Szczypta papryki ostrej ½ szk. śmietany 12% 1 łyżka mąki pszennej
Kulinarna Chwilapomidorowym>>> Kurczak teriyaki>>> Kurczak z makaronem i warzywami>>> Kurczak w cieście kokosowym>>> Butter chicken>>> Potrawka z kurczaka>>> Kurczak w sosie cytrynowym>>> Stripsy z kurczaka
Moja Książka KucharskaWarzywno mięsna potrawka Dziś coś szybkiego na obiad, delikatne mięso z kurczaka połączone z warzywami w pikantnym, słodkim sosie. 5 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: · 1 filet z kurczaka · 1 brokuł · 1 cebula · 2 marchewki
Kulinarna ChwilaSzwedzkie klopsiki>> > Kotlety schabowe z kością>> > Kotlety mielone z indyka>> > Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym>>> Potrawka z indyka>>> Najlepsza surówka z czerwonej kapusty
Moja Książka Kucharskafantastyczne danie kuchni tureckiej . Małe, aromatyczne kotleciki dzięki dodatkowi żurawiny są lekko kwaskowe, a orzeszki pinii sprawiają, że są również fajnie chrupiące. Gorąco polecam na pyszny obiad. Z dodatkiem potrawki z soczewicy z marchewką i pilafu będą stanowiły pełny posiłek. Pulpeciki z cynamonem świetnie sprawdzą się również do spakowania do lunchboxu. Pulpeciki z orzeszkami pinii i cynamonem Składniki
Codzienne GotowanieGulasz z fasolką Potrawka z mięsa wieprzowego z marchewką i fasolką szparagową w pomidorowym sosie. Składniki: · 1kg szynki wieprzowej · 3 duże marchewki · 1 opakowanie fasolki szparagowej · 2 czerwone papryki
Kulinarna Chwilawiosną czekam z największym wytęsknieniem. Pierwszy na nią głód zaspokajam zwykle surówkami, by później z tych zielonych, chrupiących i słodkich główek pasjami wręcz przygotowywać bigosy, zupy i wszelkiej maści potrawki. Jednym z efektów tej mojej pasji w przygotowywaniu kapuścianych dań jest wegańska zupa z dodatkiem młodych ziemniaków oraz marchewek. Słodycz warzyw zyskuje tu przełamanie dzięki dodatkowi przypraw ( viva wędzona
Even Better Foodzdrowy rozwój i odporność Mamy i Dziecka. Przykładowy jadłospis zawierający produkty będące źródłem kwasu foliowego: Śniadanie: Koktajl Green Power Lunch Sałatka z jarmużem i kurczakiem Obiad Lekka zupa brokułowa Potrawka z kurczaka z jarmużem Kolacja Omlet z brukselką Artykuł Dieta w ciąży bogata w kwas foliowy + jadłospis pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujeciepłem domu, jest wspomnieniem Babci. Smak w zupie to “kości i tłuszcz” tak mawiała Babcia, zgadzam się, stosuję tę zasadę do rosołu szczególnie, także do sosów czy potrawek mięsnych. Ważne, by nie przesadzić z ilością tłuszczu, rosół, sos czy danie będzie mdłe, zwyczajnie za ciężkie i niesmaczne. Kilka zasad przy gotowaniu rosołu: świeża – w sezonie młoda włoszczyzna
Zasmakuj KuchniZnowu zacznę od tego, że kupiłam w końcu kurczaka zagrodowego. I na nim to ugotowałam wywar. Później powstała potrawka, kurczak tikka masala, trochę dostały koty. Zupa jak dla mnie jednak wygrała. Jak to My powiedział: trochę oszukana grochówka. W sumie taki miałam zamysł. Zupa częściowo zjedzona, częściowo zawekowana. Niedługo wywróci nam się życie do góry nogami, będzie mniej czasu
KardamonovyUgotowałam rosół, oczywiście na kurczaku zagrodowym, innych już nie kupuję. I tak od razu zaczęłam kombinować co zrobić z mięsem. Potrawka – wiadomo, zupy zawekowałam, z piersi postanowiłam zrobić sałatkę. Wyszła całkiem spoko. Nadal jednak bardziej wolę typową zieleninę od tego typu sałatek, ale od czasu do czasu chętnie wchłonę i takie. Poza tym lubię połączenie ananasa, czosnku i natki
Kardamonovytegorocznych świątecznych przepisów. Miałam jednak ochotę na pomidorową na rosole. Wiecie, taką prawdziwą. Zawsze, gdy robię rosół, kminię co później zrobić z mięsem. Teraz znowu kombinowałam. Że kotlety, że potrawka, że galareta. I potem nagle ciach! No pasztet przecież. Jak nie teraz, to kiedy. Niewiele myśląc, kupiłam dodatkowo karkówkę. I żurawinę. Resztę składników miałam. Pasztet zrobiłam na podstawie mojego podstawowego
Kardamonovybieżąco pokazuję kadry z mojej kuchni i gotowania. Ciecierzyca zwana też cieciorką czy groszkiem włoskim to składnik wielu popularnych dań. Można przygotować z niej hummusy i pasty, sałatki, potrawki i gulasze, zupy. Ciecierzycę najczęściej kupujemy w formie suszonej oraz w gotowej już ugotowanej w słoiku lub puszce. Poniżej przedstawiam Wam podstawowy sposób gotowania soczewicy suszonej. Możecie ugotować więcej i zamrozić
Dorota SmakujeKurczak TikkaMasala Propozycja na szybki obiad. Potrawka z kurczaka z warzywami. Składniki: · 1 podwójny filet z kurczaka · ½ kg fasolki szparagowej · 3 duże marchewki · Fix smak świata kurczak TikkaMasala
Kulinarna Chwila