Potrawka Rukselka Delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem warzyw, gdzie króluje brukselka. Składniki: · 1 filet z kurczak · 1 opakowanie brukselki · Sól · Przyprawa do kurczaka · Olej do smażenia
Kulinarna ChwilaRatatouille (inaczej ratatuj) to pochodząca z Nicei potrawka warzywna składająca się z cukinii, bakłażana, papryki, cebuli i pomidorów. W tradycyjnej formie przypomina warzywny gulasz czy leczo - składniki kroi się w kostkę i obsmaża na oliwie. Dziś prezentuję Wam ciekawszą i bardziej elegancką wersję tego francuskiego klasyka - ratatouille zapiekane w piekarniku z warzywami pokrojonymi w cienkie plasterki i zanurzonymi w sosie
Chilli Czosnek i Oliwakroimy w plastry i delikatnie, niezbyt mocno rozbijamy młotkiem do mięsa (zbyt mocne rozbicie może spowodować, że mięso potem w gotowaniu zacznie się rozpadać – chyba, że lubimy efekt potrawki). Roztłuczone mięso obsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni na tłuszczu: możemy użyć oleju roślinnego, oliwy (ale nie tej z pierwszego tłoczenia), smalcu czy oleju kokosowego bezwonnego. Patelnia musi być dobrze rozgrzana
Dorota SmakujeRoman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Często spotyka się osoby, które nie lubią gotowanego mięsa. Jak je zagospodarować? Opcji jest kilka. Min. potrawka z kurczaka. Jednak szybszym i mega chrupiącym pomysłem, okaże się aromatyczne, zapiekane mięso. Składniki: 2 sztuki ćwiartek z kurczaka (po rosole) 2 łyżki przyprawy gyros 1 łyżka śmietany
R'n'G KitchenCalibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Filet w sosie chili Potrawka którą można podać np. z ryżem , makaronem. Delikatne mięso z kurczaka z paprykami w pikantnym sosie. Składniki: · ½ fileta z kurczaka
Kulinarna ChwilaMakaron razowy z cukinią i kurczakiem to szybki, zdrowe i smaczne danie obiadowe. Taki makaron jest idealny dla wszystkich, którzy zdrowo się odżywiają. Posiłek ten świetnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Obiad w 15 minut – gnocchi w sosie pomidorowym to moja propozycja na początek roku szkolnego. Szybka, prosta i sycąca potrawka. W sam raz dla osób niejedzących mięso lub tych, którzy go ograniczają. Od kilku lat początek roku szkolnego mnie już nie dotyczy. Sama już dawno skończyłam szkołę, nie mam dzieci, więc ta data jest mi zupełnie obojętna. Jednak wiem
365 dni dookoła kuchniSłodkie pieczone kasztany" . Tak przyrządzone krewetki smakują wybornie i są przysmakiem toskańskim. A ponieważ włoska kuchnia to mój konik dlatego i ten przysmak przygotowałam i polecam. Krewetki w potrawce z Toskanii. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniektóre z odpowiednimi dodatkami tworzą zupełnie nowe i urozmaicone danie. Jakie dodatki do tych klasycznych klusek lubicie? Na słono na słodko? U nas najczęściej pojawiają się z gulaszem lub potrawką, albo z sosem jako dodatek do klasycznego obiadu. Składniki (4 porcje) -1 kg ziemniaków -1 jajko -kilka łyżek mąki pszennej Przygotowanie Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić
Zielona Kuchniapewno lepiej smakuje i pachnie niż te zakupione w sklepie 🙂 Chyba nikt nie ma wątpliwości, że jest zdrowszy i pełen witamin. Moze mieć wiele zastosowań: do spagetti, do potrawki z ryżu, do gołąbków, a nawet może spokojnie zastąpić keczup.Więc nie ma na co czekać, zabierajmy się do pracy 😊 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Kulinarne przemysleniaSoczewica, zwłaszcza ta czerwona, to jeden z podstawowych składników moich dań. Można jej użyć do zup, przygotować pyszny dal, potrawkę lub zrobić z niej placuszki czy kotleciki. Może być składnikiem pasztetów i nadzieniem pasztecików. Możliwości jest bardzo wiele. Dziś zaproponuję Wam świetne połączenie soczewicy z dynią w postaci dietetycznych, pieczonych kotlecików bezglutenowych. Kotleciki te z powodzeniem nadadzą się również
Pełna LodówkaMięso z udek kurczaka z cukinią i sosem pomidorowym to fantastyczne, proste i niedrogie danie, które świetnie smakuje podane razem z ryżem. Ilość cukinii można dostosować
Smaki Na TalerzuJeśli zostanie Wam mięso gęsi z rosołu lub pieczenia, proponujemy pyszną alternatywę potrawki, którzy wszyscy dobrze znają. Robi się w oka mgnieniu, w oka mgnieniu znika z talerzy. Składniki: 2 ugotowane udka gęsi 250 ml rosołu drobiowego 2 puszki pieczonej fasolki w pomidorach sól, pieprz Przygotowanie: Mięso oddzielamy od kości. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, podgrzewamy. Do gęsiny dodajemy fasolę
R'n'G Kitchenfileta z indyka 200 g fasolki szparagowej 1 cukinie 1 pęczek zielonych szparagów 1 puszka kukurydzy 1 cebula 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka z indykiem na ostro
czarrna od kuchni