stroganoff z boczniakami Bardzo prosty sposób na pyszną potrawkę, jak ktoś nie lubi boczniaków można zastąpić pieczarkami. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Cebula · 200 g boczniaków · 5 ogórków kiszonych
Kulinarna Chwilaowoce morza u dziecka U naszego dorastającego syna zmieniła się również dieta. Od początku był dość wybrednym konsumentem . Był taki czas, kiedy jadł tylko jeden rodzaj zupy ze słoika: potrawkę z cielęciny – to i tylko to. Potem chciał jeść tylko spaghetti z sosem pomidorowym – codziennie „makaronik” rano, w południe i wieczorem. Ostatnio, na szczęście, menu Miłosza mocno się zróżnicowało. Przede
Niedzielny kucharzpieczenia. Wystarczy je szybko obsmażyć na patelni. Tu uwaga: pod wpływem temperatury pulpeciki robią się miękkie więc nie trzymaj ich zbyt długo na patelni. Pulpeciki podaliśmy z bardzo pożywną potrawką z ryży i soczewicy, dania znanego w krajach arabskich pod nazwą mujadara., na którą przepis pochodzi z bloga cookieandkate.com Składniki: Pulpety 400 g cieciorki 2 duże garści szpinaku
Niedzielny kucharzprzerobić na wegetariańskie kotlety. Albo najprościej zjeść od razu po ugotowaniu, bo sam w sobie jest przepyszny! Można też połączyć go z innymi letnimi warzywami i przygotować prostą, szybką potrawkę z orzeźwiającą nutką limonki. Na blogu znajdziecie także pyszne, kremowe pesto z bobu , które idealnie sprawdzi się do makaronu. Kasza bulgur z bobem {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Kasza
Healthycreations.plPoezja smaków Pyszna potrawka z kurczakiem oraz warzywami w serowym sosie. Składniki: · 1 filet z kurczaka · 1 opak Mrożonki groszek z marchewką · 4 ogórki konserwowe · 1 papryka czerwona
Kulinarna Chwilakurczaka 1/2 pęczka szparagów 100 g bakłażana kawałek papryki 1/2 marchewki 200 g ugotowanego ryżu czubryca czerwona maggi ocet winny sos chili Przygotowanie: Fileta pokroić w … Czytaj dalej Potrawka z kurczakiem, ryżem i warzywami
czarrna od kuchnipaprykę konserwową. Przy okazji też smacznie wykorzystałam łodygę brokuła, która po obróbce jest tak samo smaczna jak jego różyczki. Więc następnym razem nie wyrzucajcie tej części, ale dodajcie do potrawki, gulaszu czy zupy! Sos można połączyć z makaronem, ryżem lub kaszą. Jest bardzo treściwy i pożywny, ale zarazem lekki. Nie pozostawia uczucia ciężkości, co niejednokrotnie ma miejsce po posiłkach mięsnych
Healthycreations.plsię na mym talerzu wiele wspaniałych składników, tworząc przepyszne i zdrowe danie. Sorgo jest trawą i jest jednym z najważniejszych i najpopularniejszych zbóż na świecie. Jest fajne do pierogów, potrawek, gulaszy. Trzeba je jednak namoczyć na 12 godzin aby potem smakowało wybornie. Scamorza jest południowo - włoskim serem krowim. Do kompletu dołożyłam ulubiony szpinak i dojrzałe w słońcu pomidory. To był
Moje Małe CzarowanieIndycza Idylla Potrawka z indyka w sosie musztardowym, idealnie do tego pasują młode ziemniaczki. Składniki: · 1 kg fileta z indyka · Cebula · ½ kg pieczarek · 4 ogórki kiszone · 2 łyżki musztardy sarepskiej
Kulinarna Chwilałyżeczka przyprawy do sałatek – przepis Jak zrobić coleslaw z młodej kapusty: Zaczynamy od przygotowania kapusty – obieramy ją z zewnętrznych liści (możemy zostawić je do zupy czy potrawki warzywnej). Myjemy. Następnie kapustę szatkujemy drobno nożem przekładamy do miski, posypujemy przyprawą do sałatek i mieszamy. Potem listki chrzanu myjemy, osuszamy i drobno siekamy, dodajemy do kapusty. Dodajemy majonez i zsiadłe
Dorota Smakujewspólnego gotowania na żywo z Martą Codziennie fit 🙂 Składniki: 300 g fileta z indyka 1 cebula po pół żółtej i czerwonej papryki 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka po indyjsku Marty Hennig
czarrna od kuchniczerwonej papryki 1 filet z dowolnej ryby 1/2 pęczka szparagów kawałek pora 200 g jogurtu naturalnego sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie łyżeczka sosu chili … Czytaj dalej Potrawka rybna
czarrna od kuchniPotrawka a’la leczo z kiełbasą i fasolą powstało u mnie jako danie czyszczące lodówkę :). Treściwe, proste w przygotowaniu, idealnie smakuje zarówno z ulubionym świeżym pieczywem czy chociażby z plackami ziemniaczanymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 butelka passaty pomidorowej 700 ml u mnie ziołowa 1 puszka pomidorów krojonych 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 papryki, u mnie jedna czerwona
Blog kulinarny S9.PLktórą wykonasz przez cały rok. Ogórki małosolne możesz zastąpić kiszonymi lub konserwowymi, dodać konserwowe warzywa, np. kukurydzę lub tarty żółty ser/mozzarellę/fetę. To idealna surówka do gulaszy, potrawek z mięsa, a nawet kotletów. Świetnie smakuje o każdej porze roku, do tego jest prosta – wykonasz ją w kilka chwil. Surówka z papryki i ogórków małosolnych SKŁADNIKI: 2 czerwone
Zasmakuj Kuchninich zrobić. Najprościej – odpowiadam zwykle – traktować je jak zieleninę (np jak natkę pietruszki), posiekać i dorzucać do gotowania zup, kasz, ryżu, do sosów i potrawek. Pokrzywa w trakcie gotowania a nawet blanszowania czy parzenia wrzątkiem traci swoje właściwości parzące – więc spokojnie, bez obaw, nic złego nam nie zrobi. Jedna, dwie łyżki posiekanej pokrzywy dorzuconej do dań
Dorota Smakuje