Przepis na : obiad
Dzisiejsze danie będzie dość nietypowe, bo zaczerpnięte z książki Sabriny Ghayour pt. Sirocco , a w celu przetestowania przepisu postanowiliśmy nagiąć jedną z naszych zasad i wykorzystać składnik, który jest nieco trudniej dostępny – szafran. Przygotowane przez nas kuku to orientalny placek na bazie jajek, który dobrze smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno. Skusicie się? Lista zakupów 2 cukinie, 3 ziemniaki (ok. 350 g po obraniu), 12 jajek, 1 cebula, 1 garść szczypiorku, 1 g szafranu (u mnie: w proszku), 1... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...