Kaurma jest daniem kuchni gruzińskiej. To danie z ziemniaków i choć nie są one narodowym warzywem Gruzji, odkąd przybyły tutaj zagościły się na zawsze. Stąd danie o którym mowa czyli potrawka z ziemniaków lub raczej omlet z ziemniaków. Przepis z książki z "500 potraw z ziemniaków" z 1984 roku . Jest pyszny i delikatny, polecam Kaurma z Gruzji. CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.