środku ma być różowa a z wierzchu ładnie przyrumieniona. Podawać z cebulką duszoną lub smażoną. Ja podałam ze smażonymi w głębokim tłuszczu krążkami cebuli i sosem z czerwonej porzeczki. zastawa
królestwo garówkwasowo - podpuszczkowy ( krótko dojrzewający) absolutnie unikatowy w skali światowej. Jest to ser młody, delikatny, bardzo aromatyczny. Od strony skórki jest obłożony wytłoczynami po najlepszych nalewkach ( smorodiny, czerwonej porzeczki ) Dojrzewa- maceruje się w oparach nalewki w szczelnie zamkniętych pojemnikach zrobionych ze szlachetnego drewna. Pachnie genialnie, smakuje obłędnie. Kozidymek to ser wędzony podpuszczkowy. Leżakuje kilka dni a potem przez kilka godzin
królestwo garówtalerz, polać masłem i odczekać 5 minut. Oprószyć solą. Podawać. Do steka polecam Merlot trocken barrique Rappemhof: Unikatowe, wytrawne, aksamitnie miękkie Merlot o rubinowej barwie i bukiecie pełnym czerwonych porzeczek i suszonych śliwek. Na finiszu pikantne akcenty z ciemną czekoladą w tle. Wino leżakowane w beczce barrique z francuskiego dębu. poleca Wojciech Kielanowski, doradca klienta Wino dostępne
królestwo garówsezon owocowy w pełni o to propozycja deseru idealnego na gorące dni. Po raz kolejny zapraszam na kisiel owocowy Składniki: pojemnik malin pojemnik borówek amerykanskich kilka szypułek czerwonej porzeczki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ok 100 ml wody Przygotowanie: Umyte owoce wrzucamy na patelnię. Zasypujemy cukrem - im bardziej dojrzałe i słodkie owoce tym mniej. Gdy owoce zaczynają
Kuchnia po mojemuCzerwona Porzeczka stale mnie zaskakuje interesującymi inspiracjami. Tuż przed Wielkanocą wypatrzyłam na jej blogu intrygujące ciasto, które okazało się być sałatką:) Nasi ś wiąteczni biesiadnicy też zastanawiali się, co to za ciasto w towarzystwie rzeżuchy :) Składniki: 27 sztuk słonych krakersów 50g sera żółtego pół cebuli ogórek konserwowy / lub papryczka chilli/ tuńczyk sałatkowy w oleju 3 jajka 5 łyżek
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałasmaku z mnóstwem witaminy C. Jest błyskawicznym i jednym z najłatwiejszych przetworów do przygotowania, nie wymaga pasteryzacji. składniki na 5 słoików o pojemności 310 ml 1 kg czerwonych porzeczek opakowanie cukru żelującego 2:1 przepis Dokładnie umyte i przebrane owoce wrzucamy do garnka, a następnie zasypujemy całym opakowaniem cukru żelującego. Ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy jeszcze około
Smakowite Daniasmaczne owoce i witaminę C. Jest prościutki w przygotowaniu i smakuje pysznie, można go zajadać na zimno lub gorąco. składniki na 3 porcje 2 szklanki mrożonych owoców ( wiśni, czerwonych porzeczek ) 2 łyżki cukru kryształu 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki wody przepis Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w 1/2 szklanki zimnej wody. ( W zależności od tego jaką lubimy gęstość deseru
Smakowite DaniaPrzepyszny murzynek z wiśniami, który błyskawicznie znika z talerza będzie świetną propozycją do kawy lub herbaty. Do upieczenia ciasta można też użyć malin, agrestu lub czerwonych porzeczek im owoce bardziej kwaśne tym smaczniejsze ciasto. składniki na okrągłą tortownicę 23 cm 2 szklanki mąki pszennej + 2 łyżki do posypania wiśni 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g margaryny 3 łyżki
Smakowite Daniasię z latem że tak też go nazwałam. Porzeczki zawsze kojarzą mi się z latem nawet te mrożone. Deser jest lekki i smakowity, polecam serdecznie. Letni deser z porzeczki czerwonej i mleka ukwaszonego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepieczenia szczypta soli Masa: 100 - 120 g mleka w proszku 150 g cukru kryształu 100 g masła 50 ml wody 1 łyżka cukru waniliowego dżem z czarnej / czerwonej porzeczki bakalie / czekolada do dekoracji Sposób wykonania: 1. Zimne masło posiekać z mąkami, dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Gotowe ciasto owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki
Kuchnia domowa AniSkładniki : 5 l wody około 1 kg świeżych owoców np. : czerwone porzeczki czarne porzeczki zielony agrest dojrzałe wiśnie jagody leśne (borówki) itp. cukier Sposób wykonania : Wodę wlewamy do dużego garnka. Owoce obieramy z ogonków, myjemy, wszypujemy do wody. Dodajemy cukier około 0,5 kg w zależności jaki chcemy
Przepisy i porady kulinarnebardzo upalny dzień. Także ten tego.... Zapraszam Pizza z pewnością nie Italiano: Składniki: Arbuz Polska brzoskwinka Gruszka Banan Owoce leśne (ja miałam zamrożone maliny, borówki, jagody, czerwone porzeczki i jeżyny) Ulubione orzeszki A Ty nawet nie wiesz, a Ty nawet nie wiesz Jak bardzo Cię Kocham
ClauditteMissCookinglitrowych słoiczków którymi będziemy się delektować zimą i jesienią;) Kompot nie jest ani słodki ani kwaśny, dla nas taki w sam raz. Spróbujcie bo warto;) Składniki: Śliwki Mirabelki czerwone cukier woda Wykonanie: Śliwki wymyć, poodrywać ogonki. Słoiki napełnić śliwkami do wysokości "szyjki". Następnie zasypać je cukrem (daje po 2-3 łyżki cukru na litrowy słoik(...)słoiki zalać zimną przegotowaną wodą, zakręcić i zapasteryzować. Przed podaniem kompot przelać do garnka, zagotować, w razie potrzeby dodać wody i dosłodzić. Wybornie smakuje pomieszany z kompotem z czerwonej porzeczki
Krakowskie smaki AniSkładniki: owoce ( w moim przypadku czerwona porzeczka i agrest) 2 łyżki cukru na 1 słoik 500ml woda Sposób przygotowania: 1. Owoce dokładnie umyć i oddzielić od gałązek. 2. Napełnić słoiki ( porzeczka do 1/3 wysokości, agrest 3/4 wysokości słoika) i zasypać cukrem. 3. Zalać wodą prawie do pełna. 4. W garnku rozłożyć ścierkę kuchenną, ustawić słoiki, zalać zimną wodą
A Ty Smakuj Mnie